Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Πανελλήνιες: «Ασανσέρ» οι βάσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Πανελλήνιες: «Ασανσέρ» οι βάσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ
Τα αποτελέσματα για τις βάσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ αναμένουν χιλιάδες υποψήφιοι και όλα δείχνουν ότι θα είναι πολλές οι εκπλήξεις, κυρίως στα τμήματα των πανεπιστημίων, των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων και των Στρατιωτικών Σχολών.
Όσον αφορά  στις βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων οι οποίες ανακοινώνονται την ερχόμενη ερχόμενη εβδομάδα, φαίνεται πως άνοδος των βάσεων αναμένεται για αρκετά υψηλόβαθμα τμήματα όπως Νομικά, Πολυτεχνικά και Οικονομικά, πτώση εκτιμάται ότι θα υπάρχει στις Ιατρικές, Φαρμακευτικές και Κτηνιατρικές Σχολές αλλά και σε τμήματα των ΤΕΙ που δίνουν δουλειά. Στις Στρατιωτικές θα υπάρχουν αυξομειώσεις, ανάλογα με το αν αυξήθηκαν ή μειώθηκαν οι θέσεις των εισακτέων.
Το εύρος της ανόδου ή της καθόδου των βάσεων ανά τμήμα θα μπορεί να εκτιμηθεί με μεγαλύτερη ασφάλεια όταν ανακοινωθούν τα στατιστικά στοιχείων των βαθμολογικών επιδόσεων, αλλά και μόλις κατατεθούν τα μηχανογραφικά δελτία των υποψηφίων με τις προτιμήσεις, σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους.
Για τις Στρατιωτικές Σχολές, σε ορισμένα τμήματα υπάρχουν διαφοροποιήσεις στον αριθμό των εισακτέων. Ως εκ τούτου η κίνηση των βάσεων δεν θα είναι ενιαία. Στις Σχολές Ευελπίδων, Ικάρων και Ναυτικών Δοκίμων δεν αναμένονται σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με πέρυσι.

Μικρή άνοδος των βάσεων αναμένεται στη Σχολή Υπαξιωματικών Διοικ. Αεροπορίας, στο Οικονομικό (ΣΣΑΣ) και στη Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας, όπου έχουν μειωθεί οι θέσεις εισακτέων.Στα περσινά επίπεδα αναμένεται να κινηθούν οι βάσεις στις Σχολές ναυτικών Δοκίμων, Μονίμων Υπαξιωματικών Στρατού και Ναυτικού.
Έντονο ενδιαφέρον από πλευρά υποψηφίων υπάρχει για τα τμήματα των ΤΕΙ που εξασφαλίζουν καλές προοπτικές στην αγορά εργασίας. Σε ορισμένα τμήματα όπως Φυσικοθεραπείας , Λογοθεραπείας, Αισθητικής, Κοσμητολογίας και Μαιευτικής η αύξηση των προσφερόμενων θέσεων φαίνεται πως οδηγεί σε μείωση του ανταγωνισμού. Αντίθετα σε ορισμένα τμήματα του 5ου πεδίου, όπως Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής δεν αποκλείεται να σημειωθεί άνοδος των βάσεων εξαιτίας των καλύτερων επιδόσεων των υποψηφίων.


Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/465567/panellinies-asanser-oi-vaseis-se-aei-kai-tei#ixzz35wYcFUpW

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...