Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Εξοπλιστικά: Ντοκουμέντα στα χέρια της Δικαιοσύνης για την “διαδρομή των μιζών”

 

kantas1387473471
Γράφει ο Ρεπόρτερ της Ευελπίδων
του Lykavitos.gr
Επειδή πρέπει να σας λέω αυτά που δεν λένε οι άλλοι: «Η δικαιοσύνη έχει πλέον τους μιζαδόρους».
Αυτή είναι η φράση που χρησιμοποιούν κατά κόρον έγκυρες πηγές , αναφερόμενες στο θέμα των εξοπλιστικών προγραμμάτων και τις μίζες που κυκλοφορούσαν σαν βεντάλιες για τον αέρα μέσα στο ΥΠΕΘΑ, μετά την μαραθώνια απολογία του Αντώνη Κάντα.
Μάλιστα η πρόταση που υπάρχει είναι να μετανομαστεί η Διεύθυνση Εξοπλισμών σε «Διεύθυνση Μιζών».
Τόσο απλά, τόσο καθαρά.
Τι σημαίνουν αυτά: Ότι πρώτη φορά ένας κρατικός υπάλληλος εξοπλιστικών προγραμματων, ομολογεί μίζες εκατομμυρίων.
Για πρώτη φορά μια απολογία διαρκεί τόσο πολύ, δηλαδή ήδη τρείς μέρες και πάει για τέταρτη τη Δευτέρα.
Για πρώτη φορά οι δικαστές έχουν στα χέρια τους πλήρη χαρτογράφηση πως στηνόταν η δουλειά , ποιοι ήταν αυτοί που τα έδιναν (8 μεσάζοντες) , ποιοι κρύβονταν από πίσω (εταιρίες) , πως δίνονταν τα λεφτά (μαύρες βαλίτσες και λογαριασμοί με offshore) και που κατέληγαν.
Γνωρίζουν επίσης τους Ελβετούς χρηματιστές που έστηναν το κρύψιμο των χρημάτων, τον ελληνοελβετό νομικό που έστηνε τις offshore.
Τι δε γνωρίζουν αλλά το εικάζουν βασίμως: Ότι χρηματίστηκαν πολιτικά πρόσωπα, ο επικεφαλής εξοπλισμών και  τα μέλη των επιτροπών που γνωμοδοτούσαν.
«Ολες οι αποφάσεις της γνωμοδοτήσεων ήταν ομόφωνες. Αρα όλοι τα έπαιρναν. Αν κάποιος ψήφισε ναι σε αυτά και δεν τα είχε πάρει, τότε είναι μ….ας», είναι η φράση αρμοδίου. Συμπέρασμα; Ερχονται βροχές έρχονται μπόρες….
Για πρώτη φορά επίσης γνωρίζουν όλη τη διαδρομή αλλά θα πρέπει να κάνουν την ανάποδη πορεία του χρήματος, απ΄τους λογαριασμούς του Κάντα  προς τα πίσω για να εντοπίσουν κι άλους που λαδώθηκαν.
Το δεύτερο είναι να διαπιστώσουν αν οι μεσάζοντες που οδηγούν σε πασίγνωστους επιχειρηματίες που ασχολούνται με εξοπλιστικά, τους εμπλέκουν κι αυτούς.
Τα νέα για τις φίρμες του χώρου δεν είναι ευχάριστα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...