Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

HSBC: Η οικονομία της Κίνας θα ανακάμψει

HSBC: Η οικονομία της Κίνας θα ανακάμψει

 

Αισιόδοξες προβλέψεις για την οικονομία της Κίνας εκφράζει ο επικεφαλής της HSBC, Douglas Flint, ο οποίος εκτιμά πως αναμένεται να ανακάμψει, στους ερχόμενους μήνες, μετά από τις πρόσφατες «ανωμαλίες στη διαδρομή». Μάλιστα, κατά τα λεγόμενα του κ. Flint, η τράπεζα εξακολουθεί να αναμένει πως μεγάλο μέρος της μελλοντικής ανάπτυξης της ιδίας θα προέλθει από την Κίνα.

Σε ομιλία του σε φοιτητές σε σχολή διοίκησης επιχειρήσεων στο Λονδίνο, ο κ. Flint επεσήμανε πως η τράπεζα βρίσκεται στη μέση μιας αξιολόγησης, προκειμένου να αποφασίσει, πριν τα τέλη του έτους, εάν θα μεταφέρει την έδρα της εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου. Ειδικότερα, η HSBC εξετάζει μια ενδεχόμενη μετακίνηση, πιθανότατα στο Χονγκ Κονγκ. 

Ο κ. Flint, παράλληλα, εμφανίστηκε ενέκρινε την ανταπόκριση της Κίνας στην πρόσφατη αστάθεια στις αγορές, σημειώνοντας πως ακόμη και στις τρέχουσες δύσκολες συνθήκες, η χώρα έχει ακόμη το περιθώριο να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε περαιτέρω αστάθεια στην οικονομία ή στην αγορά, μειώνοντας τα επιτόκια ή μέσω δημοσιονομικής τόνωσης.
Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015, 07:24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...