Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Πλωτά παλάτια στο σφυρί

 

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2014, 03:45


Κάποτε η Ελλάδα εμφανιζόταν με εντυπωσιακή συχνότητα στη λίστα των χωρών με τις μεγαλύτερες και πιο εντυπωσιακές θαλαμηγούς του κόσμου και κυνηγούσε ρεκόρ όπως του πιο πολυτελούς, του πιο ντιζαϊνάτου, του πιο γρήγορου, ακόμη και του πιο μεγάλου γιοτ.

Σήμερα η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική. Tώρα η χώρα μας είναι ο καλύτερος πελάτης των πιο γνωστών επιχειρήσεων πώλησης ακριβών γιοτ, με σκοπό όμως να τα... ξεφορτωθεί και όχι να τα αποκτήσει.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στο παγκοσμίως κορυφαίο γραφείο ειδικευμένης μεσιτείας πολυτελών σκαφών τα τρία στα πέντε τεραστίων διαστάσεων «διαμάντια της θάλασσας» είναι ελληνικής ιδιοκτησίας.

Ας δούμε μερικά από αυτά που βγαίνουν στη σφυρί, σύμφωνα με την «Espresso».

Το καμάρι του Λάτση
Με μήκος 122 μέτρα, η εντυπωσιακή θαλαμηγός «Alexander» που ήταν το καμάρι του Γιάννη Λάτση φιγουράρει ακόμη στη λίστα με τα είκοσι μεγαλύτερα γιοτ του κόσμου. Κατασκευάστηκε σε γερμανικό ναυπηγείο το 1966 ως κρουαζιερόπλοιο, αλλά ανακαινίστηκε το 1998, μετατράπηκε σε ένα από τα πιο πολυτελή υπερσκάφη και γνώρισε εποχές δόξας και αίγλης φιλοξενώντας στους χώρους του από αρχηγούς κρατών έως αστέρες του Χόλιγουντ.



Η θαλαμηγός, που ανήκει πλέον στον Σπύρο Λάτση, βρίσκεται εδώ και καιρό σε όλες τις μεγάλες διεθνείς ιστοσελίδες πωλήσεων ακριβών σκαφών, με τιμή πώλησης τα 35.000.000 ευρώ, ενώ διαθέτει ντίσκο-μπαρ, σινεμά 27 θέσεων, δωμάτιο παιχνιδιών για τα παιδιά, γυμναστήριο, beauty salon, δωμάτιο μουσικής και άλλους εντυπωσιακούς χώρους.



Το γιοτ του Ρέστη

Σε παρόμοιες ιστοσελίδες πώλησης σκαφών βρίσκεται και η θαλαμηγός «Blue Belle» του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη.



Ο κ. Ρέστης σπρώχνει το αγαπημένο του γιοτ, που το είχε διακοσμήσει με πίνακες του Πικάσο και πανάκριβα έργα τέχνης, από τα τέλη του 2012. Η θαλαμηγός πωλείται στην τιμή των 5.700.000 ευρώ.



Η αδυναμία του Ωνάση

Στα αζήτητα παραμένει για πολύ καιρό το σκάφος που λάτρεψε ο Αριστοτέλης Ωνάσης. Ο λόγος για το «Christina O.», το οποίο παραμένει ένα θαύμα ασυναγώνιστης πολυτέλειας.



Ανακαινισμένη με νέες παροχές, αλλά διατηρώντας τα καλύτερα στοιχεία της αναλλοίωτα, η θαλαμηγός που φιλοξένησε όλο το τζετ σετ της πολιτικής και της showbiz την εποχή του Έλληνα μεγιστάνα φαίνεται πως είναι αδύνατον να βρει αγοραστή και ας έχει διαμορφωθεί η τιμή της στα 25.000.000 ευρώ.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2014, 15:54

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...