Πόσο πιθανό είναι η παλαιά αλεπού, ο Σταύρος Ψυχάρης, να καταφέρει να δει δύο από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές του στον χώρο των ΜΜΕ στής φυλακής τα σίδερα;
Κάποιοι στους διαδρόμους της Μιχαλακοπούλου θεωρούν δεδομένο ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει σε δικαστικές περιπέτειες αντίπαλα στρατόπεδα κι αν ακόμη δεν οδηγήσουν στην φυλακή φαινομενικά πανίσχυρα ονόματα των ΜΜΕ, θα τους ασκήσει τέτοια πίεση που θα επιτρέψει στον ΔΟΛ να φύγει μπροστά έτη φωτός. Ηδη στο μαγαζί είναι ευτυχείς από την πρόοδο του Helios Κiosk.
Στο μεταξύ όσοι διάβασαν το editorial του Κυριακάτικου ΒΗΜΑτος εκτιμούν ότι ο Σταύρος Ψυχάρης εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον Μπόμπολα (Stoiximan) αλλά και στον Σαμαρά- για την ανοχή του- αναφερόμενος στις 24 παράνομες εταιρείες του τζόγου.
Γράφει ο εκδότης του ΒΗΜΑτος>
ΤΟ ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ σταθερά και ανυποχώρητα έχουν ταχθεί εναντίον του τζόγου. Οι τράπουλες, οι ρουλέτες, τα ζάρια, τα στοιχήµατα και λοιπά παιγνίδια µπορούν να διαλύσουν οικογένειες, να εκθεµελιώσουν κοινωνίες – αυτά όλα είναι γνωστά, όπως είναι γνωστή στους παλαιοτέρους η ιστορία του ενδοκυβερνητικού καβγά που παρ’ ολίγον θα ανέτρεπε την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Την τιµή της Νέας Δηµοκρατίας έσωσε στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 ένα τυχαίο γεγονός. Ο εκείνη την εποχή υπουργός Αµύνης Γιάννης Βαρβιτσιώτης είχε µετάσχει σε ένα γεύµα εργασίας µε τους πολιτικούς συντάκτες του «Βήµατος». Οι δηµοσιογράφοι τού είχαν θέσει και το ερώτηµα αν η τότε κυβέρνηση θα αγνοούσε τη λαϊκή κατακραυγή και την κοινωνική αντίδραση και θα έδινε άδεια λειτουργίας καζίνου στο κέντρο της Αθήνας (στο Χίλτον) ή στο Παλαιό Φάληρο...
Ο υπουργός έφυγε και την άλλη ηµέρα στο Υπουργικό Συµβούλιο τα έκανε γυαλιά-καρφιά. Οι ενδιαφερόµενοι υπεχώρησαν και το επεισόδιο πέρασε κι αυτό στα χρονοντούλαπα της Ιστορίας.
Βεβαίως η οσµή του σκανδάλου έµεινε και οι «επιχειρηµατίες» του τζόγου φάνηκαν έτοιµοι και προετοιµασµένοι. Ενώ ο κρατικός ΟΠΑΠ καθυστερούσε την ανάπτυξή του... εν ονόµατι της αποκρατικοποίησής του, εµφανίστηκαν στον ελληνικό χώρο διεθνείς πειρατές του τζόγου. Περισσότερες από είκοσι επιχειρήσεις, στοιχήµατος συγκεκριµένα, άρχισαν να λειτουργούν στη χώρα µας εκµεταλλευόµενες την έλλειψη επαρκούς νοµικού πλαισίου για τον έλεγχο, την τιµωρία και την αποτροπή του παράνοµου τζόγου.
Τι έπραξαν οι υπεύθυνοι στην Ελλάδα; Αντί να πατάξουν την παρανοµία εξέδωσαν... 24 προσωρινές άδειες για τη λειτουργία προσωρινού τζόγου.
Υποθέτοµεν ότι οι 24 πρώτοι παράνοµοι, που έλαβαν ως δώρο την προσωρινή άδεια, θα διεκδικήσουν ως προνόµιο το θράσος τους µε το οποίο απέκτησαν την «προσωρινή άδειά τους».
Αποτελεί ντροπή για το κράτος αυτή η κατάσταση.