Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Τα ρωσικά Mil-Mi 24 "λιώνουν" τους ισλαμιστές στην Χάμα - Κοινοί βομβαρδισμοί Ρώσων και Γάλλων στην Ράκκα (vid)

ISIL KAI ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΧΑΛΕΠΙ
 
12:34
09/10/2015
 
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
 
Ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα MI-24 (Hind κατά ΝΑΤΟ)-τα λεγόμενα "ιπτάμενα άρματα"-σε συντονισμό με τον συριακό Στρατό οδήγησαν την μεγάλη επίθεση στα υψίπεδα του Al-Ghaab, ανακτώντας την πολύ σημαντική πόλη Al-Bahsa και μια σειρά απο σημαντικά υψώματα στην Jubb Al-Ahmar, στην επαρχία της Χάμα εξολοθρεύοντας τους ισλαμιστές την τζιχαντιστικής οργάνωσης “Jaysh Al-Fateh” (Army of Conquest) τους οποίους η Δύση αποκαλεί "μετριοπαθής αντιπολίτευση".
 
Οι ισλαμιστές ζουν σκηνές από την πασίγνωστη ταινία "Αποκάλυψη τώρα" με την γνωστή εικόνα των αμερικανικών ελικοπτέρων να σπεύδουν να καταστρέψουν θέσεις των Βιετκόνγκ.
 
Με το πρώτο φως τα ρωσικά MI-24 ήταν ορατά πάνω από τον προελαύνοντα συριακό Στρατό να δημιουργούν "κολαση" πυρός μέσα στα υψίπεδα του Al-Ghaab. Ήταν η πρώτη φορά που ο συριακός Στρατός συνεργάστηκε άμεσα με ρωσικές μονάδες εναντίον των ισλαμιστών ανταρτών της Jaysh Al-Fateh.
 
Οι συριακές δυνάμεις πέτυχαν την διάσπαση των γραμμών των ισλαμιστών ομάδων όπως των Liwaa Suqour Al-Ghaab (Al-Ghaab Hawks Brigade) και της συριακής Al-Qaeda “Jabhat Al-Nusra” στην Al-Bahra, επιτρέποντας τον έλεγχο το νότιου τομέα της πόλης.
 
 
Μετά την κατάληψη της Al-Bahsa, οι συριακές δυνάμεις σε συνεργασία με τα ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα ανκατέλαβαν πέντε σημαντικά υψώματα στην στρατηγική ορεινή περιοχή Jubb Al-Ahmar μετά από σφοδρές μάχες με τους ισλαμιστές της Harakat Ahrar Al-Sham και της Liwaa Suqour Al-Ghaab (και αυτοί "μετριοπαθής αντιπολίτευση" κατά την Δύση)
 
Ο αντικειμενικός στόχος είναι η ανακατάληψη της Al-Sirmaniyah διότι ανοίγει τον δρόμο από τα νότια κατά των θέσεων της εξτρεμιστικής Jisr Al-Shughour στην επαρχία Idlib.
 
 
Δύο γαλλικά μαχητικά Ραφάλ (Rafale) βομβάρδισαν ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης τζιχαντιστών που είχε στήσει το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.
 
Αυτό δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Λε Ντριάν μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Europa 1.Ο Γάλλος υπουργός είπε ακόμα ότι, «δεν είναι η πρώτη φορά, ούτε η τελευταία» που γαλλικά αεροπλάνα βομβάρδισαν τους τζιχαντιστές τρομοκράτες στη Συρία.
 
Πρόκειται για χτύπημα στην "καρδιά" του ISIL στην επαρχία της Ράκκα, αλλά αυτοί που ολοκλήρωσαν ήταν οι Ρώσοι.
 
Η γαλλική Αεροπορία μαζί με την ρωσική σε ξεχωριστές επιχειρήσεις βομβάρδισαν σήμερα την ίδια τοποθεσία στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Tabaqa της Al-Raqqa νοτιοδυτικά της "πρωτεύουσας του ISIL"
 
H ρωσική επίθεση έλαβε χώρα αμέσως μετά την γαλλική, κάτι που δείχνει ότι υπάρχει μια συνεννόηση μεταξύ Μόσχας και Παρισιού για να μην βρεθούν τα μαχητικά τους στον ίδιο χώρο. Σύμφωνα με τις συριακές πηγές η γαλλική επίθεση στην Al-Raqqa δεν διήρκεσε πολύ και την κυρίως δουλειά την έκανε η ρωσική Αεροπορία καθώς πραγματοποίησαν πάνω από δώδεκα αποστολές μέσα στην συριακή επαρχία.
 
Στην Tabaqa οι ισλαμιστές έχουν  μεταρέψει το νοσοκομείο σε κέντρο διοίκησης και οι Ρώσοι είναι αποφασισμένοι να τους "ξεδοντιάσουν", συνεχίζοντας τους βομβαρδισμούς και στην τοποθεσία Al-Rusafa καθώς εκεί βρίσκεται ο κύριος όγκος του αποθηκευμένου οπλισμού και πυρομαχικών των εξτρεμιστών.
 
Χτυπήθηκαν στόχοι και εντός της πόλης. Οι βομβαρδισμοί έχουν παραλύσει τις κινήσεις τους απο την Β.Συρία προς την ανατολική ύπαιθρο καθώς φοβούνται να μετακινηθούν σε ανοιχτό πεδίο.
 
Ήδη στο Χαλέπι παρατηρήθηκε μετακίνηση των ισλαμιστών του ISIL από την νότια πλευρά της πόλης,καθώς επιχειρούν να εισέλθουν στον αστικό ιστό για να σωθούν από τα ρωσικά πυρά. Κατά την προσέγγισή τους σφάζονται κυριολεκτικά με ισλαμιστές άλλων ομάδων που έλεγχαν την περιοχή.
 
Η ανώτερη δύναμη πυρός και εφεδρειών των μαχητών του ISIL τους επέτρεψαν να προωθηθούν αλλά με βαριές απώλειες.
 
Aναφορές για τον θάνατο ενός Ιρανού στρατηγού δεν έχουν καμια σχέση με τις μάχες αυτές. Ο Ιρανός στρατηγός Hussein Al-Hamadani σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα και όχι σε μάχη με ισλαμιστές, όπως έντεχνα αφήνουν να εννοηθεί τα δυτικά ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...