Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

«Έξοδος» για 1.800 συμβασιούχους

 

dimosioi-ipalliloi-570
Την οριστική απομάκρυνση 1.800 συμβασιούχων που εργάζονταν στο Δημόσιο με προσωρινές διαταγές, ανακοίνωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε εφαρμογή του νόμου που ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2013, που προέβλεπε την επίσπευση των δικαστικών διαδικασιών.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι έχουν ήδη απολυθεί 1.800 συμβασιούχοι που έχουν λήξει οι συμβάσεις τους και εργάζονταν με προσωρινές διαταγές, είτε λόγω απορριπτικών δικαστικών αποφάσεων είτε γιατί δεν ολοκληρώθηκαν οι δίκες μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου, όπως προέβλεπε ο νόμος του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις ο αριθμός των συμβασιούχων που εργάζονταν με δικαστικές αποφάσεις, οι οποίοι θα απολυθούν οριστικά, αναμένεται να υπερβεί τις 3.500 υπαλλήλους από το σύνολο του Δημοσίου.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει ζητήσει από την τρόικα να συνυπολογιστούν στις 11.500 απολύσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν εντός του 2014, προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των «διαθέσιμων» υπαλλήλων που θα οδηγηθούν στην έξοδο από το Δημόσιο μετά την ολοκλήρωση της οκτάμηνης παραμονής τους στην κινητικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...