Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

«Συναγερμός» για τα κύματα μεταναστών


  • (0)
  • (0)
Σκληραίνει την στάση της απέναντι στους πρόσφυγες η ουγγρική κυβέρνηση, ενώ η κατάσταση στη χώρα συνεχίζει να είναι ιδιαίτερα τεταμένη. Χθες, ένας Πακιστανός έχασε τη ζωή του αφού κατέρρευσε στις ράγες σιδηροδρομικού σταθμού, όταν περίπου 350 άνθρωποι προσπάθησαν να «δραπετεύσουν» από το σημείο.

Την ίδια στιγμή, νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Frontex αναφέρουν ότι ο αριθμός των Σύρων υπηκόων που εντοπίστηκαν στα σύνορα των χωρών των δυτικών Βαλκανίων το διάστημα Απριλίου-Ιουνίου σχεδόν τετραπλασιάστηκε από τους τρεις προηγούμενους μήνες.

Ουγγαρία: Συγκρούσεις μεταναστών με την αστυνομία
«Συνολικά, σε περιφερειακό επίπεδο, ο αριθμός των Σύρων μεταναστών το συγκεκριμένο διάστημα αυξήθηκε σημαντικά (+260%) σε σύγκριση με τους προηγούμενους τρεις μήνες», ανέφερε ο οργανισμός στην ανάλυση του δεύτερου τριμήνου.



Πρόσθεσε ότι στα σύνορα Σερβίας με την ΠΓΔΜ καταγράφθηκε το 88% των ανθρώπων που εντοπίστηκαν στα συνοριακά περάσματα.

Χθες το βράδυ, μετά από μία νέα ημέρα ταραχών, μετανάστες που κρατούνται σε έναν καταυλισμό στο Ρόζσκε, κοντά στα σύνορα της Ουγγαρίας με τη Σερβία, έσπασαν τα κιγκλιδώματα που είχαν τοποθετήσει οι αρχές και συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις αντιμετώπισης ταραχών. Νωρίτερα, καταγράφηκαν δύο κύματα φυγής από καταυλισμούς υποδοχής μεταναστών.

Σλοβενία: Η χώρα έχει τη δυνατότητα να δεχθεί 5000 πρόσφυγες

Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για τους πρόσφυγες ζητά ο Φάιμαν

Εξάλλου, περισσότεροι από χίλιοι μετανάστες έφυγαν από τον κύριο σιδηροδρομικό σταθμό της Βουδαπέστης, επιχειρώντας να φθάσουν πεζή στην Αυστρία.

Μετανάστες «δραπέτευσαν» από τους καταυλισμούς 
Το Κοινοβούλιο της Ουγγαρίας ενέκρινε σειρά νόμων που αποσκοπούν στον έλεγχο της ροής των μεταναστών στη χώρα, δίνοντας περισσότερες εξουσίες στην αστυνομία και θεσπίζοντας αυστηρές ποινές, περιλαμβανομένης και της φυλάκισης, για την παράνομη διέλευση των συνόρων.



Με βάση τους νόμους που ψηφίστηκαν, η διέλευση ή η πρόκληση ζημιών στον φράκτη θεωρείται ποινικό αδίκημα και η παράνομη διέλευση των συνόρων τιμωρείται με ποινή που φθάνει έως και τα τρία έτη φυλάκισης.

Στήριξη σε Ορμπάν από Τσεχία, Σλοβακία και Πολωνία
Στο μεταξύ, οι ηγέτες της Τσεχίας, της Σλοβακίας και της Πολωνίας εξέφρασαν την υποστήριξη τους στον Ούγγρο πρωθυπουργό και στον τρόπο που η χώρα μεταχειρίζεται τους μετανάστες που προσπαθούν να εισέλθουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.



«Σε μια έκφραση της αλληλεγγύης τους, οι πρωθυπουργοί είναι έτοιμοι να παρέχουν στην Ουγγαρία περαιτέρω βοήθεια», ανέφεραν σε ανακοίνωση τους οι πρωθυπουργοί, έπειτα από την συνάντηση της ομάδας χωρών Βίζεγκραντ.

Μάλιστα, η Πολωνή πρωθυπουργός Εύα Κόπατς δήλωσε πως τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να πάρουν τις δικές κυρίαρχες αποφάσεις στο πως θα αντιμετωπίσουν την μεταναστευτική κρίση.


Κάμερον: Επιπλέον χρηματοδότηση για την συριακή προσφυγική κρίση
Άδεια διαμονής στην 14χρονη που έκλαψε μπροστά στη Μέρκελ
Στο Κομπάνι γράφτηκε η τελευταία πράξη του δράματος

Κέρι: Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να κάνουν περισσότερα για τους πρόσφυγες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...