Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Άδωνις, τα μαύρα μεσάνυχτα...

 

Το Σαββάτο το βράδυ ήρθε στο σπίτι μία παιδική μου φίλη με τον σύζυγό της. Η κοπέλα αυτή είναι έγκυος, στον πέμπτο μήνα και περιμένουν ένα κοριτσάκι. Έχει κανονίσει να γεννήσει σε ένα δημόσιο νοσοκομείο, στο Έλενα, το οποίο θεωρείται από τα κορυφαία στην χώρα και το ίδιο και οι γιατροί του.

Στην κουβέντα έμαθα ότι η γιατρός της φίλης μου αυτής, της ζήτησε 1000 ευρώ για να παραβρίσκεται η ίδια στην γέννα και 200 ευρώ για τον αναισθησιολόγο. Φυσικά μαύρα, χωρίς απόδειξη!!! Η φίλη μου, που έχει διάφορα θέματα υγείας, δεν μπορεί να διακινδυνεύσει με άλλον γιατρό που δεν ξέρει το ιστορικό, οπότε θα υποκύψει στον εκβιασμό αυτό.

Ευτυχώς πάντως που σήμερα το πρωί ο Υπουργός υγείας ήταν στα κανάλια (ακόμα τριγυρνάει κάπου εκεί έξω) και μιλούσε με το γνωστό πομπώδες ύφος του για την καλή δουλειά που κάνει στην υγεία!!! Χθες το βράδυ μάλιστα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα μας αποχαιρέτησε στο twitter με αυτό:


Πείτε μου τώρα πως θα καταπολεμήσει αυτός ο άνθρωπος την λαίλαπα που καταστρέφει αυτή τη χώρα; Το φακελάκι δεν έχει σταματήσει και ούτε πρόκειται όσο δεν λαμβάνουμε σοβαρά μέτρα.

Θα του πρότεινα λοιπόν του κυρίου αυτού, αντί να περιφέρεται από κανάλι σε κανάλι να συνεννοηθεί με το υπουργείο Οικονομικών, πρώτον να ανεβάσουν τους μισθούς των γιατρών και δεύτερον να τους αλλάξουν τα φώτα στους ελέγχους. Γιατί η κυρία αυτή που ζήτησε το φακελάκι σίγουρα ζει πάνω από τις δυνατότητες του μισθού της που είναι λίγο παραπάνω από το φακελάκι που θα πάρει για... μία μέρα!!!

Είμαι πραγματικά περίεργος να δω αν ασχοληθεί καθόλου με το σοβαρότατο αυτό θέμα. Δεν το πιστεύω, αλλά δεν κοστίζει κάτι να προσπαθήσω να τον σπρώξω. Περιμένω πάντως να μου ζητήσει να του δώσω εγώ στοιχεία... και να κάνω την δουλειά του!!!

Ενημέρωση: Πως θα καταπολεμήσει η κυβέρνηση τα φακελάκια σύμφωνα με την απάντηση του Άδωνι; Με τα απογευματινά ιατρεία! Δεν έχουν καταλάβει ότι τα φακελάκια δεν είναι για συγκεκριμένες ώρες αλλά για να έχεις τον γιατρό που ξέρει το ιστορικό σου.

Ενημέρωση 2: Είναι πολύ εύκολο να πεις να μην υποκύψει το θύμα. Δεν είναι όμως η ζωή σου ή του παιδιού σου που κινδυνεύει. Ούτε είναι τσάμπα να τρέχεις σε δικαστήρια και καταθέσεις με αναβολές επί αναβολών. Το κράτος πρέπει να κάνει την δουλειά του και όχι να περιμένει να την κάνουν οι πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...