Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Κομισιόν: Κανένα ελληνικό αίτημα για τη μεταναστευτική «πολιτική προστασία».

 

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει λάβει ακόμα επίσημο αίτημα από τις ελληνικές Αρχές για την ενεργοποίηση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, επανέλαβε σήμερα ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Επιτροπής Αλεξάντερ Βίντερστέιν.

Αναφορικά με τη διαχείριση των προσφυγικών ροών, υπάρχει μια σειρά ζητημάτων που
δεν έχουν ακόμα διευθετηθεί από τις ελληνικές Αρχές, σημείωσε ο εκπρόσωπος, ο οποίος δήλωσε πάντως, ότι η Επιτροπή λαμβάνει υπόψη της την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και την κατάσταση με τους πρόσφυγες. Τόνισε εξάλλου ότι ο επίτροπος, αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με τις ελληνικές Αρχές.

H Επιτροπή ανακοίνωσε χθες ότι έλαβε το αίτημα της Ελλάδας για επιπλέον χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης, ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, που θα προέλθει από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης. Εκτός από το αίτημα για την ενεργοποίηση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας, η Επιτροπή αναμένει από τις ελληνικές Αρχές να ολοκληρώσουν τη ρυθμιστική αρχή που θα διαχειριστεί τα χρήματα που θα προέλθουν από την ΕΕ για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, καθώς και τον οδικό χάρτη εγκατάστασης του κέντρου υποβοήθησης (hot spot) στον Πειραιά, το οποίο με τη βοήθεια ευρωπαϊκών ομάδων θα επιταχύνει την καταγραφή των εισερχόμενων μεταναστών, την παροχή ασύλου και τον συντονισμό της επιστροφής των παράτυπων μεταναστών στη χώρα τους.

Τέλος, ο κύριος Βίντερστέιν ανακοίνωσε ότι η Αυστρία έλαβε χθες από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης, έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 5 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση υποδοχής περίπου 1.270 νεοεισερχομένων προσφύγων που ζητούν άσυλο και η Ουγγαρία έλαβε 4 εκατ. ευρώ για τη βελτίωση των υποδομών υποδοχής προσφύγων/μεταναστών και τη δημιουργία νέων κέντρων υποδοχής.

Πηγή:  skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...