Η ένταση του προηγούμενου διαστήματος δείχνει να αποκλιμακώνεται μετά την εμπλοκή στη διαδικασία εταιρείας κινητής τηλεφωνίας που ανέλαβε την οργάνωση της...
ψηφοφορίας.
Η προϊούσα κυβερνητική φθορά, όπως αναδείχθηκε μέσα από το ναυάγιο στο οποίο οδηγήθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, φαίνεται να επιδρά συγκολλητικά στη διασαλευμένη ενότητα της Νέας Δημοκρατίας και να αποτρέπει τις περαιτέρω φυγόκεντρες τάσεις που προκάλεσε το φιάσκο με τη ματαίωση της ψηφοφορίας για την ανάδειξη νέου αρχηγού στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Παρά τις εμφανείς διαφορές με τις οποίες προσεγγίζουν το ζήτημα των σχέσεων της Ν.Δ. με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ., οι τέσσερις υποψήφιοι αρχηγοί Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Απόστολος Τζιτζικώστας και Αδωνις Γεωργιάδης κατέληξαν, εντέλει, σε ένα άτυπο «μορατόριουμ» για την επανεκκίνηση της εκλογικής διαδικασίας, ο πρώτος γύρος της οποίας ορίστηκε για τις 20 Δεκεμβρίου και ο δεύτερος, εφόσον χρειαστεί, για τις 10 Ιανουαρίου. Μπορεί οι διεκδικητές της γαλάζιας ηγεσίας να μην κατάφεραν και πάλι να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι, πλην όμως η ένταση του προηγούμενου διαστήματος, που πυροδότησε ακόμη και φήμες για αποχωρήσεις από την κούρσα, δείχνει να αποκλιμακώνεται μετά την εμπλοκή στη διαδικασία της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Vodafone, η οποία με απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) ανέλαβε την οργάνωση της ψηφοφορίας αντί της InfoSolutions που βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με τη Δικαιοσύνη.
Αν και δεν εξέλιπαν πλήρως οι καχυποψίες, οι τόνοι της αντιπαράθεσης υποχώρησαν, καθώς ακόμη και ο εκπρόσωπος του κ. Μεϊμαράκη στην ΚΕΦΕ, κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ο οποίος απείχε από τις τελευταίες συνεδριάσεις, δηλώνει σύμφωνος με τις αποφάσεις που ελήφθησαν και διαβεβαιώνει ότι δεν προτίθεται να τις αμφισβητήσει. Το επιτελείο του τέως προέδρου της Ν.Δ., ωστόσο, επιμένει στην ανάγκη «να διερευνηθούν πλήρως οι συνθήκες υπό τις οποίες προκλήθηκε το φιάσκο», αλλά και στην απαίτηση να δώσει εξηγήσεις ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Ανδρέας Παπαμιμίκος για το κώλυμα που προβάλλει για να μην ασκεί τα καθήκοντα του προέδρου στην Εφορευτική Επιτροπή, όπως προβλέπεται στο καταστατικό του κόμματος.
«Ο άνθρωπος που ανέλαβε την εκλογική διαδικασία δεν ήταν ούτε ανίκανος, ούτε άσχετος», υποστηρίζουν συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη, αναφερόμενοι στον υπεύθυνο της εταιρείας InfoSolutions Αθανάσιο Κλωνάρη. «Γιατί δεν τα κατάφερε;» είναι το ερώτημα που θέτουν.
Ο ίδιος ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος δείχνει να μη συμβιβάζεται ακόμη με την ιδέα να έχουν τα μέλη της Ν.Δ. ίδια δικαιώματα με τον «κάθε περαστικό που θα δώσει τρία ευρώ για να ψηφίσει», εκμυστηρευόταν τις προηγούμενες ημέρες σε φίλους του βουλευτές «υποψίες», σύμφωνα με τις οποίες «το τεχνικό πρόβλημα ανέκυψε επειδή κάποιοι προσπάθησαν με “παράλληλο πρόγραμμα” να επηρεάσουν το αδιάβλητο της διαδικασίας». Χωρίς να απαντούν ευθέως στο ερώτημα αν έχουν στοιχεία για να υποστηρίξουν μια τέτοια σοβαρή καταγγελία, από το επιτελείο του παραιτηθέντος προέδρου αναφέρουν: «Θα τα βρει η ανάκριση που εμείς επιμένουμε ότι πρέπει να γίνει». Προσθέτουν ότι «ο Μεϊμαράκης υποχρεώθηκε να παραιτηθεί από πρόεδρος, παρόλο που δεν είχε καμία ευθύνη για ό,τι έγινε και ήταν ο μόνος που δεν είχε κανέναν λόγο να θέλει την αναβολή της ψηφοφορίας, αφού ήταν πρώτος και με διαφορά».
protothema.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.