Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Σαρωτική νίκη Πούτιν στις εκλογές στην Κριμαία

 

Σαρωτική νίκη Πούτιν στις εκλογές στην Κριμαία
Σε σαρωτική νίκη του προέδρου Πούτιν και της «Ενωμένης Ρωσίας», εξελίχθηκε η πρώτη υπό τη ρωσική νομοθεσία εκλογική αναμέτρηση στην Κριμαία, που διεξήχθη την Κυριακή.  Λίγους μήνες πριν οι πολίτες της περιοχής, στο διενεργηθέν δημοψήφισμα αποφάσισαν με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της επανένωσης με τη ρωσική Ομοσπονδία, ενώ τα χθεσινά αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας, επιβεβαιώνουν τη στήριξη και την αποδοχή των ψηφοφόρων πολιτών της πολιτικής του ρώσου ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν.
Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα το κυβερνών κόμμα «Ενωμένη Ρωσία», του οποίου αρχηγός είναι ο πρωθυπουργός Ν. Μεντβιέντεβ, κερδίζει τις 70 από τις 75 έδρες στο κοινοβούλιο της Κριμαίας, αποσπώντας το 72% των ψήφων, το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό κόμμα (LDPR) που ηγείται ο Β. Ζιρινόφσκι, έχει κερδίσει το 8,17%, ενώ ακολουθεί το Κομμουνιστικό κόμμα με 6,46%. Τα υπόλοιπα κόμματα δεν συγκεντρώνουν το απαραίτητο 5% για να εισέλθουν στο Κοινοβούλιο.
Σχολιάζοντας την εκλογική διαδικασία, το διευθυντήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω της εκπροσώπου της εξωτερικής πολιτικής Κάθριν Άστον, ανακοίνωσε ότι δεν αναγνωρίζει τις εκλογές στην Κριμαία ούτε το νομοθετικό πλαίσιο. Λίγους μήνες ωστόσο πριν, η ίδια ηγεσία της Ε.Ε. έσπευσε να νομιμοποιήσει την πραξικοπηματική κυβέρνηση του Κιέβου και έχρισε πρωθυπουργό τον άνθρωπο – υπάλληλο εταιρειών του Τζορτζ Σόρος, αφού προηγουμένως εξεδίωξαν τον νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο της Ουκρανίας Γιανουκόβιτς.
Η στάση αυτή της Ε.Ε. ουδόλως βοηθά την υπό εξέλιξη διαδικασία ειρήνευσης στην περιοχή. Αντιθέτως, συντηρεί την μια προβληματική κατάσταση να βρίσκεται συνεχώς στην κόψη του ξυραφιού, γεγονός που είναι πλέον σαφές σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και όχι μόνο. Όσο για τη θέση της Ε.Ε. αναφορικά με την εκλογική διαδικασία, που έλαβε χώρα στην Κριμαία, πρόκειται για πολιτική αλά καρτ, δηλαδή, μια πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών. 
Όμως το διευθυντήριο δεν αρκείται μόνο στο ζήτημα των εκλογών αλλά δυναμιτίζει περισσότερο το κλίμα, καθώς, η Κάθριν Άστον ανέφερε ότι «Η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει να καταδικάζει την παράνομη προσάρτηση της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας και της πόλης της Σεβαστούπολης από τη ρωσική Ομοσπονδία και δεν θα την αναγνωρίσει». Θυμίζουμε εδώ, ότι για το ζήτημα της προσάρτησης της Κριμαίας στη ρωσική Ομοσπονδία, ψήφισε η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της Κριμαίας, μηδενός εξαιρουμένου και των Τσετσένων, οι οποίοι αρχικά είχαν ταχθεί κατά της επανένωσης. Συγκεκριμένα πάνω από το 96% των κατοίκων της Κριμαίας ψήφισαν για την επανένωση με την Ρωσία κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος που πραγματοποιήθηκε στις 16 Μαρτίου.
Πρωτιά και στο Συμβούλιο
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της εκλογικής επιτροπής Λεονίτ Ίβλεφ, και στις 25 μονοεδρικές περιφέρειες της Κριμαίας, το κυβερνών κόμμα σάρωσε με πολύ υψηλά ποσοστά. Υπήρξαν συνολικά 803 υποψήφιοι για τις 75 έδρες στο νομοθετικό σώμα της Κριμαίας, εκ των οποίων οι 108 ήταν της πλειοψηφίας και οι υπόλοιποι από τα συνολικά δώδεκα κόμματα που πήραν μέρος στην εκλογική αναμέτρηση.
Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών για το Συμβούλιο της Συμφερούπολης, το κόμμα «Ενωμένη Ρωσία» έχει το προβάδισμα με 59,1% των ψήφων και ακολουθεί το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό κόμμα «LDPR» με 17,49% και πιο πίσω με 6,46% το Κομμουνιστικό κόμμα. Τα υπόλοιπα κόμματα είναι κάτω του 3%. Έτσι, η «Ενωμένη Ρωσία» κερδίζει 32 αντιπροσώπους σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το μέλος της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής (CEC) Βαλερί Κριούκοφ.
Η προσέλευση των ψηφοφόρων στις εκλογές της Κυριακής για το Κοινοβούλιο της Κριμαίας ήταν πάνω από 60%, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Κρατικού Συμβουλίου της Κριμαίας Βλαντιμίρ Κωνσταντίνοφ.
«Η προσέλευση είναι μεγάλη, αλλά αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι η διάθεση των ανθρώπων. Οι άνθρωποι είναι ήρεμοι, χωρίς καυγάδες, χωρίς συγκρούσεις », ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Κονταντίνοφ.
Ο Ρώσος πρωθυπουργός και αρχηγός του κυβερνώντος κόμματος «Ενωμένη Ρωσία Ντμίτρι Μεντβέντεφ», σε δηλώσεις του, ανέφερε ότι «τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στην Κριμαία κατέδειξαν την υποστήριξη των πολιτών στην πολιτική του Ρώσου προέδ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...