Από τον Βασίλη Μπόνιο
H Ελλάδα βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού και για κακή μας τύχη η Ευρώπη δεν έχει την πολυτέλεια να ασχοληθεί μαζί μας.
Τι σημαίνει αυτό; Πως εάν δεν σώσουμε μόνοι μας την πατρίδα (και την παρτίδα) δεν έχουμε καμμία τύχη. Η πρόσκρουση θα είναι θανατηφόρα. Το πούλο δηλαδή.
Το "Κουρδιστό Πορτοκάλι" καλεί τα δύο μεγάλα κόμματα-τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ-για την ακρίβεια τον Αλέξη Τσίπρα και τον Αντώνη Σαμαρά να πάνε μαζί στον τραχανοπλαγιά πρόεδρο Δημοκρατίας Παπούλια και να του ανακοινώσουν την δημιουργία συγκυβέρνησης.
Μιας συγκυβέρνησης των μεγάλων μεταρρυθμίσεων πού έχει ανάγκη το αρρωστημένο πελατειακό κράτος-το οποίο τόσο ο Σαμαράς, όσο και ο  Τσίπρας γνωρίζουν σε βάθος μια και αμφότεροι είναι παιδιά αυτού του  κρατικοδίαιτου πελατειακού, νοσηρού κράτους των κομματικών στρατών-κηφήνων.
Ο Σαμαράς έγινε βουλευτής στα 24του χρόνια σαν το καλό παιδί-γαμπρός της Δεξιάς και ο Τσίπρας από το 15μελές προήχθη σε αρχηγό της Αριστεράς με κατ΄εξοχήν προσόν την αριστεροσύνη σε ένα κόσμο πού οι ιδεολογίες είναι νεκρό γράμμα από την εποχή που ο Τζομπς και ο Ζούκεμπεργκ άλλαξαν για πάντα τον πλανήτη.
(Οι ιδεολογίες έχουν πλέον το ρόλο του δηλητηρίου για τις μάζες κάτι αντίστοιχο με τις θρησκείες. Το κράτος του Ισλάμ με τα αιμοδιψή κτήνη βασίζεται στο θρησκευτικό φανατισμό αλλά στην ουσία μέσα από την διαδικασία του τρόμου και του θανάτου εξασφαλίζει φτηνά εργατικά χέρια-πάμφθηνα.)
Τόσο ο Τσίπρας, όσο και ο Σαμαράς υπάρχουν χάρη στους κομματκούς κηφήνες που είναι διορισμένοι στο δημόσιο.
Τα κόμματα που κυριάρχησαν στην μεταπολίτευση-ΠΑΣΟΚ και ΝΔ-έχουν διορίσει τους ψηφοφόρους τους στο κράτος.
Γι΄ αυτό σε κάθε εκλογική διαδικασία ξεκινούσαν με στανταράκι-ένα μεγάλο ποσοστό. Οταν το ΠΑΣΟΚ κατέρρευσε ο κομματικός στρατός του οδηγήθηκε στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα από το 4% να εκτιναχθεί στο 26%.
Μόλις πριν λίγες μέρες στην συγκέντρωση υψηλόβαθμου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχούσε το βαθύ παρακρατικό χρώμα.
Ακόμη και μάρτυρες υπεράσπισης γνωστού υπόδικου πράκτορα της ΕΥΠ έδωσαν το παρόν στην μάζωξη, με την ίδια ευκολία που οι Ρίζος Ρίζος, Καλφαγιάννης και Φωτόπουλος έσπευσαν να τρουπώσουν στην Κουμουνδούρου.
Τα ίδια σκατά και στη ΝΔ-εδώ το εξίσου βαθύ παρακράτος των μεταμοντέρνων Γκοτζαμάνηδων και τα πρώην νεογνά του Καρατζαφέρη συνταγογραφούν ένα εκρηκτικό κοκτέηλ του οποίου η τηλεοπτική εκδοχή είναι κάτι γεροντοπαλίκαροι-κλαρινογαμπροί σαν τον Λαζαρίδη, τον Σταμάτη, τον Γιακουμάτο και το πούτσο κλαίγανε.
Σε αυτά τα κομματικά μπουλούκια της συμφοράς και της παρακμής, ενωματάρχες της πλάκας είναι ο Τσίπρας και ο Σαμαράς.
Ο ένας δηλώνει αριστερός, ο άλλος δεξιός, αμφότεροι όμως στηρίζονται σε ότι πιο σάπιο, αναχρονιστικό, κρατικοδίαιτο, άρρωστο, διεφθαρμένο, διαθέτει η ελληνική κοινωνία.
Επειδή και οι δύο είναι χωμένοι στα σκατά του πελατειακού κράτους μπορούν- εάν θέλουν- να γράψουν ιστορίασκοτώνοντας το κρατικοδίαιτο κτήνος που τούς γέννησε.
Μιλάμε για πατροκτονία αλλά είναι ο μόνος τρόπος-μέσα από μια καταιγίδα μεταρρυθμίσεων-να κάνουν την Ελλάδα Γη της Επαγγελίας ή να την σπρώξουν στην Κόλαση και να ανάψουν το σπίρτο.
Είναι στο χέρι του Τσίπρα και του Σαμαρά να επιλέξουν εάν θα μείνουν στην ιστορία σαν οι σωτήρες της πατρίδας μέσα από μια επώδυνη διαδικασία non stop μεταρρυθμίσεων ή θα επιλέξουν να συνεχίσουν τον ρόλο του διαχειριστή της πελατειακής πολυκατοικίας ώσπου αυτή να γίνει παρανάλωμα...