Μάιος 2016, παραμονή των εθνικών εκλογών. 
Φορώντας μόνο τον χιτώνα του ο αποκρυφιστής-μυστικιστής Παναγί Λαφαζανί, ανεβαίνει στη σκηνή-πλατφόρμα ενώ από κάτω χιλιάδες ιδρωμένα κορμιά αγοριών και κοριτσιών της νεολαίας του ISKRA παραληρούν παραδομένα στους ήχους του Dj Markey.
Η κυβέρνηση Βενιζέλου-Σαμαρά είχε καταφέρει την Ανοιξη του 2015 να εξασφαλίσει τους 180 βουλευτές που την διατήρησαν για ένα ακόμη χρόνο όρθια,  ικανοποιώντας την ακόρεστη βουλιμία για εξουσία και ανομία των στελεχών της, τα οποία είχαν στο μεταξύ βουτήξει στο μέλι του ΕΣΠΑ και έκαναν την τελευταία γερή μπάζα μέσα σε ένα σύννεφο από μίζες και αλλαξοκωλιές με τους κολλητούς.
Τώρα ακόμη και οι δημοσκοπήσεις του Πρετεντέρη έδειχαν την ΝΔ του Σαμαρά στο 8% και το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου στο 1,8%.
Πλησίαζε η μεγάλη στιγμή για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος στο μεταξύ είχε εκπαδευθεί για να μείνει τουλάχιστο 12 συναπτά έτη στην εξουσία.
Την ώρα που οι συναγωνιστές του έδιναν τις μάχες στα κανάλια, ο Παναγί Λαφαζανί διόργανωνε υπαίθρια πάρτι της νεολαίας του ΙSKRA με τη χρήση παραισθησιογόνων, LSD και μεθαμφεταμίνης.
Λίγο πριν το 3ο ξημέρωμα-τα πάρτι του Λαφαζανί διαρκούσαν το λιγότερο 3 μέρες και 3 νύχτες-ο αρχηγός συγκέντρωνε τα πιο φωτεινά μυαλά του πάρτι- τα οποία κάτω από την επήρρεια των ουσιών είχαν τις πιο γαμάτες ιδέες.
Η πονηρή αλεπού, ο Λαφαζανί, γνώριζε ότι για να σταθεί στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να κυριαρχήσει ιδεολογικά, να γίνει μόδα, lifestyle-ότι έκανε και το ΠΑΣΟΚ την εποχή που γαμούσε κι έδερνε.
Ο Λαφαζανί δεν ήθελε να αφήσει στην αλανιάρα Ρόζα και τον τολμητία Ρινάλντι την παραγωγή της ιδεολογίας-ήθελε αυτό να είναι αποκλειστικά δική του πατέντα και δεν είχε άδικο.
Ενα χρόνο πριν μετά από ένα ακόμη ξέφρενο πάρτι είχε προκύψει το ιδεολογικό μανιφέστο του ISKRA στο οποίο κυρίαρχο ρόλο είχε η κρατικοποίηση των τραπεζών.
Η νεολαία του ISKRA περίμενε σαν μάνα εξ ουρανού την ονειρεμένη στιγμή που θα γινόταν η μεγάλη μπούκα στις κρατικοποιημένες τράπεζες- "άμεση θέση των τραπεζών κάτω από δημόσια ιδιοκτησία, δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο για μια νέα αποκλειστικά αναπτυξιακή και κοινωνική χρηματοπιστωτική πολιτική..."
-Αυτό είναι τέλειο!!!
Ούρλιαζαν τα κορίτσια του πάρτι καθώς ο Λαφαζανί ανεβασμένος στη σκηνή περιέγραφε τις πρώτες στιγμές της μεγάλης μπούκας στις κρατικές πλέον τράπεζες.
Στο μεταξύ λίγα χιλιόμετρα πιο κει η Ζωή Κωνσταντοπούλου συνομιλούσε με τον Εισαγγελέα που θα αναλάμβανε δράση την Δευτέρα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τις λεπτομέρειες των συλλήψεων Σαμαρά-Βενιζέλου οι οποίες θα γίνονταν ξημερώματα -5 παρά τέταρτο το πρωί- με αποκλειστική κάλυψη ενός τρικάμερου κάτω από τις οδηγίες του Κώστα Βαξεβάνη για όσο γίνεται πιο δυνατά πλάνα.
Οι άνδρες της ασφάλειας δεν θα επέτρεπαν στους τρομαγμένους και αγουροξυπνημένους Σαμαρά και Βενιζέλο να φορέσουν καν κοστούμια.
Θα φορούσαν τις χειροπέδες πάνω από τις πυτζάμες για να είναι ακόμη πιο ταπεινωτική η εικόνα της απαξίας και της ενοχής.