Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Η πρόταση της ΝΔ για το ασφαλιστικό

 Η πρόταση της ΝΔ για το ασφαλιστικό

NewpostNewsroom
Tags
 
Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό ενόψει των σκληρών νομοσχεδίων που πρόκειται να φέρει η κυβέρνηση προς ψήφιση στη Βουλή και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει να χάσει το μομέντουμ για να βάλει ξανά τη ΝΔ σε τροχιά κυβερνησιμότητας. Ήδη το κλίμα στην κοινωνία αποκτά έντονα αρνητικό πρόσημο για τονΣΥΡΙΖΑ, καθώς επιστήμονες, αγρότες και ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν κατέβει πια στους δρόμους.
Κεντρικός άξονας στη στρατηγική του κ. Μητσοτάκη είναι η σκληρή αντιπολίτευση, με τους συνεργάτες του να βάζουν πριν τη λέξη «αντιπολίτευση» και τη λέξη «δημιουργική». Τι σημαίνει αυτό; «Όχι μόνο κριτική, αλλά και εναλλακτικές προτάσεις διακυβέρνησης απέναντι στα νομοσχέδια της κυβέρνησης» διευκρίνιζε στο newpost.gr, κορυφαίο στέλεχος του νέου γαλάζιου επικοινωνιακού επιτελείου.
Στη λογική αυτή, στην ατζέντα του κ. Μητσοτάκη έχουν καταχωρηθεί, έπειτα από το ραντεβού με τον πρόεδρο του ΔΣΑ Βασίλη Αλεξανδρή και οι συναντήσεις με τους εκπροσώπους των αγροτών και των ελεύθερων επαγγελματιών, ενώ στα τέλη της επόμενης εβδομάδας ο πρόεδρος της ΝΔ, θα έχει στα χέρια του την πρόταση που ετοιμάζει η ομάδα που έχει συσταθεί υπό τον Γιάννη Βρούτση, για το ασφαλιστικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr, η εναλλακτική πρόταση που θα καταθέσει η ΝΔ απέναντι στις πρόχειρες και καταστροφικές, όπως τις χαρακτηρίζουν, ρυθμίσεις της κυβέρνησης θα διαρθρώνεται ως εξής:
Θα περιγράφει:
- τα αίτια κατάρρευσης του σημερινού Ασφαλιστικού Συστήματος
- την αρχιτεκτονική που θα πρέπει να έχει το νέο Ασφαλιστικό Σύστημα
- τις μεταρρυθμίσεις που σταμάτησαν και έπρεπε να συνεχιστούν και αυτές που είχαν σχεδιαστεί και δεν δρομολογήθηκαν
*  Θα προβλέπει:
- νέες δεξαμενές τροφοδότησης του Ασφαλιστικού
- διαφορετικό ύψος καταβολής εισφορών από ομάδες ασφαλισμένων
- ενοποίηση Ταμείων, αλλά ομογενών επαγγελμάτων
- ενιαίο τρόπο είσπραξης εισφορών (από την εφορία)
- ενιαίο τρόπο απονομής των συντάξεων (σε μία μέρα), μέσω της καταγραφής ηλεκτρονικά, του ασφαλιστικού βίου όλων των Ελλήνων
Θα έχει μηδενικό κόστος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...