Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Η κυβέρνηση αποφασίζει εκλογές με άλλοθι την… Τρόικα

 


Η κυβέρνηση αποφασίζει εκλογές με άλλοθι την… Τρόικα
46
 
 
0
 
 
0
Google +
 
0
 
 
0
Reddit
 
0
SUpon
 
0
 
Η πρώτη μετεκλογική επίσκεψη της Τρόικας στην χώρα μας βγάζει εκλογές.
Η κυβέρνηση φυσικά το περίμενε, ωστόσο η επιμονή της Τρόικας να προχωρήσουν τα συμφωνηθέντα μέτρα,δεν αφήνει κανένα περιθώριο δεύτερης σκέψης στο Μαξίμου.
Οι εισηγήσεις υπάρχουν και τα σχέδια είναι έτοιμα προς υλοποίηση.
Σπάσιμο των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα και προσφυγή στις κάλπες προκειμένου να αποφασίσει «ο κυρίαρχος λαός» όπως σημειώνουν.
Η Τρόικα δεν ζητά τίποτα περισσότερο από αυτό που έχει ήδη συμφωνήσει και συνυπογράψει η κυβέρνηση, όμως επικοινωνιακά θα το εκμεταλλευτεί το Μαξίμου προς την κατεύθυνση ότι «η Τρόικα με τις παράλογες απαιτήσεις της οδηγεί την κατάσταση σε αδιέξοδο και είμαστε αναγκασμένοι να προσφύγουμε στις κάλπες».
Το σενάριο αυτό θα ξεκινήσει να ξεδιπλώνεται πρώτα από τα γνωστά κανάλια και στη συνέχεια από τις γνωστές εφημερίδες.
Βασική αφήγηση θα είναι ότι οι επιτυχίες (πρωτογενές πλεόνασμα, έξοδος στις αγορές κλπ) επιτρέπουν χαλάρωση σε στοχευμένες φιλολαϊκές πολιτικές και επειδή δεν μας το επιτρέπουν θα πάμε σε εκλογές.
Το σενάριο αυτό σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ήταν έτοιμο από την αρχή του χρόνου και εμπνευστής του ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ήταν έτοιμο να εφαρμοστεί αν δεν πήγαιναν καλά τα πράγματα στην προηγούμενη αξιολόγηση και θα οδηγούσε σε τριπλές εκλογές με την κυβέρνηση σε αντιμνημονιακή ρητορική.
Το φρένο τότε το έβαλε το Βερολίνο, που πείστηκε να αφήσει τα ακανθώδη ζητήματα για μετά τις εκλογές προκειμένου να μην καταποντιστεί η ελληνική κυβέρνηση στις κάλπες.
Όμως τώρα το Βερολίνο δεν πρόκειται να κάνει πίσω.
Θα πιέσει την ελληνική κυβέρνηση μέχρι εκεί που δεν φτάνει γιατί το μόνο που τους ενδιαφέρει τώρα είναι το πρόγραμμα λιτότητας και όχι η κυβέρνηση.
Το δεύτερο και το σημαντικότερο είναι ότι τα δύο κόμματα της κυβέρνησης βγήκαν πιο λαβωμένα όσο ποτέ από τις διπλές εκλογές του Μαΐου και δεν έχουν καθόλου αντοχές οι βουλευτές τους να στηρίξουν άλλες σκληρές επιλογές λιτότητας.
Εξάλλου οι περισσότεροι γαλάζιοι και οι πράσινοι βουλευτές ξέρουν ότι δεν θα εκλεγούν ξανά.
Η Νέα Δημοκρατία ως δεύτερο κόμμα δεν θα έχει τους 50 βουλευτές του εκλογικού μπόνους.
Και στο ΠΑΣΟΚ οι βουλευτές γνωρίζουν ότι το 8% σε χαλαρές ευρωεκλογές είναι 6% στις εθνικές στην καλύτερη των περιπτώσεων, άρα και στο πράσινο στρατόπεδο οι μισοί βουλευτές είναι εκτός Βουλής.
Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι κάθε βουλευτής θα ψηφίζει με το προσωπικό του ένστικτο αυτοσυντήρησης και δεν θα μπορεί να ελέγχεται.
Αυτό το γνωρίζουν τόσο ο Αντώνης Σαμαράς όσο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος και δεν πρόκειται να ψηφίσουν κανένα μέτρο πλην των προαπαιτούμενων των θερινών τμημάτων, που έτσι κι αλλιώς ελέγχεται ποιοι βουλευτές ψηφίζουν και τι.
Αυτή τη στιγμή όπως διαμορφώνεται η κατάσταση είναι περισσότερο βέβαιο από ποτέ, ότι Ολομέλεια της Βουλής είναι δύσκολο να συγκληθεί τον Σεπτέμβριο αφού όπως όλα δείχνουν η κυβέρνηση θα προτιμήσει να προκηρύξει εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...