Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Χρήμα, ναρκωτικά και πολιτική: Να που δεν είχαμε πιάσει πάτο

 Ποιός καλύπτει τον μεγάλο χρηματοδότη του φορτίου των δυο τόνων ηρωίνης του NOOR One

Ειδικού συνεργάτη
Μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ειδικά μετά το τέλος του Εμφυλίου, στην Ελλάδα ανασυγκροτήθηκε η λεγόμενη αστική τάξη, η οποία διατηρούσε σχέσεις ανέκαθεν και συντηρούσε μέσω άδηλων δοσοληψιών το πολιτικό σύστημα. Οι σχέσεις αυτές καθορίζονταν σταθερά από τη διανομή του δημόσιου πλούτου και του δημόσιου χρήματος από τις κυβερνήσεις στους βιομηχάνους και τους πλουτοκράτες.
Και όταν λέμε διανομή, εννοούμε την προνομιακή μεταχείριση από πλευράς του κράτους και της εκάστοτε κυβέρνησης συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων και «τζακιών» σε δημόσιους διαγωνισμούς, προμήθειες του δημοσίου, δημόσια έργα, ΟΤΕ, ΔΕΗ, οπλικά συστήματα, προμήθειες και υπηρεσίες υγείας, φάρμακα κλπ. 
Μέσα από αυτές τις διαδικασίες τα επιχειρηματικά συμφέροντα και τα μεγάλα «τζάκια» έτρεφαν πολιτικούς και πολιτικά «τζάκια», τα οποία με τη σειρά τους έτρεφαν και τροφοδοτούσαν κυρίως με δημόσιο χρήμα τους συγκεκριμένους οικονομικούς παράγοντες. Μια κατάσταση που θα μπορούσε να είναι και ο ορισμός του φαύλου κύκλου, η οποία φάνηκε αρκετά ανθεκτική αν όχι ανίκητη, γιατί οι επιτήδειοι -πολιτικοί τε και επιχειρηματίες- φρόντιζαν πάντα να έχουν με το μέρος τους τη δικαστική εξουσία και τα ΜΜΕ. Δηλαδή, εκτός από ορισμός του φαύλου κύκλου και ο ορισμός τουτέλειου εγκλήματος.
Η κατάσταση αυτή συνεχίστηκε απρόσκοπτα μέχρι πριν από μερικά χρόνια και συγκεκριμένα μέχρι τότε που η κάνουλα του δημοσίου στέρεψε και εννοούμε την οικονομική κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία χρόνια.
Όλα αυτά τα χρόνια τα είδαμε όλα. Επιχειρηματίες και πολιτικούς να εμπλέκονται σε σκάνδαλα και μίζες που σχετίζονταν με προμήθειες όπλων, με μεγάλα έργα, με προμήθειες φαρμάκων και εμβολίων, με προμήθειες τηλεπικοινωνιακών μέσων (SIEMENS) και πόσα άλλα!!! Όμως δυστυχώς η ιστορία φαίνεται ότι θα αποδείξει ότι δεν τα είχαμε δει όλα.
Τι εννοούμε!
Όταν στέρεψε η «κάνουλα» του δημοσίου χρήματος, ένα μεγάλο οικονομικοπολιτικό «σύστημα» που έχει εδραιωθεί στην πατρίδα μας από την περίοδο της Αποστασίας, άρχισε να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Οι παραδοσιακές μέθοδοι χρηματοδότησης είχαν επηρεαστεί από την οικονομική κρίση και τα όποια απόρρητα κονδύλια ήταν ψίχουλα για τις τεράστιες ανάγκες του συγκεκριμένου συστήματος. Έπρεπε επειγόντως να βρεθούν χρήματα.
Εδώ να κάνουμε μια μικρή στάση, για να επανέλθουμε αφού πρώτα μεταφερθούμε στο δεξαμενόπλοιο NOOR One, το οποίο μετέφερε τους δυο τόνους ηρωίνη στην Ελλάδα, χωρίς να είναι γνωστό αν ήταν το πρώτο δρομολόγιο με το θανατηφόρο φορτίο προς τη χώρα μας.
Από την μέχρι τώρα έρευνα έχει αποδειχτεί ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση αυτή, τους οποίους έχει προφυλακίσει η Ελληνική Δικαιοσύνη, δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα όχι να αγοράσουν δεξαμενόπλοια και φορτίο δυο τόνων ηρωίνης αλλά ούτε …Ντάτσουν. Συγκεκριμένα πρόκειται για πρόσωπα που είχαν καταστραφεί οικονομικά λόγω της οικονομικής κρίσης και προφανώς κάποιος μεγαλοπαράγοντας που είχε την οικονομική ευχέρεια και δυνατότητα, τους χρησιμοποίησε μέσα στην απελπισία τους, χρηματοδοτώντας την πολυδάπανη επιχείρηση αγοράς δεξαμενοπλοίων, αγοράς του φορτίου της ηρωίνης και μεταφοράς της στην Ελλάδα. μια επιχείρηση που σύμφωνα με υπολογισμούς κόστισε συνολικά περίπου 50 εκατ. δολάρια.
Ένας τέτοιος μεγαλοπαράγοντας, που έχει ορατές σχέσεις με μεγάλο πολιτικό «τζάκι», είναι γνωστό στις αρχές ότι πηγαινοέρχονταν στο σπίτι του εφοπλιστή, όπου φυλασσόταν μέρος του φορτίου ηρωίνης που μετέφερε το NOOR One, τις ημέρες που το συγκεκριμένο σπίτι ήταν στον κλοιό της παρακολούθησης των διωκτικών αρχών, γεγονός που από μόνο του δεν αποτελεί απόδειξη εμπλοκής του στην υπόθεση.
Απλά, να σημειώσουμε ότι ο συγκεκριμένος μεγαλοπαράγοντας, πέραν των ισχυρών προσβάσεων που έχει στο σύστημα εξουσίας μέσω του προαναφερθέντος μεγάλου πολιτικού «τζακιού» αλλά και μέσω προνομιακών και "ειδικών" σχέσεων που έχει δημιουργήσει και με άλλα ανώτατα κλιμάκια πολιτικής εξουσίας,  έχει δημιουργήσει και τη δική του «αυλή», που αποτελείται από πρώην αρχηγούς της ΕΛΑΣ, δικαστικούς, πρωτοκλασσάτους πολιτικούς που συνωστίζονται για λίγη προβολή στα ΜΜΕ που έχει φροντίσει να χρηματοδοτήσει και αποκτήσει, για …ευνόητους λόγους.
Να επανέλθουμε στο πρώτο, μεγάλο σκηνικό. Αναφέραμε παραπάνω ότι νομίζαμε πως τα είχαμε δει όλα στον φαύλο κύκλο της διαπλοκής οικονομικού και πολιτικού (τέλειου) εγκλήματος στην Ελλάδα. Όμως κάναμε λάθος, γιατί αυτά τα εξήντα χρόνια δεν είχαμε δει την εμπλοκή τέτοιων «συστημάτων» σε εμπόριο ναρκωτικών και μάλιστα σε θανατηφόρο φορτίο ηρωίνης, που θα οδηγούσε στον αργό θάνατο δεκάδες ή εκατοντάδες νεαρούς συνανθρώπους μας.
Τελικώς, ήταν γραφτό να το δούμε κι αυτό!
Αυτό που μένει να δούμε αν το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του και η κυβέρνηση δείξουν τα απαιτούμενο θάρρος να ξηλώσουν μια οργανωμένη εγκληματική ομάδα οικονομικών και πολιτικών παραγόντων με ισχυρές προεκτάσεις και παρακλάδια στο κυβερνών κόμμα και σχεδόν σε όλους τους πολιτικούς χώρους, κίνηση που ίσως οδηγήσει στη γενικότερη εξυγίανση την πολιτική ζωή της πατρίδας μας.
Οι ενδείξεις δεν είναι ενθαρρυντικές, γιατί το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια περίεργη σιωπή γύρω από αυτό το τεράστιο θέμα, ενώ υπάρχουν πληροφορίες που μιλούν για ιδιαίτερα στενές σχέσεις κορυφαίων του συστήματος αυτού με ανώτατους παράγοντες της Δικαιοσύνης, που φθάνουν μέχρι το σημείο της αντιπαροχής με παραμονή ή άνοδο ποδοσφαιρικών ομάδων σε συγκεκριμένη κατηγορία . Ελπίζουμε τα ναρκοδολάρια να μην έφθασαν μέχρι εκεί που διαλαλεί ο εμπλεκόμενος μεγαλοπαράγων, εκβιάζοντας και προσδοκώντας το «κουκούλωμα» της υπόθεσης.
Επίσης ελπίζουμε ΟΛΟΙ να αντιλαμβάνονται ότι η υπόθεση αυτή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΘΕΙ και ότι θα πάρει μαζί της όλους όσους επιχειρήσουν κάτι τέτοιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...