Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Σόιμπλε σε Τσίπρα: Έχεις… πακέτο.

 

Ένα μήνυμα με… τελικό αποδέκτη τον Αλέξη Τσίπρα στέλνει ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με συνέντευξη την οποία παραχωρεί στην εφημερίδα “Bild”.

Ο πολιτικός που, μαζί με την Άνγκελα Μέρκελ
οικοδόμησαν μια πολιτική αυστηρής και σκληρής λιτότητας για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως αντίβαρο στην παγκόσμια οικονομική κρίση και τις πιέσεις από τις αγορές, αναφέρεται στην Ελλάδα, τις πρόωρες εκλογές και το ενδεχόμενο να προκύψει από τις κάλπες μια καινούρια κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η κυβέρνηση αυτή θα έχει κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα που σημαίνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα διαδεχθεί τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μοιάζει να στέλνει μήνυμα… πακέτο στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, με τη σημερινή συνέντευξή του.

Μεταξύ άλλων, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναφέρει τα εξής:

“Από το 2009, η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο, και οφείλουμε να δείχνουμε περισσότερο σεβασμό. Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό της Ελλάδας και να τη βοηθούμε, θα πρέπει ωστόσο να συνεχιστεί ο δύσκολος δρόμος των μεταρρυθμίσεων.

Οι νέες εκλογές δεν θα φέρουν κάποια αλλαγή στο ζήτημα του ελληνικού χρέους. Κάθε νέα κυβέρνηση πρέπει να σεβαστεί τις συμφωνίες που έχουν συναφθεί από τους προκατόχους της. Αλλά αν η Ελλάδα διαλέξει μια άλλη κατεύθυνση θα είναι μια δύσκολη κατάσταση”, σημειώνει και… προειδοποιεί ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Πηγή: ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...