Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Παναθηναϊκός - ΟΦΗ 1-2 (VIDEOS)

 

Με ένα τεράστιο διπλό, τόσο από βαθμολογικής όσο και από ψυχολογικής άποψης, κατάφερε να φύγει ο ΟΦΗ από τη Λεωφόρο, επικρατώντας του Παναθηναϊκού με 2-1. Μερεμπιασβίλι και Μακρής τα γκολ για τους Κρητικούς, είχαν ισοφαρίσει προσωρινά οι πράσινοι με αυτογκόλ του Τριποτσέρη.

Η εικόνα του αγώνα

Με 4-4-2 σε σχήμα ρόμβου κατέβασε την ομάδα του ο Γιάννης Αναστασίου, με τους Καρέλη και Κλωναρίδη να αποτελούν την "αιχμή του δόρατος". Από την άλλη, ο τεχνικός του ΟΦΗ, Τζενάρο Γκατούζο ξεκίνησε με ένα 3-5-2 με σκοπό να "χτυπήσει" στις αντεπιθέσεις την άμυνα του "τριφυλλιού". Τα πρώτα λεπτά ήταν αναγνωριστικά για τις δύο ομάδες, καθώς στο πρώτο τέταρτο δεν σημειώθηκε κάποια αξιόλογη φάση. Όσο περνούσε ο χρόνος, ο Παναθηναϊκός έψαχνε διαδρόμους με τους παίκτες του να ανεβαίνουν πιο ψηλά, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι Κρητικοί.

Το μπλοκάκι

 

21ο λεπτό ΓΚΟΛ: Ο Στάθης έκανε τη σέντρα από δεξιά, στο πέναλτι ο Μερεμπιασβίλι έπιασε το σουτ και "νίκησε" τον Στιλ.
38o λεπτό: Κάθετη πάσα του Ατζαγκούν στον Κλωναρίδη από αριστερά, αυτός γύρισε τη μπάλα στη μικρή περιοχή αλλά το σουτ του Καρέλη πέρασε άουτ.
43ο λεπτό: Σουτ του Νάνο για τον Παναθηναϊκό και μπλοκάρει ο Λόρια.
50ο λεπτό: Μετά από σκαστό σουτ του Πράνιτς και κακό διώξιμο, η μπάλα στρώθηκε στον Ατζαγκούν αλλά το πλασέ του πέρασε άουτ.
76ο λεπτό: Σουτ του Ραζάκ για τον ΟΦΗ και μπλοκάρει ο Στιλ.
77o λεπτό ΓΚΟΛ:  Νάνο εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά, ο Κουτρουμπής έκανε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στον Τριποτσέρη και κατέληξε στα δίχτυα.
88ο λεπτό: Άστοχο σουτ του Πράνιτς για τον Παναθηναϊκό.
94ο λεπτό ΓΚΟΛ: Ο Μιλιάζες έκανε το κόρνερ, ο Μακρής αφύλακτος βρήκε τη μπάλα με το μηρό και σκόραρε.
Στο 21ο λεπτό, ο Στάθης ανέβηκε από τα δεξιά και έβγαλε μια αρκετά δύσκολη σέντρα στο ύψος του πέναλτι, εκεί βρήκε ξεμαρκάριστο τον Μερεμπιασβίλι ο οποίος με σουτ στην κίνηση νίκησε τον Στιλ και έγραψε το 0-1. Τέσσερα λεπτά αργότερα πήγε να ξαναγίνει το ίδιο.
Ο Αρτόλα αυτή τη φορά έβγαλε τη μπαλιά ψάχνοντας τον Πετρόπουλο, ο οποίος έβγαινε τετ-α-τετ, αλλά άργησε πολύ να πλασάρει με αποτέλεσμα να τον προλάβει ο Κουτρουμπής. Ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να επιτεθεί κυρίως με βαθιές μπαλιές, με τους αμυντικούς του ΟΦΗ να μην δυσκολεύονται να κόβουν τη μπάλα.
Στο τελευταίο 10λεπτο του πρώτου ημιχρόνου ανέβηκε και στο 38' έκανε την πρώτη του αξιόλογη φάση, όταν σε γύρισμα του Κλωναρίδη από τα αριστερά, ο Καρέλης έπιασε το σουτ μέσα στην περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Περίπου 5 λεπτά αργότερα, ο Νάνο έκανε ένα δυνατό σουτ, αλλά ο Λόρια μάζεψε. Κάπως έτσι "έφυγε" το πρώτο ημίχρονο με τον Παναθηναϊκό να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το εις βάρος του 1-0.
Με την επανάληψη οι "πράσινοι" βγήκαν επιθετικά, με στόχο το αρχικά το γκολ της ισοφάρισης. Στο 50' ο Ατζαγκούν απώλεσε μια μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του, όταν του στρώθηκε ωραία η μπάλα στο ύψος της περιοχής, αλλά το σουτ στην κίνηση που επιχείρησε έφυγε άουτ.
Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει. Ο Αναστασίου έκανε ακόμη πιο επιθετική την ομάδα του περνώντας στο γήπεδο τους Πέτριτς και Ντίνα και τελικά το γκολ ήρθε στο 77'. Ο Νάνο εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά, ο Κουτρουμπής έκανε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στον Τριποτσέρη και κατέληξε στα δίχτυα.
 
Στα λεπτά που έμεναν, οι "πράσινοι" έψαξαν το δεύτερο γκολ. Βγήκαν μπροστά, έχασαν κάποιες ευκαιρίες κυρίως με μακρινά σουτ, ωστόσο δεν κατάφεραν να πετύχουν το γκολ της νίκης. Αντ' αυτού, ο ΟΦΗ "χτύπησε" εκεί που δεν το περίμενε κανείς. Σε μια από τις τελευταίες φάσεις του παιχνιδιού (94ο λεπτό), οι Κρητικοί κέρδισαν κόρνερ, με τον Μιλιάζες να αναλαμβάνει να το εκτελέσει και τον Μακρή να έρχεται με το μηρό και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.

MVP

Το κέντρο του ΟΦΗ δούλεψε εξαιρετικά. Οι παίκτες του Γκατούζο ακολούθησαν πιστά τις οδηγίες του προπονητή τους και μπόρεσαν να κλείσουν άψογα τα ατού του "τριφυλλιού".

Αδυναμος κρίκος

Ο Παναθηναϊκός είχε πρόβλημα κυρίως από τα άκρα, όταν ανέβαιναν οι μπακ του. Έτσι άλλωστε προήλθε και το πρώτο γκολ του Μερεμπιασβίλι, από σέντρα του Σταθάκη από τα δεξιά. Ο ΟΦΗ έβρισκε διαδρόμους στις πλευρές.

Σχόλιο 

Ο ΟΦΗ παρουσιάστηκε σοβαρός στη "Λεωφόρο" και κατάφερε να πάρει μια νίκη με τεράστια σημασία, τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά, κόντρα στον Παναθηναϊκό. Η άμυνα των Κρητικών έκλεισε τους διαδρόμους και δυσκόλεψε αρκετά τις προσπάθειες των επιθετικών των "πρασίνων". Η εντολή του Γκατούζο για γρήγορες επιθέσεις από τα άκρα έπιασε, όταν στο 21ο λεπτό ο Μελεμπιασβίλι άνοιξε το σκορ.
 
Από το σημείο αυτό και μετά, ο ΟΦΗ οπισθοχώρησε. Προσπάθησε κυρίως να κρατήσει το 0-1 και το έπραξε αρκετά καλά. Δεν άφησε τον Παναθηναϊκό να δημιουργήσει κλασσικές ευκαιρίες για γκολ (απειλούσαν κυρίως με μακρινά σουτ). Τελικά, η λύτρωση για τους Κρητικούς και παράλληλα η "σταύρωση" για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 94' όταν ο Μακρής βρέθηκε αφύλακτος μέσα στην περιοχή και έδωσε ένα μεγάλο διπλό στην ομάδα του.
 
Οι συνθέσεις
Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Μπούρμπος, Νάνο (80' Μπούι), Λαγός (64' Ντίνας), Πράνιτς, Ζέκα, Ατζαγκούν, Κλωναρίδης (56' Πέτριτς), Καρέλης
ΟΦΗ (Γκατούζο): Λόρια, Τριποτσέρης, Αντελέγε, Μερεμπιασβίλι, Ράζακ, Αρτόλα (86' Σίσιτς), Περογαμβράκης (59' Τζορτζ), Στάθης, Μακρής, Μιλάζες, Πετρόπουλος (64' Λαμπρόπουλος)
Η 7η αγωνιστική της ‎SuperLeague‬ ξεκίνησε και η 6η ‎SuperBall‬ με χορηγό τα κανάλια Novasports θα έρθει το βράδυ της Κυριακής με έναν ξεχωριστό καλεσμένο, τον coach Δημήτρη Ελευθερόπουλο. Ο Παντελής Βλαχόπουλος κι ο Θέμης Καίσαρης δίνουν ραντεβού (19/10, 22:30) για το... τρίτο ημίχρονο, πολλή ποδοσφαιρική συζήτηση και φυσικά ανάλυση των κρίσιμων αγώνων των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...