Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

"Όπισθεν" οι ΗΠΑ για Σ.Ξηρό: Παραδέχονται ότι είναι ακίνδυνος - Πλήρης εκτόνωση του θέματος

ΝΕΟΤΕΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ STATE DEPARTMENT ΑΝΑΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΘΕΣΗ ΠΕΡΙ "ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ" ΤΟΥ ΤΥΦΛΟΥ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ
 
19:38
22/04/2015
 
«Δεν το κάναμε γι' αυτό. Απλώς την τονίζει. Η διαδικασία διαρκεί μήνες αλλά ο νέος νόμος πέρασε την περασμένη εβδομάδα. εργαζόμαστε γι' αυτές τις υποδείξεις επί μήνες με βάση το χρόνο που αυτά τα άτομα ανέλαβαν τρομοκρατική δράση όταν διέφευγαν της σύλληψης. Ανεξαρτήτως του νέου νόμου αυτές οι υποδείξεις θα γίνονταν ούτως ή άλλως» απάντησε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
 
Ρωτήθηκε, ακόμη, εάν ο Τζον Κέρι έμεινε ικανοποιημένος από τις εξηγήσεις που του έδωσε ο Νίκος Κοτζιάς.
 
Η κα Χάρφ απάντησε ότι «Κατά τη διάρκεια της διμερούς αυτής συνάντησης ο κ. Κέρι εξέφρασε τις ανησυχίες μας ότι όσοι έχουν διαπράξει τρομοκρατικές ενέργειες πρέπει να παραμείνουν στη φυλακή. Και οι δύο υπουργοί τόνισαν τη σημασία της διμερούς συνεργασίας κατά της τρομοκρατίας. Θα παρατηρούμε προσεκτικά την εφαρμογή της νέας νομοθεσίας, θα είμαστε σε στενή επαφή με την ελληνική κυβέρνηση και θα δούμε τί θα γίνει».
 
Σημειωτέον ότι ο Αμερικανός πρέσβης, το πρωί της Τετάρτης, βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για να συναντηθεί με τον Νίκο Παππά σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης της κρίσης.
 
Πρόκειται για πλήρη δικαίωση της κυβέρνησης ενώ πριν από λίγο ο Έλληνας ΥΕΘΑ Π.Καμμένος απαντώντας σε ερώτηση για την πιθανή αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού παρέπεμψε στην πρακτική που ακολούθησαν και οι ΗΠΑ στο Γκουαντάναμο. Ο κ.Καμμένος είπε “ότι και οι αμερικανοί απελευθέρωσαν κρατούμενους από το Γκουαντάναμο για ανθρωπιστικούς λόγους. Το θέμα το δικό μας δεν έχει να κάνει με τον Σάββα Ξηρό ,αλλά με την οργάνωση των φυλακών μας”.
 
Ο κ.Καμμένος είπε ότι οι ΑΝΕΛ εφόσον ο Ξηρός θα είναι υπό ηλεκτρονική παρακολούθηση δεν έχουν πρόβλημα με το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε.
 
Πρόσθεσε ακόμη ότι όλα αυτά θα καθυστερήσουν συνεπώς δεν κατανοεί την ένταση των αντιδράσεων από το εξωτερικό αλλά κυρίως στο εσωτερικό.
 
Άσχετα εάν συμφωνεί κάποιος με την πολιτική αυτή το σημαντικότερο είναι ότι πρέπει να εξασκείται ως οφειλεται από μια ανεξάρτητη χώρα χωρίς παρεμβάσεις. Είναι μεγάλη νίκη της κυβέρνησης, καθώς είναι λίγες οι φορές που οι ΗΠΑ κάνουν πίσω στα "καπρίτσια" τους.
 
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...