Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Οι έξι τσουχτεροί φόροι που θα πληρώσουμε φέτος


 
Εκτύπωση σελίδας
Αποθήκευση σελίδας
Αποστολή με e-mail
Προσθήκη στο αρχείο
Μέγεθος κειμένου
Του Σπύρου Δημητρέλη

Ούτε έναν. Ούτε δυο. Έξι φόρους θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι εντός του έτους με τους περισσότερους από αυτούς να ξεκινούν από τον ερχόμενο Ιούλιο. Πρόκειται για φόρους ακινήτων, εισοδήματος και αυτοκινήτων με το συνολικό λογαριασμό τους να ξεπερνά τα 6,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ας δούμε τους φόρους που θα κληθούν φέτος να πληρώσουν οι φορολογούμενοι αναλυτικά και με τη σειρά... πληρωμής:

1.    Η τελευταία δόση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας για τα έτη 2011, 2012 και 2013 θα πρέπει να πληρωθεί έως τις 28 Φεβρουαρίου. Οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν συνολικά το ποσό των περίπου 150 εκατομμυρίων ευρώ.

2.    Η πέμπτη και τελευταία δόση του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτρδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (χαράτσι) μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Η τελευταία δόση του χαρατσιού είναι συνολικού ύψους περίπου 500 εκατομμυρίων ευρώ και πρέπει να πληρωθεί εντός του Απριλίου

3.    Το Μάιο και τον Ιούνιο υπάρχει φορολογικό μορατόριουμ. Ωστόσο, από το τέλος Ιουλίου ξεκινά μπαράζ φόρων. Έως τις 31 Ιουλίου θα πρέπει να πληρωθεί η πρώτη από τις τρεις διμηνιαίες δόσεις του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων βάσει της φορολογικής δήλωσης που θα πρέπει να υποβάλουν οι φορολογούμενοι το αργότερο έως το τέλος Ιουνίου. Η δεύτερη δόση πρέπει να πληρωθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου και η τρίτη και τελευταία έως το τέλος Νοεμβρίου. Ο συνολικός λογαριασμός που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι μέσω του εκκαθαριστικού (στο οποίο περιλαμβάνεται και η εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος) θα ξεπεράσει τα 2 δισ. ευρώ.

4.    Ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) θα αρχίσει να πληρώνεται από όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων από τον Ιούλιο και θα εξοφληθεί σε έξι μηνιαίες δόσεις. Η τελευταία δόση πρέπει να πληρωθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2014. Ο συνολικός λογαριασμός που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι ανέρχεται σε 3 δισ. ευρώ.

5.    Ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης με ξεχωριστό εκκαθαριστικό για όσους έχουν στην κατοχή τους ΙΧ άνω των 1.929 κυβικών, πισίνα ή αεροσκάφος. Ο φόρος θα πρέπει να πληρωθεί έως το τέλος του έτους ενώ είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να δοθεί η δυνατότητα πληρωμής τους έως και το τέλος Ιανουαρίου 2015. Ο λογαριασμός του φόρου υπολογίζεται σε περίπου 120 εκατ. ευρώ.

6.    Τα τέλη κυκλοφορίας για το 2015. Η εφαρμογή στο taxisnet για την εκτύπωση των σχετικών ειδοποιητηρίων αναμένεται να ανοίξει στα μέσα Οκτωβρίου και τα τέλη θα πρέπει να εξοφληθούν έως τα τέλη Δεκεμβρίου. Ο συνολικός λογαριασμός που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι ανέρχεται σε περίπου 1,1 δισ. ευρώ.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...