Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Αντώνης Βαρδής στην γειτονιά των αγγέλων

Κηδεύτηκε στην Παιανία

 

Ο Αντώνης Βαρδής στην γειτονιά των αγγέλων
ΕκτύπωσηΑποστολήΜέγεθος κειμένου  

Πλήθος επωνύμων, εκατοντάδες φίλοι και θαυμαστές αποχαιρέτησαν τον αγαπημένο καλλιτέχνη τον Ιερό Ναό Γέννησης του Χριστού


 


Το τελευταίο αντίο στον μεγάλο τραγουδοποιό Αντώνη Βαρδή είπαν σήμερα η οικόγενειά του, εκατοντάδες φίλοι και θαυμαστές στον Ιερό Ναό Γέννησης του Χριστού στην Παιανία. Από νωρίς το πρωί ο προαύλιος χώρος του ναού γέμισε από στεφάνια τα οποία εστάλησαν από ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκε κατά καιρούς και από σημαντικούς εκπροσώπους της καλλιτεχνικής οικογένειας.

Στεφάνι εστάλη και από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Ανάμεσα στα στεφάνια που διακρίναμε ήταν αυτά της Καίτη Γκρέυ, του Γιώργου και Αννας Νταλάρα, της Νατάσας Θεοδωρίδου, της Αντζελας Δημητρίου και της Πίτσας Παπαδοπούλου. 

Στις 10 το πρωί έφτασε στον Ιερό Ναό η σύντροφος του Αντώνη Βαρδή, Φιλοθέη. Καταρρακωμένη, καταβεβλημένη και συνοδευόμενη από την κόρη του Αντώνη Βαρδή, Καλλιστώ στάθηκε για λίγα λεπτά υποβασταζόμενη μην αντέχοντας την πίεση των τελευταίων ωρών.

Κατόπιν ξέσπασε σε αναφιλητά και καλύπτοντας το πρόσωπό της προσπαθούσε να βρει τη δύναμη για να αποχαιρετίσει τον άνδρα που σημάδεψε τη ζωή της.



Ο γιος του Αντώνη Βαρδή, Γιάννης κατέφθασε λίγο μετά τις 10 και ήταν αυτός που έπρεπε να αναλάβει το δύσκολο έργο, να συνοδεύσει δηλαδή τον πατέρα του στην εκκλησία προκειμένου να ψαλλεί η εξόδιος ακολουθία.

Ο Γιάννης προσπαθούσε σε όλη τη διάρκεια αυτής της δύσκολης κατάστασης να είναι ο ενωτικός κρίκος της οικογένειας δίνοντας κουράγιο σε όλους και «πνίγοντας» πολλές φορές τον δικό του πόνο. Δεν σταμάτησε να κρατά το χέρι της αδερφής του αλλά και της συντρόφου του εκλιπόντος πατέρα του αποδεικνύοντας περίτρανα πως εκείνος ακόμα και σε μια τέτοια δύσκολη στιγμή προσπαθεί να διαχειριστεί την τραγική αυτή κατάσταση που ανέτρεψε το σκηνικό της οικογενειακής του ευτυχίας. 

Μετά τον τελευταίο αποχαιρετισμό στον πατέρα του ο Γιάννης Βαρδής μίλησε αποκλειστικά στο protothema.gr (Διαβάστε περισσότερα εδώ)







Πάντως επιθυμία της οικογένειας ήταν αντί στεφάνων να γίνονταν δωρέες στην  οργάνωση «Ο Άλλος Άνθρωπος», που φροντίζει να παρέχει γεύματα σε άστεγους.

Η κηδεία τελέστηκε στην Παιανία παρά το γεγονός ότι επιθυμία του ίδιου του αδικοχαμένου καλλιτέχνη ήταν να ταφεί στο εκκλησάκι που βρίσκεται μέσα στο σπίτι του, αλλά, τελικά, δεν δόθηκε η απαραίτητη άδεια γεγονός που σχολιάστηκε από την οικογένειά του η οποία καυτηρίασε την γραφειοκρατία λέγοντας ότι «κανείς δεν μας δίνει χέρι βοηθείας, να εκπληρώσουμε την επιθυμία του...».







Απαρηγόρητη η Νατάσσα Θεοδωρίδου




«Χαμένος» ο Αντώνης Ρέμος στην κηδεία του Αντώνη Βαρδή




Παρών και ο Γιώργος Λεβέντης




Στην Παιανία βρέθηκε για να πει το τελευταίο αντίο η αφρόκρεμα του ελληνικού τραγουδιού καθώς ο Αντώνης Βαρδής είχε κατά καιρούς συνεργαστεί με τους κορυφαίους ερμηνευτές, τραγουδιστές, συνθέτες και μουσικούς κατά τη διάρκεια της μεγάλης του καριέρας που άφησε πίσω 461 τραγούδια να τον θυμίζουν στις επόμενες γενιές.

Ανάμεσα στους παριστάμενους βρέθηκαν οι Γιώργος Νταλάρας, Γιάννης Πάριος, Χάρις Αλεξίου, Γιώργος Χατζηνάσιος, Γιώργος Θεοφάνους, Ηλίας Ψινάκης, Νατάσα Θεοδωρίδου, Χάρης Βαρθακούρης, Γιώργος Λιανός, Κώστας Καραφώτης, Γιώργος Λεβέντης, Ευρυδίκη και Κωνσταντίνα.











Το παρών έδωσε και η επι 10ετια σύντροφός του Χριστίνα Μαραγκόζη παρά το γεγονός ότι η κόρη του Αντώνη Βαρδή, Καλλιστώ, της είχε ανακοινώσει με ένα γραπτό μήνυμά στο κινητό της ότι δεν είναι επιθυμητή στον τελευταίο αποχαιρετισμό στον μεγάλο καλλιτέχνη. Όπως όμως σχολίασε η ίδια η τραγουδίστρια «δηλαδή απαγορεύεται να αποχαιρετήσω τον άνθρωπο που αγάπησα και παντρεύτηκα και έζησα μαζί του δέκα χρόνια;;; Πόσο λυπάμαι...».

Η Χριστίνα Μαραγκόζη συντετριμμένη























Η Χαρούλα Αλεξίου


Ο Κώστας Καραφώτης


Ο συνθέτης Δημήτρης Κοντόπουλος (δεξιά)




Ο Βασίλης Σαλέας


Η Πέγκυ Ζήνα


Ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...