Νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα και νέο μνημόνιο προαναγγέλει ο Wolfgang Schaeuble με συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», όπως μεταδίδει το skai.gr.
Kι αυτό την ώρα που η κυβέρνηση Σαμαρά επιχειρεί να μετατρέψει την έξοδο στις αγορές σε επικοινωνιακό αντιμερισπασμό για την πανωλεθρία που υπέστη εξαιτίας του Μπαλτάκου.
Αλήθεια μπορεί να μας εξηγήσει κάποιος πως είναι δυνατόν να βγαίνουμε στις αγορές με χρέος μεγαλύτερο από εκείνο του 2010 και με το spread διπλάσιο από εκείνο της Πορτογαλίας;
Τι είναι αυτό που κάνει την Ψωροκώσταινα του 2014 πιο αξιόπιστη από την Ψωροκώσταινα του 2010;
Αλήθεια, τι συμβαίνει εδώ αδέλφια;
Αντιλαμβάνεται κανείς εκεί έξω τι σημαίνει η φράση του Schaeuble, "ποτέ ξανά" κούρεμα του ελληνικού χρέους, όταν κάθε μήνα που περνάει οι Έλληνες πολίτες φεσώνουν το ελληνικό δημόσιο με 1 δις ευρώ;
Ποιο πλεόνασμα και απίδια μάντολες, όταν το έκτακτο χυδαίο χαράτσι του Βενιζέλου έγινε μόνιμο και για το 2015 ετοιμάζουν πατώντας πάνω στο περιουσιολόγιο ένα ακόμη πιο βίαιο χαράτσι επί του συνόλου της περιουσίας ώστε να αποφευχθεί το αλά Κύπρος κούρεμα των καταθέσεων;
Ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός τρίτου πακέτου βοηθείας προς την Ελλάδα, με στόχο την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού τα επόμενα δύο χρόνια, αφήνει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble με συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», όπως μεταδίδει το skai.gr.

Ο κ. Schauble αποφεύγει να αναφερθεί στο ύψος της ενδεχόμενης βοηθείας, ωστόσο επισημαίνει ότι θα είναι πολύ μικρότερη από τα δύο προηγούμενα προγράμματα.

Απαντώντας στο ενδεχόμενο «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ τονίζει «ποτέ ξανά». Δεν αποκλείει ωστόσο μία άλλη μορφή ελάφρυνσης του χρέους.

Ερωτηθείς για το αν θα άλλαζε κάτι στο ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής, ο κ. Σόιμπλε τονίζει τουναντίον πως μία αυστηρή δημοσιονομική πολιτική συνιστά προϋπόθεση για την ανάπτυξη, προσθέτοντας ότι τα «τελευταία οικονομικά στοιχεία αποδεικνύουν ότι η πορεία ήταν σωστή».

Σχετικά με το ύψος της ανεργίας στη χώρα μας, επισημαίνει πως αυτό «δεν είναι απόρροια της ευρωπαϊκής πολιτικής». «Αυτό είναι πλάνη. Και μην ακούτε όσους ισχυρίζονται ότι υπήρχε ευκολότερος τρόπος», συμπληρώνει.
Το ρεπορτάζ τα λέει όλα, ας ετοιμασθούμε για μεγαλύτερη κατάδυση στην κόλαση...


Πηγή:www.capital.gr