Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Η Σπάρτη είπε όχι στην υποδοχή “προσφύγων”! Δείτε τι ανακοίνωσε ο Δήμος Ευρώτα!




Αρνητική ήταν η απάντηση του δήμου Ευρώτα στη Σπάρτη, καθώς αρνούνται δε δίνουν έγκριση για την εγκατάσταση των «προσφύγων» στην περιοχή δικαιοδοσίας του. Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ευρώτα αναφέρει πως η περιοχή δε μπορεί να αντέξει την υποδοχή παραπάνω «προσφύγων», τονίζοντας πως τα τελευταία δέκα χρόνια η περιοχή έχει μετατραπεί σε ανεξέλεγκτο hot spot.
Ύστερα από εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου, Ηλία Παναγιωτάκου, το δημοτικό συμβούλιο Ευρώτα αναφέρει το εξής:
«Ο δήμος Ευρώτα δεν μπορεί να υποδεχθεί νέες προσφυγικές-μεταναστευτικές ροές, γιατί αφενός η περιοχή την τελευταία δεκαετία είναι ένα ανεξέλεγκτο hot spot με πολυεπίπεδες συνέπειες, αφετέρου δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές».
Πρόκειται για ένα αγροτικό δήμο με τεράστιο αριθμό μεταναστών, οι οποίοι ζουν στην περιοχή. Από το 2011 μάλιστα έχουν υποβληθεί προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκύψει. Μάλιστα το 2011 το δημοτικό συμβούλιο είχε ζητήσει να επιτραπεί στο δήμο να κάνει απογραφή και να παραχωρεί κάρτα προσωρινού διαμένοντος. Επιπλέον προσπαθούν να εφαρμόσουν τους κανόνες υγιεινής και ασφαλείας και όλες τις υγειονομικές διατάξεις, ενώ τέλος έχουν προτείνει να φορολογήσουν την εργασία των μεταναστών με προσωρινό ΑΦΜ και άλλες μεθόδους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...