Από τον Ian Ford
Εχουν δίκιο οι Financial Times.
Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν πρόκειται να κάνει κωλοτούμπα. Αυτές είναι οι πληροφορίες που καταφθάνουν στο "Κουρδιστό Πορτοκάλι".
Η κυβέρνηση Τσίπρα είναι αποφασισμένη, εάν δεν υπάρξει μια συμφωνία στα μέτρα της, να τα σπάσει με τους εταίρους.
Με εξαίρεση το ΔΝΤ. Αυτό θα εξοφληθεί μέχρι κεραίας.
Κρίσιμη για τις εξελίξεις των επόμενων ημερών είναι η συμφωνία για τον αγωγό με την Μόσχα. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος βρίσκεται στην Μόσχα-ο ρόλος του για την συμφωνία καταλυτικός. Η κυβέρνηση ποντάρει στην επιτυχή ολοκλήρωσή της. Αυτό θα της δώσει άνεση χρόνου και την δυνατότητα να αποπληρώνει το ΔΝΤ. Δεν θα κάνει όμως το ίδιο με το χρέος στους ευρωπαίους εταίρους. Αυτό θα προκαλέσει πιστωτικό γεγονός όπως- με το PSI- αλλά η κυβέρνηση δεν δείχνει να αγχώνεται γι΄αυτό.
Δεν πρόκειται να υπάρξει Grexit και στο τέλος οι εταίροι θα εξαναγκασθούν να αποδεχθούν την αποπληρωμή του χρέους προς αυτούς με την ρήτρα ανάπτυξης.
H κυβέρνηση εκτιμά πως με την βοήθεια της Ρωσίας θα εξασφαλίσει χαμηλή τιμή στο φυσικό αέριο κάτι που θα επιτρέψει στην εγχώρια βιομηχανία Αλουμινίου να μειώσει το κόστος ενέργειας.
Η λογική της κυβέρνησης παραπέμπει στις οδηγίες που έδιναν οι παλιές τσατσά στα νεοφερμένα κορίτσια των μπουρδέλων του Μεταξουργείου
-Μην πηδηχτείς φτηνά γιατί θα αναγκαστείς, πολύ σύντομα, να πηδιέσαι τζάμπα...
Ετσι είναι αποφασισμένη να τα πάρει όλα!
Οσο για το μεταναστευτικό η κυβέρνηση αποφάσισε να στείλει στην Πύλη του Βρανδεμβούργου του Σύρους πρόσφυγες για να αντιληφθούν οι Γερμανοί τι εστι βερίκοκο.
Ο Πάνος Καμμένος τώρα είναι αποφασισμένος να δώσει περαιτέρω κίνητρα στον εσωτερικό κοινωνικό τουρισμό με χαμηλότερα εισιτήρια και διαμονή σε συγγενείς και φίλους στρατευμένων που θέλουν να επισκεφθούν τους φαντάρους στους τόπους που υπηρετούν.
-Η Ελλάδα μπορεί να γίνει Καραιβική..., εκτιμά ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και σ΄αυτή την κατεύθυνση εργάζεται η κυβέρνηση. Στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας η οποία θα της επιτρέψει να απεγκλωβιστεί από τον ίλιγγο της χρεοκοπίας. Οσο για την Πύλη του Βρανδεμβούργου στην οποία θα καταφθάνουν οι προερχόμενοι από την Ελλάδα Σύροι πρόσφυγες (βάση και της ευρωπαικής σύμβασης) διαβάστε σχετικά>
Είναι μια μνημειώδης πύλη του 18ου αιώνα που συμβολίζει την ειρήνη. Μετά την πτώση του τοίχους του Βερολίνου η πύλη του Βρανδεμβούργου έχει γίνει σύμβολο της ενωμένης Γερμανίας. Σχεδιάστηκε από τον Carl Hard επί βασιλείας του αυτοκράτορα Γουλιέλμου του Β΄. Η πύλη έχει μήκος 65,5μ και ύψος 28μ. Το σχέδιο της βασίστηκε στα προπύλαια της ακρόπολης των Αθηνών και κατασκευάστηκε μεταξύ του 1698-1791. Οι διακοσμήσεις της αναπαριστούν σκηνές από την ελληνική μυθολογία και χρειάστηκαν επί πλέον 4 χρόνια για να ολοκληρωθούν. Το 4τροχο άρμα της νίκης στην κορυφή της πύλης κατασκευάστηκε το 1793 από τον Johann Gottfried Schadow. To μπρούτζινο αυτό άρμα οδηγείται από την θεά της ειρήνης. Το 1806 ο Ναπολέων νίκησε τα πρωσσικά στρατεύματα στη μάχη του Jena-Auerstedt και διέταξε το άρμα να μεταφερθεί από το Βερολίνο στο Παρίσι αλλά μετά τη μάχη του Βατερλώ το άγαλμα επέστρεψε θριαμβευτικά στο Βερολίνο και από σύμβολο ειρήνης έγινε σύμβολο νίκης. Η πύλη του Βρανδεμβούργου μετά το Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο βρέθηκε ακριβώς στο σύνορο ανατολικού και δυτικού Βερολίνου αλλά πέρασε στη Ρωσική πλευρά. Το 1958 η πύλη ανακαινίστηκε από το Ανατολικό Βερολίνο και το Δυτικό Βερολίνο χρηματοδότησε την ανακατασκευή του αγάλματος. Με την πτώση του τείχους, πλήθος κόσμου έφτασε στην πύλη για να πανηγυρίσει στο μέρος που ως τότε ήταν ένα απομονωμένο σημείο της πόλης. Το μνημείο ανακαινίστηκε το 2001 και ξαναδιατέθηκε στο κοινό το 2002.