Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Και η Metron Analysis καταγράφει το χαώδες προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ

Και η Metron Analysis καταγράφει το χαώδες προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ

 Posted date: In: ΕλλαδαΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟNo Comments

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 23,5 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά». Η έρευνα διενεργήθηκε το χρονικό διάστημα 16 – 18 Μαρτίου 2015.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο (ΑΠΕ) στο ερώτημα, «αν την επόμενη Κυριακή είχαμε βουλευτικές εκλογές ποιο κόμμα θα ψηφίζατε», το 41,9% των ερωτηθέντων απάντησε ΣΥΡΙΖΑ και το 18,4% ΝΔ. Στην τρίτη θέση εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 5,3%.
Ακολουθούν «Το Ποτάμι» με 4,9%, το ΚΚΕ με 3,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,8%, το ΠΑΣΟΚ με 3%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2%, η Ένωση Κεντρώων με 1,9 % και Άλλο Κόμμα με 2,4% των ερωτηθέντων. Άκυρο/Λευκό 3,9%, Αποχή 5,1%. Αναποφάσιστοι δηλώνουν το 2,5% των ερωτηθέντων, ενώ 1% δεν απάντησε.
Σχετικά με το αν «είστε υπέρ της παραμονής της χώρας στη ζώνη του ευρώ;» το 84% τάσσεται υπέρ του ευρώ, το 13% υπέρ της δραχμής και ένα 3% δεν απάντησε.
Στο ερώτημα «νομίζετε ότι στις διαπραγματεύσεις θα πρέπει να υποχωρήσει κυρίως από τις θέσεις της…», το 60% λέει «η ευρωζώνη», το 20% «η Ελλάδα», το 18% «και οι δύο», και ένα 2% δεν απάντησε. Πάντως το 80% εκτιμά ότι «θα βρεθεί τελικά συμβιβαστική λύση ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την ευρωζώνη».
Σε ερώτηση σχετικά με το πώς θα αξιολογούσαν τη μέχρι στιγμής πορεία της κυβέρνησης, το 62% τη χαρακτηρίζει «θετική», το 29% «αρνητική» και το 7% «ούτε αρνητική ούτε θετική». Ένα 2% δεν απάντησε.
Σε άλλη ερώτηση που ζητά τη γνώμη των ερωτηθέντων για τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντα του ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, το 72% λέει «θετική», το 22% «αρνητική», το 4% «ούτε αρνητική, ούτε θετική» και ένα 2% δεν απάντησε. Εξάλλου, σε ερώτηση σχετικά με τον καταλληλότερο για την πρωθυπουργία, ο κ. Τσίπρας συγκεντρώνει το 53% και ο Αντώνης Σαμαράς το 19%.
Α. Σιμάτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...