Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Προειδοποίηση Ρωσίας σε ΝΑΤΟ: Δεν θα ανεχθούμε απειλές

 

Όλα τα απαραίτητα μέτρα θα λάβει η Μόσχα για την προστασία της εθνικής ασφάλειας της σε απάντηση στα σχέδια της συμμαχίας να ενισχύσει τη στρατιωτική παρουσία της στην Ανατολική Ευρώπη, ανέφερε ο απεσταλμένος της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ.

«Η Ρωσία δεν θα επιτρέψει καμία απειλή για την εθνική ασφάλεια και θα αποτρέψει την ευπάθεια σε οποιαδήποτε περιοχή», δήλωσε ο Αλεξάντερ Γκρουσκο.

«Οι στρατιωτικοί αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ μιλάμε για ένα ‘’χαλύβδινο τόξο’’ που η Ρωσία έχει δημιουργήσει κατά μήκος των συνόρων της, αλλά αυτό δεν είναι το αποτέλεσμα των προσπαθειών της Ρωσίας, αλλά μάλλον το αποτέλεσμα των σχεδίων που πραγματοποιεί το ΝΑΤΟ», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η αύξηση της παρουσίας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας είναι μια επικίνδυνη τάση που επηρεάζει την περιφερειακή ασφάλεια, είπε ο Αλεξάντερ Γκρουσκο.

«Αυτή είναι μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη που επηρεάζει την ασφάλεια στην περιοχή και τις χώρες του ΝΑΤΟ. Είμαστε μάρτυρες μιας σημαντικής αύξησης του αριθμού των ασκήσεων του ΝΑΤΟ κατά μήκος των συνόρων μας», ανέφερε ο απεσταλμένος της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ.

Επιπλέον εξήγησε ότι η Ρωσία δεν επιθυμεί νέο «ψυχρό πόλεμο» ή κούρσα των εξοπλισμών στην Ευρώπη.

«Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποτροπή της αλλαγής του συσχετισμού δυνάμεων στην Ευρώπη. Δεν θέλουμε να οδηγήσει σε μια νέα κούρσα εξοπλισμών και σχέδια αντιπαράθεσης Ψυχρού Πολέμου», είπε ο Γκρουσκο.

Πηγή RBTH

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...