Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Όχι άλλη ανεξαρτησία. Λίγη εξάρτηση ρε παιδιά! Όλοι αυτοί που ψήφιζαν τα Μνημόνια και οδηγούσαν τη χώρα στην καταστροφή έχουν σχέδιο για τους Δήμους και τις Περιφέρειες.

 Κουβέντα δεν λένε για την Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου που χαρακτήρισε την τρόικα «χασάπη».
Βρίζει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

[Εκατοστή τεσσαρακοστή ημέρα από την υποβολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου της μήνυσης της ΧΑ για την τρύπα στα Ταμεία του ΠΑΣΟΚ (βλ. και http://taxalia.blogspot.gr/2013/05/blog-post_7741.html), εκατοστή τριακοστή δεύτερη από τη δημοσιοποίηση της φήμης ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνα των βουλευτών της αντιπολίτευσης και ογδοηκοστή πρώτη από τη δημόσια καταγγελία της Λ. Κατσέλη αφ’ ενός ότι την «έφαγαν» οι τραπεζίτες, επειδή δεν τους εξυπηρετούσε ο «νόμος Κατσέλη», αφ’ ετέρου ότι αποτελεί έγκλημα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με χρήματα του Έλληνα φορολογουμένου. Κανένα παπαγαλάκι δεν με ενημέρωσε για το αν κινήθηκε κάποια διαδικασία διερεύνησης των καταγγελλομένων. Τί συνέβη; Δεν τηλεφωνούν πλέον οι παπαγάλοι στους Εισαγγελείς;].
Ακούγοντας και χθες τα διάφορα σούργελα να μοιράζουν ανεξαρτησία από κόμματα ή να κάνουν μαθήματα ηθικής ως ειδικοί περί την ανηθικότητα, άρχισα να φτιάχνω στο μυαλό μου ένα αρθράκι γεμάτο μπινελίκια. Όταν άρχισα, είχε καρφωθεί το βλέμμα μου σε ένα προπορευόμενο βανάκι που έφερε την πινακίδα «ΣΥΧΝΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ». «Συχνές στύσεις» μονολόγησα συνεχίζοντας την εγγραφή στον σκληρό δίσκο του εγκεφάλου μου. Κάτι σαν «συχνές εκλογές». Όταν κόντευα να το ολοκληρώσω, συνειδητοποίησα ότι το αρθρίδιο είναι πολύ χυδαίο και πρέπει να το στρογγυλέψω. Έλα, όμως, που στρογγυλευόμενο δεν είχε γούστο. Εν πάση περιπτώσει, έπρεπε να εκτονωθώ και το άμβλυνα.
Βγήκαν που λέτε  όλες οι πολιτικές κουφάλες με δέκα Μνημόνια και πεντακόσιους φόρους ο καθένας στην πλάτη του λαού κι’  άρχισαν  να πουλάνε μούρη και να πετάνε στιλέτα. «Εδώ ο καλός μαλάκας, όχι σαν αυτόν  που έχετε τώρα για Δήμαρχο ή Περιφερειάρχη. Για αναλογισθείτε τί έχω κάνει τόσα χρόνια για την πάρτη σας. Εγώ θα κάνω την πόλη έτσι» κι’ αλλιώς κι’ αλλιώτικα και Πασαλιμανιώτικα που λέει και ο Χάρρυ Κλυνν. Όλοι αυτοί που ψήφιζαν τα Μνημόνια και οδηγούσαν τη χώρα στην καταστροφή έχουν σχέδιο για τους Δήμους και τις Περιφέρειες. Κουβέντα δεν λένε για την Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου που χαρακτήρισε την τρόικα «χασάπη». Να μου επιτρέψει η εν λόγω Επιτροπή να επιμένω ότι χασάπηδες δεν είναι οι τροϊκανοί, αλλά όλοι ο βουλευτές που ψήφισαν από το 2010 και μετά τα Μνημόνια. Αν αυτοί αρνούνταν να τα ψηφίσουν, η τρόικα δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτε. Αλήθεια, έλαβε υπόψη της η Επιτροπή τις απόψεις του Μπουμπούκου, του αυτοχαρακτηριζόμενου και αυτοδιαφημιζόμενου ως του πλέον μνημονιακού βουλευτή μας;  
Μα είναι τόσο αμνήμων ο Έλληνας πολίτης; Έχει ξεχάσει τα καραγκιοζιλίκια της προηγούμενης τετραετίας και τις απανωτές ρεμούλες; Έχει ξεχάσει ότι ελάχιστοι από τους εν ενεργεία δημάρχους προσέφεραν κάτι αξιόλογο στην πόλη τους; Έχει ξεχάσει ότι πολλοί από αυτούς έχουν σοβαρά πάρε-δώσε με τη Δικαιοσύνη;
Και νάσου και η Λιάνα να χτυπιέται ότι το ΚΚΕ θα βγει στα χαρακώματα για να πολεμήσει τον φασίστα Κασσιδιάρη. Έχει και προηγούμενα μαζί του από το επεισόδιο στον ΑΝΤ1. Για να εκλεγεί ποιος ρε Λιάνα; Ο Σοφιανός; Θέλουμε δράση, όχι ύπνο. Άλλωστε, ο Αθηναίος πολίτης θα κρίνει πόσο χειροτέρεψε η ζωή του τα τελευταία χρόνια και θα ψηφίσει αναλόγως. Αν κατοικεί στον Άγιο Παντελεήμονα ή πέριξ της Ομονοίας, με ποιο ηθικό ανάστημα θα τον κατηγορήσεις εσύ ότι ψήφισε τον φασίστα Κασσιδιάρη που υπόσχεται να σαρώσει την Αθήνα από τους λαθρομετανάστες και όλα τα κακά που κουβάλησαν μαζί τους, ενώ εσύ χαϊδεύεις τους λαθρομετανάστες και φτύνεις τους Έλληνες πολίτες αποκαλώντας τους ξενόφοβους και ρατσιστές; Ο Μανώλης Γλέζος, ερζάτς κομμμουνιστής κατά το κόμμα σου, είπε: «Τη ΧΑ δεν την πολεμάς με αποκλεισμούς, αλλά με πολιτικές».

Δεν κατοικείς σε υποβαθμισμένη αθηναϊκή συνοικία Λιάνα μου. Κατοικείς εκτός Αθηνών, στα βόρεια προάστεια. Για ρώτα όσους ζουν σ’ αυτές τις συνοικίες και υπό άθλιες συνθήκες λόγω Μνημονίου να σου πουν πώς νοιώθουν με τον φόβο να συνοδεύει την ανέχειά τους. Σ’ ενοχλεί, βέβαια, που αυτοί οι δύστυχοι Έλληνες πολίτες δεν ψηφίζουν ΚΚΕ, αλλά δεν σ’ ενοχλεί που το ΠΑΜΕ στηρίζει τους λαθρομετανάστες και όχι τους Έλληνες πολίτες. Τί να κάνουμε όμως; Μαθήματα δημοκρατίας θα δώσεις στους κατατρεγμένους; Πάντως, σε διαβεβαιώ ότι δεν είναι ρατσιστές, όπως θέλουν πολλοί να τους χαρακτηρίζουν. Απελπισμένοι άνθρωποι είναι που δεν περιμένουν τίποτε από τους παλαιοπολιτικούς. Έχουν χορτάσει ψέμματα, απάτη και ρεμούλα και θα θελήσουν να βγάλουν το άχτι τους. Άλλωστε, οι σκλάβοι των γκέτο των Αθηνών και των Μνημονίων δεν έχουν να χάσουν τίποτε εκτός από τις αλυσσίδες, με τις οποίες τους έχουν αλυσσοδέσει όλα αυτά τα δοχεία νυκτός που μας κυβερνούν.  If you know what I mean.

Μετά ήλθε ο κ. Μαρκόπουλος, διάσημος κωλοτούμπας και κομματικός γυρολόγος, να μας πει ότι όποιος βουλευτής θέτει υποψηφιότητα για Δήμαρχος, πρέπει να παραδίδει τη βουλευτική έδρα του. Σωστό, αλλά αυτός ο μπαγάσας δεν το είπε όταν το κόμμα του ανεκοίνωσε την υποψηφιότητα Ιωαννίδη για Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. Το σκέφτηκε όταν ανεκοίνωσε την υποψηφιότητά του για Δήμαρχος ο Κακλαμάνης κόντρα στις επιθυμίες του κόμματος.

Δυστυχώς και αυτές οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι κομματικοποιημένες.   Όλα τα άλλα τα λένε οι πολιτικοί για να έχουνε να λένε. Με μία εξαίρεση οφείλω να πω: τον Ανδρέα Παχατουρίδη, δήμαρχο Περιστερίου. ΔΗΜΑΡΧΟ με τα όλα του που απογαλακτίσθηκε από το κόμμα και τους «γράφει» όλους κανονικά.

Αν οι μισοί Δήμοι είχαν για Δήμαρχο έναν Παχατουρίδη, πόσο καλλίτερη θα ήταν η ζωή των δημοτών και όλων των Ελλήνων!

Βέβαια, δεν ψηφίζω εγώ στον Δήμο Αθηναίων. Αλλά, επειδή ζω και εργάζομαι στην Αθήνα πολύ θα ήθελα να εκλεγεί ένας νέος άνθρωπος στη Δημαρχία. Αν θα ονομάζεται Σακελλαρίδης ή Κασιδιάρης το ίδιο μου κάνει.

Σωτήριος Καλαμίτσης
Φίλος του γιατρού Γωγούση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...