Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Οι γεύσεις και τα αρώματα του Αγίου Ορους "κατεβαίνουν" στην Γλυφάδα: Μέλια, μαρμελάδες, γλυκά κλπ. στο Aroma Earth Products! -

02:21
13/12/2015
 1
 
Translate this page: EN FR DE ES RU AR
του Κωνσταντίνου Λύτρα
Χριστούγεννα σημαίνει μελομακάρονα και αυθεντικά μελομακάρονα σημαίνει ... καλό μέλι! Αλλά και καρύδια της ελληνικής γης!
Και τα δύο μπορείτε να τα βρείτε σε premium ποιότητα στο κατάστημα Aroma Earth Products της Γλυφάδας (Γιαννιτσοπούλου 6 και Βασιλέως Γεωργίου).
Kατ'αρχήν να μιλήσουμε για μέλια: Πόσοι στην Ελλάδα διαθέτουν μέλια (καστανόμελο, πευκόμελο και ανθόμελο) από τα μελίσσια του Αγίου Ορους;
Μόνο αυτοί που θέλοντας να ενισχύσουν οικονομικά τις αγιορείτικες μονές όπως οι άνθρωπου του Aroma Earth Products έφτασαν μέχρι τα κελιά των μοναχών και αυτοί τους εμπιστεύθηκαν τους γευστικούς "θησαυρούς" τους.
Και φέρνοντας στην Αθήνα αυτά τα πραγματικά μοναδικά αγαθά.
Το καστανόμελο είναι «το μέλι του μοναχού», όπως λέγεται, εξαιτίας της ιδιαίτερης gourme γεύσης του. Το μέλι καστανιάς είναι πλούσιο -ίσως το πιο πλούσιο- σε ιχνοστοιχεία όπως κάλιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, βάριο καθώς και σε φρουκτόζη και τανίνες λόγω του δένδρου της καστανιάς.
Το αγιορείτικο πευκόμελο παράγεται κυρίως στις περιοχές της Καψάλας και της Ι.Μ. Χιλανδαρίου. Ανάλογα με την εποχή συλλογής του, είναι ανακατεμένο είτε με καστανόμελο και είναι πιο πικρό από τα συνηθισμένα πευκόμελα, είτε με ανθόμελο, το οποίο σπάει την πίκρα του και του προσδίδει πιο πλούσια γεύση.
Είναι ένα απόλυτα αγνό προϊόν καθώς όλο το Άγιο Όρος υπάγεται σε συνθήκη NATURA 2000 και κατά συνέπεια δεν γίνεται χρήση φυτοφαρμάκων.
Το αγιορείτικο ανθόμελο είναι ένα προϊόν σπάνιας σύνθεσης, γιατί προέρχεται από έναν τόπο με σπάνια βιοποικιλότητα, ο οποίος είναι μοναδικός στον κόσμο.
Είναι εντυπωσιακός ο αριθμός των διαφορετικών λουλουδιών που συναντάμε στο Άγιο Όρος, μεταξύ 50 και 600 μέτρων υψόμετρου , των οποίων η γύρη και το νέκταρ αποτελεί τη βάση για την παραγωγή του μοναδικού ,για τη θρεπτική του αξία και γεύση , αγιορείτικου ανθόμελου.
Στα μέλια θα βρείτε και το εύοσμο θυμαρίσιο μέλι από νησιά του Αιγαίου που επιλέγουν για εσάς οι άνθρωποι της καταστήματος από μικρούς παραγωγούς.
Μελομακάρονα με τέτοια μέλια, απλά δεν θα έχετε ξαναφάει στην ζωή σας!
Κλείνοντας την αναφορά στα μέλια να πούμε ότι ακόμα και οι αγιορείτικες μαρμελάδες και τα γλυκά του κουταλιού του Aroma Earth Products που φτιάχνουν οι μοναχοί είναι "δεμένα" με αγιορείτικο ανθόμελο (και πιστοποιημένο με ISO, αλλά και την σφραγίδα των μονών σε ότι αφορά την ποιότητα και τον τρόπο παραγωγής τους).
Οσο για τα καρύδια οι άνθρωποι του Aroma Earth Products ταξίδεψαν μέχρι την η αρκαδική γη και την γη της Ευρυτανίας, για να γεμίσουν τα ταψιά του τόσο ζεστού μαγαζιού τους με ελληνικούς καρπούς.
Προϊόντα της ελληνικής γης είναι και όλα τα αμύγδαλα, τα σύκα, τα φυστίκια κλπ. σε πολλές διαφορετικές γεύσεις και είδη (ωμά, ψημένα με αλάτι, ψημένα χωρίς αλάτι, ψύχα, φυστίκια Αιγίνης, αράπικα φυστίκια Καλαμάτας κλπ) του καταστήματος.
Από εκεί και πέρα με δεκάδες είδη ξηρών καρπών και αποξηραμένων φρούτων (πάνω από 100 είδη και στις δύο κατηγορίες) το μόνο σας πρόβλημα είναι να επιλέξετε αυτά ή κάποιο από τα 52 είδη σοκολάτας που έχει το κατάστημα!
- See more at: http://www.pronews.gr/portal/20151208/health/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%B7/%CE%BF%CE%B9-%CE%B3%CE%B5%CF%8D%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CF%81%CF%8E%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%B3%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%B2%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B3%CE%BB%CF%85%CF%86%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%BC%CE%AD%CE%BB%CE%B9%CE%B1#sthash.jxNh2V8i.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...