Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

τ.Υπ.Επικοινωνιών της Ρωσίας,σύμβουλος του Πούτιν και ιδρυτής του RT βρέθηκε νεκρός στην Washington

Ένας ρώσος τ.Υπουργός, δημιουργός του ειδησεογραφικού RTόσο και  δισεκατομυριούχος που ανήκει στο περιβάλον του ρώσου προέδρου βρέθηκε νεκρός σε ένα ξενοδοχείο στην αμερικανική πρωτεύουσα την Washington, μεταδίδει την Παρασκευή το βράδυ το κανάλι ABC News, επικαλούμενο ένα ρώσο αξιωμνατούχο κι ένα αμερικανό. Ο ρώσος π.Υπουργός των Επικοινωνιών Mikhail Lesin, κατηγορούμενος από την αντιπολίτευση ότι φίμωνε τα τα μίντια βρέθηκε νεκρός στο ξενοδοχείο The Dupont Circle, την Πέμπτη. Οι αμερικανές αρχές ενημέρωσαν τη ρωσική πρεσβεία στην Washington για το θάνατό του. Οι αρχές των 2 χώρων επιχειρούν να εξακριωβώσουν τις ακριβείς συνθήκες του θανάτου του.

Η αστυνομία της Washington DC δήλωσε στο AFP ότι ο θάνατός του αναφέρθηκε την πέμπτη και επήλθε στο 1500 New Hampshire Avenue NW, όπου βρίσκεται και το ξενοδόχειο The Dupont Circle, όπου διέμενε και ότι ο θάνατός του αποτελεί αντικείμενο έρευνας. Ο Mikhail Lesin συνέβαλε στη δημιουργία του Russia Today (RT), ενός μινταικού ομίλου που εκπέμπει στην αγγλική γλώσσα υποστηριζόμενου από τη ρωσική κυβέρνηση που διατείνεται ότι επιθυμεί να «δώσει μια εναλλακτική ματιά στα μεγάλα διεθνή γεγονότα»  «με μια ρωσική οπτική».
Ο γερουσιαστής των των Δημοκρατικών στην Πολιτεία του Mississippi (νότος) ο Roger Wicker είχε υποστηρίξει τον Ιούλιο του 2014 μια ομοσπονδιακή έρευνα εναντίον του συγκεκριμένου ρώσου αξιωματούχου για να διαπιστωθεί κατά πόσο εμπλέκεται σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος στις ΗΠΑκι αν είναι σε επαφή με άτομα που έχουν στοχοποιηθεί από την αμερικανική δικαιοσύνη.Ο Mikhail Lesin διετέλεσε Υπουργός Επικοινωνίας της Ρωσίας από 1999 ως 2004 και έπειτα σύμβουλος του Vladimir Poutine για τη δημιουργία του Russia Today.Υπήρξε γενικός διευθυντής  των μίντια που είναι ιδιοκτησίας του ρωσικού γέγαντα πετρελαίου Gazprom,αναφέρει ο γερουσιαστής.
Ο ρώσος πρώην διαπρεπής πολιτικός είχε αποκτήσει μια περιουσία πολλών εκατομυρίων δολαρίων στην Ευρώπη αλλά και πολλές κατοικίες σε Los Angeles αντί 28 εκατομυρίων δολαρίων και πλέον. (afp/nxp 24heures.ch 07.11.2015)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...