Aπό τον Τάσο Θεοδωρόπουλο
Και γιατί να μην γελάει; Γελάω δηλαδή. Νομίζω πως τέτοια κωμωδία έχω να δω από την εποχή που η Ρένα Παγκράτη κυνηγούσε τον Στάθη Ψάλτη να την παντρευτεί στις κωμωδίες του 80.
Της κακιάς κομμώτριας το μαλλιοτράβηγμα. Βγαίνει ο πανεπιστημιακός τάδε στο ραδιόφωνο (κανονικά αυτό, δεν είναι φαντασία μου) μπουρδουκλώνεται και λέει πως ο Ερμής στο ψηφιδωτό έχει πεταχτό αιδοίο. Πετάγεται ο άλλος και ευγενικά τον  διορθώνει; «Ε χμμ, συγγνώμη, έτσι ονομάζετε εσείς το πέος;»
Ας' τον μωρέ τον έρμο τον πανεπιστημιακό. Αιδοίο ονειρευόταν, έτσι του έκατσε ο Ερμής. Με μουνί και σανδάλι γόβα Τζίμι Τσου (τσούνι). Τόσα χρόνια στα έδρανα που να προκάμει κι αυτός; Στα media δε, όλη τη μέρα που μας πέρασε, Σεφερλής - Αμφίπολη: 1 - 1. Χεσμένος ο Λιάγκας που δεν τον παίζει κανένας και πάτωσε και στα νούμερα. Έτοιμος να ντύσει την Φαίη Καρυάτιδα για μια επόμενη εκπομπή και να ντυθεί ο ίδιος αιδοίο. Συγγνώμη, Ερμής εννοούσα. Και τη Σάσα Σταμάτη Σφίγγα.
Από την άλλη δικαιολογημένη και η σύγχυση του προφέσορα. Αμφίπολη σου λέει, μπαισέξουαλ θα την έφτιαξαν γιατί να μη δώσουν στον Ερμή Χουχούνι; Eγώ σας τα είχα ξαναγράψει για το τι περιέχει ο τάφος και διαβάστε με ΕΔΩ να πάρω και κανένα έξτρα κλικ. Αλλά αφού αυτό το άρθρο πούλησε κι αυτός είναι ο νόμος της σόουμπιζ είπα να κάνω κι ένα σίκουελ, σιγουράκι.
Γιατί εδώ δεν έχουμε πλέον να κάνουμε μόνο με τι περιέχει ο τάφος αλλά και τα μυστικά σύμβολά στο ψηφιδωτό. Ερευνήσαμε, κοπιάσαμε, λαδώσαμε μερικούς φύλακες και τα μάθαμε όλα.
1.Ξεχάστε τον μηχανισμό των Αντικυθήρων ως μεγαλύτερο τεχνολογικό επίτευγμα και μυστήριο των αρχαίων. Το ψηφιδωτό είναι. Που στην ουσία πρόκειται για υπερμέγεθες picture disc που το έπαιζαν σε ειδικά πικ απ, φτιαγμένα από κουκουνάρες με βελόνα δίσκου ακονισμένο πασατέμπο. Αυτό γινόταν σε σατανιστικές τελετές που ο δίσκος έπαιζε ανάποδα και πέρναγε υποσυνείδητα μηνύματα ερέβους. Όπως συμβαίνει και σήμερα σε δίσκους heavy metal συγκροτημάτων αλλά και της Μαρινέλλας που λέει ο αστικός μύθος.
2.Δεν πρόκειται για τάφο. Πρόκειται για το πρώτο οργανωμένο καζίνο – gay bar του κόσμου. Σφίγγες στην είσοδο; Όταν εμείς τις φτιάχναμε στο Λας Βέγκας τρώγανε βελανίδια. Καρυάτιδεςς στο μέσα θάλαμο; Όταν εμείς είχαμε πουτάνα με αρχίδια στο Βυζάντιο για αυτοκράτειρα τη Θεοδώρα  αυτή είχαν την Μεσσαλίνα να παρτουζώνεται ακόμα και με το γιδοβοσκό. Ντεκλαρέ ότι πρόκειται για λουξ gay club o τάφος που έπαιζε ξένα μοντέρνα, μη σου πω ότι τον έχτισε ο προπροπροπροπροπάπος του Babis Vovos κι έτσι μετά ο απόγονος γάμησε όλη την Κηφισίας.
3.Πάμε στο τι άλλο βρίσκεται μέσα στον τύμβο. Δηλαδή πράγματα που όλοι ξέρουν αλλά κανείς δεν τολμάει να ομολογήσει, γιατί είναι πράξη τυμβωρυχίας. Νομίζετε ότι έτσι ξαφνικά ο Τζορτζ Κλούνεϊ έπαθε κάψα με τα μάρμαρα του Παρθενώνα και μας έστειλε την Αλαμουντίν την πρακτόρισα;  Σκεφτείτε λογικά. Ο Τζορτζ είναι ο πρώτος που σύλησε τον τάφο, πήρε όλα τα νεκρικά προσωπεία των νεκρών για να τα δώσει στους πλαστικούς του να του ισιώσουν τη μούρη σαν αρχαίο Έλληνα. Και μετά έστειλε την Αλαμουντίν τάχαμου τάχαμου για να πάει κι αυτή εκεί να κλέψει έναν αμφορέα με τα ούρα του Βουκεφάλαπου είναι λέει θαυματουργά ειδικά όταν είσαι ηθοποιός που έχεις γυναίκα, πρέπει να την πηδήξεις αλλά δεν είσαι straight και χρειάζεσαι δυναμωτικό.
4.Ο πρώτος που ανακάλυψε το ψηφιδωτό ήταν ο Στίβεν Σπίλμπεργκ όταν έκανε έρευνα για το που θα γυρίσει τον «Ιντιάνα Τζόουνς». Κάνοντας ενδελεχή μελέτη στο αιδοίο του Ερμή  βρήκε γραμμένο σε ιερογλυφικά τη φράση «E.T. phone home».   Κι έτσι αποφάσισε να γυρίζει πρώτα τον «Εξωγήινο».
5. Υπάρχει ζωντανή μάρτυς από τα χρόνια της κατασκευής του τάφου που γνωρίζει τα πάντα αλλά δέχεται απειλές ακόμα κι από τη CIA αν προβεί σε αποκαλύψεις.  Είναι η γνωστή, μπριόζα, αγέραστη κι αγαπητή σε όλους μας Ζωζώ Σαπουντζάκηπου αυτόν τον καιρό έχει απομονωθεί φοβισμένη στη βίλα της στην Κινέτα, κοιμάται σε ένα ταφικό μνημείο που το έχει χτίσει σαν τον τάφο της Αμφίπολης και έχει για security δύο τεκνά ντυμένα με περικεφαλαία και μίνι από κάτο με πλισέδες. Κούκλοι όμως, αυτό να το πω.