Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Ο Α. Τσίπρας στο Άγιο Όρος

Ο Α. Τσίπρας στο Άγιο Όρος

Εκτύπωση σελίδας
Αποθήκευση σελίδας
 
Μέγεθος κειμένου
Της Νίκης Ζορμπά
Το Άγιο Όρος επισκέπτεται σήμερα και αύριο ο Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από τον διευθυντή του γραφείου του, Νίκο Παππά, το συντονιστή θρησκευμάτων Μάκη Λυκόπουλο και τον βουλευτή Θεσσαλονίκης, Γιάννη Αμανατίδη.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα,  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με τον διοικητή του Αγίου Όρους ενώ θα επισκεφθεί και τις Ιερές Μονές Σίμωνος Πέτρας, Καρακάλλου, Ιβήρων, Σταυρονικήτα και Ξενοφώντος.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί και όλες τις κρατικές υπηρεσίες που εδράζουν στην αθωνική πολιτεία, ήτοι λιμεναρχείο, τελωνείο, κέντρο υγείας, αστυνομικό σταθμό.

Η αγαστή συνεργασία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την Εκκλησία πάντως, πιστοποιήθηκε και πρόσφατα με την "κοινή δράση" που ανέπτυξε με εκκλησιαστικούς φορείς και παράγοντες στην Κοζάνη, εναντίον της ιδιωτικοποίησης της "μικρής ΔΕΗ".


Σε σφιχτό εναγκαλισμό

Από την εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ τάραζε τα θρησκευτικά ύδατα ζητώντας δια του βουλευτή του Τάσου Κουράκη, να επιβληθεί φόρος υπέρ εκκλησίας για τη μισθοδοσία του κλήρου, τον οποίο να πληρώνουν όσοι πολίτες θέλουν να ονομάζονται "χριστιανοί ορθόδοξοι" ( Ιανουάριος 2013), έχυ κυλήσει ...γάργαρο νερό στις σχέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την εκκλησία.

Ο Αλέξης Τσίπρας διατηρεί πλέον άριστες σχέσεις τόσο με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, όσο και με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Τον περασμένο Δεκέμβριο άλλωστε, παρουσία της νυν περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου ( υπό την τότε ιδίοτητά της ως Τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικης), ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε συναντηθεί με αγιορείτες μοναχούς στο γραφείο του στη Βουλή.

Δε θα διαχωρίσουμε εκκλησία από κράτος

Τη μεταστροφή των σχέσεων της Κουμουνδούρου με την εκκλησία, σηματοδότησε τον περασμένο Μάρτιο η Ρένα Δούρου , με συνέντευξη που παραχώρησε ως υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής, στην ιστοσελίδα agioritikovima.

Η κ. Δούρου είχε δεσμευτεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα  προβεί σε καμία μονομερή ενέργεια που θα αλλάζει τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας, τονίζοντας μάλιστα πως οι δράσεις της Εκκκλησίας συγκλίνουν με εκείνες του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ίδια συνέντευξη είχε εξάρει την "αναντικατάστατη προσφορά" της Αθωνικής πολιτείας ανά τους αιώνες και είχε επισημάνει ότι Άγιον Όρος πρέπει να έχει παρουσία και "στα της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας".


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...