Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

«Δεν ξαναπάμε διακοπές στην Τουρκία», λένε οι ακροατές του Vesti.fm

 25 Νοεμβρίου 2015 Αλεξάντρα ΓκορμπατένκοRBTH

Έτοιμοι να κόψουν τις διακοπές στην Τουρκία αλλά και τις αγορές τουρκικών προϊόντων δήλωσαν οι ακροατές του ρωσικού ραδιοφωνικού σταθμού Vesti.fm μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού Su 24 στη Συρία, από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.
No more russian tourists in Turkey
Επιβάτες στο αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας. Όλα τα ρωσικά ταξιδιωτικά πρακτορεία ανακοίνωσαν την αναστολή των πωλήσεων “τουριστικών πακέτων” στην Τουρκία. Πηγή: RIA Novosti/Artem Zhitenev
Συγκεκριμένα, σε ψηφοφορία που διεξήγαγε ο ραδιοφωνικός σταθμός Vesti.fm με το ερώτημα: «Είστε έτοιμοι να σταματήσετε τις διακοπές στην Τουρκία και να μην αγοράζετε τουρκικά προϊόντα» το 96% των ακροατών απάντησε «ναι» και μόνο ο το 4% απάντησε «όχι». Επίσης, οι ακροατές εξέφρασαν στον αέρα τις απόψεις τους. Ως εναλλακτική λύση διακοπών οι Ρώσοι προτείνουν την Κύπρο, το Σότσι, την Κριμαία, την Ταϊλάνδη, ακόμη και το Μεξικό.
Ιδού μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα σχόλια των ακροατών, που κατέγραψε η RBΤH.
Ακροατής από το Καζάν δήλωσε ότι «υποστηρίζει τις εσωτερικές κυρώσεις», συνιστώντας στις μεγάλες ρωσικές κατασκευαστικές εταιρείες να ακυρώσουν συμφωνίες με τις τουρκικές κατασκευαστικές εταιρείες, «που λειτουργούν σε όλη τη Ρωσία».
Κάτοικος της Αγίας Πετρούπολης σχολίασε ότι διαφωνεί με τον ισχυρισμό πως η ρωσική κλωστοϋφαντουργία εξαρτάται από τα τουρκικά υφάσματα: «Μετά από όσα έχουν κάνει, είμαι έτοιμος να παραιτηθώ από όλα τα τουρκικά προϊόντα, άλλωστε δεν υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα τουρκικά προϊόντα - εισάγουν τα υφάσματα από την Κίνα, το ξέρουμε, γιατί το κάναμε και εμείς». Τόνισε επίσης χαρακτηριστικά: «Ας μην εξάγουν πατάτες τους εδώ, έχουμε και τις δικές μας!»
Ορισμένοι πολίτες δήλωσαν πως αυτό που τους απασχολεί περισσότερο είναι το ζήτημα της ασφάλειας: «Δεν είμαι έτοιμος να παραιτηθώ από τα προϊόντα, αλλά δεν θα αγοράσω ακίνητα στην Τουρκία, επειδή είναι επικίνδυνα εκεί».
Συνολικά, πολλοί ακροατές της εκπομπής εξέφρασαν παρόμοιες απόψεις, σχετικά με το θέμα των διακοπών στην Τουρκία, μετά από το τραγικό περιστατικό της κατάρριψης του ρωσικού αεροσκάφους. «Για έξι χρόνια κάναμε συνεχώς τις διακοπές στην Τουρκία με τον σύζυγό μου, αλλά χθες αποφασίσαμε πως ποτέ δεν θα ξαναπάμε εκεί», ήταν η χαρακτηριστική φράση ακροάτριας.
Υπάρχουν ωστόσο και εκείνοι που ακόμη επιθυμούν να επισκεφθούν την Τουρκία, επειδή είναι φθηνή, και ιδιαίτερα μετά το κλείσιμο της Αιγύπτου ως τουριστικός προορισμός. «Η απάντηση στην ερώτησή σας είναι μία – η Τουρκία είναι φθηνή» είπε ακροατής, ενώ κάποιος άλλος από τη Μόσχα δήλωσε ότι «του αρέσει η Τουρκία, και μάλιστα περισσότερο από την Κύπρο». Σχετικά με την Κύπρο φάνηκε πως οι απόψεις διίστανται: «Φέτος ταξιδέψαμε στην Κύπρο, τα εισιτήρια ήταν πιο φθηνά και μας άρεσε περισσότερο από την Τουρκία», απάντησαν κάποιοι άλλοι ακροατές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...