Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο – Νέο κύμα καύσωνα από Δευτέρα

Κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο – Νέο κύμα καύσωνα από Δευτέρα
«Το καλοκαίρι ήρθε για να μείνει» δηλώνει με νόημα στο newsbomb.gr ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός
Όπως ανέφερε ο ίδιος το Σαββατοκύριακο αναμένεται να πέσει η θερμοκρασία ενώ από Δευτέρα και πάλι η θερμοκρασία θα σκαρφαλώσει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.
Αναλυτικά η πρόβλεψη του κ. Αρνιακού:
Όλα δείχνουν πως μέσα στο Σαββατοκύριακο ο καύσωνας υποχωρεί βοηθούμενος από το ισχυρό, μελτέμι που θα φτάσει τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ αλλά και τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν τα ηπειρωτικά κεντρικής και βόρειας χώρας οι οποίες δυστυχώς τοπικά θα πλήττονται και από χαλαζοπτώσεις
Η θερμοκρασία θα έχει πτώση αφού αύριο περιμένουμε να μην ξεπεράσει τους 34, 35 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά ενώ την Κυριακή θα κυμανθεί στους 33 με 34 βαθμούς.
Το μελτέμι θα συνεχιστεί και τη Δευτέρα με μικρότερη ένταση μέχρι 6 μποφόρ στο Αιγαίο ενώ οι βροχές και οι καταιγίδες θα πάψουν να μας απασχολούν.
Η μικρή εξασθένιση όμως των μελτεμιών θα δώσει την ευκαιρία στον υδράργυρο από τη Δευτέρα για ανοδική πορεία φτάνοντας τη Δευτέρα η μέγιστη θερμοκρασία στους 35 βαθμούς ενώ την Τρίτη και την Τετάρτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 37 με 38 βαθμούς κελσίου κυρίως στις «επικίνδυνες» ηπειρωτικές περιοχές της χώρας όπως είναι ο θεσσαλικός κάμπος, περιοχές της Φθιώτιδας, η Κωπαΐδα, η δυτική Εύβοια και Βοιωτία, καθώς και η ανατολική Πελοπόννησος.
Με τις θερμοκρασίες αυτές θα φτάσουμε μέχρι και το επόμενο Σαββατοκύριακο. Με άλλα λόγια το καλοκαίρι ήρθε για να μείνει.
Ο κύριος Αρνιακός σχολίασε και τις καιρικές μεταπτώσεις των τελευταίων ημερών λέγοντας πως «το φαινόμενο είναι απόλυτα φυσιολογικό. Ο έντονος καύσωνας προκαλεί τις ξαφνικές μπόρες.»


Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/465314/kakokairia-to-savvatokyriako-–-neo-kyma-kaysona-apo-deytera#ixzz35wXYqZp7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...