Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

"ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΑΜΜΟΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ To PKK κατέρριψε UAV της Άγκυρας στα σύνορα με το Ιράκ όταν η τουρκική Αεροπορία βομβάρδιζε στο... γάμο του Καραγκιόζη

ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
"ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΑΜΜΟΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ
 
07:47
09/09/2015
 
Τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) κατέρριψαν οι Κούρδοι του PKK στο βόρειο Ιράκ τη στιγμή που αυτό επιχειρούσε να καταγράψει τις θέσεις τους και τις κινήσεις τους. Πιθανότατα στόχος της Άγκυρας ήταν να εξαπολύσει νέους σφοδρούς βομβαρδισμούς κατά των Κούρδων σαν και αυτούς που έκανε στο… γάμο του Καραγκιόζη σε αντίποινα των 16 νεκρών Τούρκων στρατιωτών.
 
Οι συγκρούσεις με τους Κούρδους αποδεικνύεται για την Τουρκία πώς γίνονται σε ένα περιβάλλον που μοιάζει με κινούμενη άμμο, η οποία «καταπίνει» συνεχώς στρατιώτες και αστυνομικούς χωρίς να υπάρχει κανένα αποτέλεσμα. Η Άγκυρα αδυνατεί να εντοπίσει και να καταστρέψει τα στρατόπεδα του PKK και κάθε φορά που εξαπολύει βομβαρδισμούς την επόμενη ημέρα το πληρώνει με πολύ αίμα. 
 
Οι Κούρδοι δεν μπορούν να χτυπηθούν στο αντάρτικο ούτε βέβαια στα βουνά που ματώνει η Τουρκία. Φαίνεται δε πώς το PKK έχει εξοπλιστεί και με εκτοξευτήρες πυραύλων για κινούμενους στόχους, με έναν εκ των οποίων κατέρριψαν το μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Τουρκίας, στο όρος Ματίν, στην επαρχία Ντόχουκ των συνόρων με το Ιρακ, όπως δήλωσε πηγή των Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας (HPG) του PKK. 
 
 
Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι ίδιες κουρδικές πηγές αυτό είναι το δεύτερο τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος που καταρρίπτεται στην προσπάθεια της Άγκυρας να καταγράψει τα στρατόπεδα του PKK και τις κινήσεις των ανταρτών στην περιοχή. Η πρώτη κατάρριψη UAV ήταν στα τέλη Αυγούστου στην επαρχία Σιρνάκ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, ένα γεγονός που ασφαλώς δεν αναδείχθηκε στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
 
Η κατάρριψη του UAV ήταν μία ακόμη απάντηση στους σφοδρούς βομβαρδισμούς που εξαπέλυσε η Τουρκία και συνεχίζει όπως μεταφέρουν τουρκικά ΜΜΕ στο βόρειο Ιράκ και συγκεκριμένα στην οροσειρά της Καντίλ προκειμένου να καταστρέψει τα στρατόπεδα και τα κρησφύγετα του PKK. 
 
Στις επιδρομές αυτές, που έγιναν τις νυχτερινές ώρες, συμμετείχαν 35 μαχητικά της τουρκικής Αεροπορίας, κυρίως F-16 που απογειώθηκαν από τη βάση του Ντιγιάρμπακιρ, τα οποία άδειασαν ότι είχαν και δεν είχαν (έριξαν περισσότερες από 130 βόμβες) για να καταφέρουν να σκοτώσουν συνολικά 40 Κούρδους αυτονομιστές. 
 
Οι δε περισσότερες βόμβες πήγαν στο… γάμο του Καραγκιόζη, αφού οι πληροφορίες που είχαν για στρατόπεδα ανταρτών του PKK αποδείχθηκε, όπως τουλάχιστον αναφέρουν Κουρδικές πηγές, λανθασμένες. 
 
Αν δε, αναλογιστεί κανείς πώς οι Κούρδοι με μία βομβιστική επίθεση κατάφεραν στοχευμένα να σκοτώσουν 16 Τούρκους στρατιώτες και ως αντίποινα η Τουρκία απογείωσε δύο Μοίρες αεροσκαφών για να πλήξει, όπως η ίδια αναφέρει 40 Κούρδους αυτονομιστές, αντιλαμβάνεται κανείς που έχει μπλέξει η Άγκυρα και πόσους ακόμη στρατιώτες θα χάσει στην προσπάθεια της να βγάλει από τα λαγούμια τους μαχητές του PKK, οι οποίοι χτυπούν και φεύγουν.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...