Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Γενική απαγόρευση σε φυτική και ζωική παραγωγή από ΗΠΑ και ΕΕ επέβαλε η ρωσική κυβέρνηση Πέμπτη 07 Αυγούστου 2014 12:38 Τελευταία ανανέωση: Πέμπτη 07 Αυγούστου 2014 12:44

Γενική απαγόρευση σε φυτική και ζωική παραγωγή από ΗΠΑ και ΕΕ επέβαλε η ρωσική κυβέρνηση
Οι Ρώσοι μας έδωσαν την ευκαιρία μας. Την αξιοποιήσαμε;
Το Κρεμλίνο κατάλαβε ότι μπορεί να πονέσει εξαιρετικά την ΕΕ με γενική απαγόρευση, περισσότερο από ό,τι θα πληγεί η ρωσική αγορά.
Εικόνα γενικής απαγόρευσης όλης της φυτικής και ζωϊκής παραγωγής από ΕΕ και ΗΠΑ επικρατεί αυτή τη στιγμή στη ρωσική κυβέρνηση, σύμφωνα με απόφασή της, που κοινοποίησε ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβιέντεφ.
Υλοποιώντας το χθεσινό προεδρικό διάταγμα του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Ντ. Μεντβιέντεφ υπέγραψε σήμερα απόφαση επιβολής απαγόρευσης εισαγωγής σε όλα τα προϊόντα διατροφής, που προέρχονται από ΗΠΑ, ΕΕ, Καναδά, Αυστραλία και Νορβηγία.
Όπως ανακοίνωσε κατά την έναρξη της συνεδρίασης της ρωσικής κυβέρνησης «η Ρωσία επιβάλει πλήρη απαγόρευση στις εισαγωγές μοσχαρίσιου και χοιρινού κρέατος, οπωροκηπευτικών, δηλαδή φρούτων και λαχανικών, κρέατος πτηνών, ψαριών, τυριών, γάλακτος και γαλακτομικών προϊόντων». Το εμπάργκο σύμφωνα με την ανακοίνωση της ρωσικής κυβέρνησης αφορά στην παραγωγή «από χώρες της ΕΕ, των ΗΠΑ, Αυστραλίας, Καναδά και Νορβηγίας» και θα έχει ισχύ από σήμερα για έναν χρόνο.
Η απαγόρευση δεν αφορά τις παιδικές τροφές και δεν είναι ακόμη σαφές εάν θα υπάρξουν και ποιες εξαιρέσεις από τον γενικό κανόνα.
Ο Ρώσος πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι κάθε απόπειρα κερδοσκοπικής εκμετάλλευσης της απαγόρευσης αυτής θα παταχθεί με αυστηρότητα.
Υπενθυμίζεται ότι η ρωσική Υπηρεσία Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου έχει προσκαλέσει αύριο εκπροσώπους της ελληνικής πρεσβείας στη Μόσχα σε «τεχνική συζήτηση» για μια σειρά προβλήματα, που αφορούν πρόσφατα φορτία με ροδάκινα και νεκταρίνια, όπου είχαν εντοπιστεί «παράσιτα καραντίνας». Έως και πριν από λίγο η συνάντηση αυτή δεν είχε ακυρωθεί.
Άλλο ένα από τα κωμικοτραγικά της ιστορίας είναι ότι, όπως μας επιβεβαίωσε κατηγορηματικά χθες η αρμόδια ρωσική Υπηρεσία, η πρόταση της ρωσικής πλευράς ήταν να γίνουν οι διαβουλεύσεις είτε χθες Τετάρτη, είτε αύριο Παρασκευή.
Τι νομίζετε ότι αποφάσισε η σοφή Πρέσβης μας κα Κουμανάκου;
Να γίνει η συνάντηση το αργότερο δυνατό, δηλαδή αύριο, τι στιγμή, που φορτία με ροδάκινα και νεκταρίνια σαπίζουν στα τελωνεία και στις μεταφορικές εταιρείες και κορυφώνεται η αγωνία των Ελλήνων παραγωγών για το τί μέλλει γενέσθαι.
Δεν μπορούμε φυσικά να πιστέψουμε ότι αυτή ήταν η εντολή του ΥΠΕΞ, να παίξουμε δηλαδή «κατενάτσιο», τη στιγμή, που είχαμε την ευκαιρία να συζητούμε έστω και σε τεχνικό επίπεδο «από μέσα» για τις ρωσικές αποφάσεις και να προσπαθούμε να επηρεάσουμε το κλίμα υπέρ κάποιων εξαιρέσεων, όπως αυτές, που είχε υπονοήσει ο επικεφαλής της υπηρεσίας Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου την περασμένη Κυριακή.
Για οποιαδήποτε, βέβαια, απόπειρα πολιτικής διαφοροποίησης, έστω και με επίκληση του δεδομένου ότι η χώρα μας είναι υπό επιτήρηση και επιδιώκει να εκπληρώσει το γρηγορότερο τις υποχρεώσεις της έναντι των δανειστών, άρα δεν μπορεί να υποστεί και άλλες οικονομικές απώλειες, φυσικά και δεν γίνεται λόγος. Η κυβέρνηση δεν τόλμησε να ξεφύγει ούτε κατά ένα ιώτα, αλλά ούτε καν έκανε την παραμικρή επαφή με τη ρωσική πλευρά, πλην της συνάντησης Μίχαλου με το νέο Ρώσο πρέσβη στην Ελλάδα. Δεν γνωρίζουμε καν αν σκέφτηκε κανείς το παραμικρό προς αυτήν την κατεύθυνση ή πλέον δεν τολμούμε ούτε εναλλακτικές σκέψεις να κάνουμε.
Οι Ρώσοι αξιωματούχοι συνήθιζαν να εξαιρούν στις συζητήσεις τους την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ουγγαρία, αλλά φυσικά δεν θα αγωνιστούν οι ίδιοι περισσότερο από εμάς τους ίδιους για τα συμφέροντά μας.
Επομένως, όπως στρώσαμε, θα κοιμηθούμε. Καληνύχτα και περαστικά μας...


Read more: http://www.newsbomb.gr/bloggers/edo-mosha/story/481474/geniki-apagoreysi-se-fytiki-kai-zoiki-paragogi-apo-ipa-kai-ee-epevale-i-rosiki-kyvernisi#ixzz39i7JsHsV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...