Σοκ προκαλεί η είδηση ότι το το πλήρωμα του Airbus A320 της γερμανικής εταιρείας Germanwings που συνετρίβη σήμερα στις νότιες γαλλικές Άλπεις δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Αυτό απεκάλυψε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Γενική διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας.
«Το πλήρωμα δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Η υπηρεσία ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας αποφάσισε να δηλώσει ότι το αεροπλάνο βρίσκεται σε κίνδυνο επειδή δεν είχε καμία επαφή με το πλήρωμά του», εξήγησε η γαλλική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας.
Παράλληλα η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ ανακοίνωσε ότι θα μεταβεί αύριο στο σημείο της συντριβής του αεροσκάφους, στο οποίο επέβαιναν 150 άνθρωποι —144 επιβάτες και έξι μέλη του πληρώματος— και ανήκει στη χαμηλού κόστους θυγατρική της Lufthansa.
«Θα μεταβώ εκεί αύριο για να αποκτήσω εικόνα της κατάστασης και να μιλήσω με τους τοπικούς αξιωματούχους», δήλωσε η Μέρκελ σε μια σύντομη ανακοίνωσή της προς τους δημοσιογράφους.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπάρχει κανένας επιζών μεταξύ των επιβαινόντων στο Airbus, ενώ ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ επεσήμανε ότι στα θύματα περιλαμβάνονται Γερμανοί, Ισπανοί και ως Ισπανοί, καθώς και άνθρωποι άλλων εθνικοτήτων «και αναμφίβολα Τούρκοι».