Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

H ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΩΝ BRICS

 

Καταρρέοντος του παγκόσμιου Εβραιοσιωνιστικού καπιταλιστικού συστήματος ο Πρόεδρος της Ρωσίας Πούτιν έκαμε ένα μεγάλης στρατηγικής οικονομικής σημασίας ελιγμό, πού θα πλήξει θανάσιμα το υπάρχον σήμερα χρηματοπιστωτικό σύστημα, και όχι μόνον.
 Ουσιαστικώς, ο Πούτιν, έκαμε κίνηση-ματ στην Διεθνή σκακιέρα. Αφού, κατά την σύνοδο κορυφής στην Βραζιλία, πρότεινε : η Ρωσία, η Βραζιλία οι Ινδίες η Κίνα και η Νότιος Αφρική, δηλαδή, οι BRICS, να δημιουργήσουν Νέα Παγκόσμια Τράπεζα με κεφάλαιο 100 ΔΙΣ δολαρίων, προς χρηματοδότηση των ασθενών οικονομιών για την ανάπτυξή τους. 
Ως γνωστόν, τον Ιούλιο του 1944 ( από 1-22/7/1944 ) στην σύσκεψη του Μπρέττον Γούνς (Bretton woods) του New Hampshire των ΗΠΑ, Δημιουργήθηκε η Διεθνής Τράπεζα (ΔΤ) ως και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και καθορίστηκαν οι σταθερές ισοτιμίες των Εθνικών νομισμάτων (εκτός ΕΣΣΔ) με αναφορά προς την σταθερή σχέση Δολαρίου-Χρυσού. 1 Ουγγιά χρυσού = 35 δολάρια, με περιθώριο διακύμανσης + /- 1%. 
 Το οικονομικό αυτό σύστημα έδωσε ώθηση στην Παγκόσμιο, γενικώς, οικονομία σε μια πρωτοφανή ανάπτυξη των χωρών, μετά τον φοβερό παγκόσμιο πόλεμο. Κύριος εισηγητής ήταν ο μεγάλος οικονομολόγος J. M. Keynes. Δυστυχώς όμως το σύστημα αυτό αλλοιώθηκε και περίπου το 1960 άρχισαν οι κυμαινόμενες ισοτιμίες των Εθνικών νομισμάτων.
 Ο σατανάς, δηλαδή ο σιωνισμός , τα ανέτρεψε όλα, με αποτέλεσμα την σημερινή Παγκόσμια κρίση. Επανερχόμενοι πάλι στην κίνηση Πούτιν, νομίζουμε ότι η ολοκλήρωση της πρωτοβουλίας αυτής θα υπερκεράσει το υπάρχον τοκογλυφικό σιωνιστικό σύστημα και θα δώσει νέες προοπτικές οικονομικής προώθησης των Εθνικών οικονομιών.
 Αν δε η Νέα Τράπεζα Ανάπτυξης των BRICS δίνει δάνεια με επιστροφή των δανειζομένων Χωρών μόνον με χρεολυτικές δόσεις, τότε αυτό θα ήταν καίριο πλήγμα κατά της τοκογλυφικής τραπεζικής αλητείας. Τα λειτουργικά έξοδα της Νέας Τράπεζας των ΒRICS άνετα μπορεί να καλυφθούν με άλλους τρόπους. Αναμένουμε τις Διεθνείς εξελίξεις. 

 Χρίστος Α.Αθανασόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...