Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Ευρωπαϊκή Ένωση “τσίρκο” με επικίνδυνους αντιδημοκρατικούς ακροβατισμούς

merkel_circus

 

Από την ώρα που η “βόμβα Brexit” εξερράγη ακούγονται απίθανα πράγματα. Και πολύ αντιδημοκρατικά…Δεν είναι λίγοι απ΄ αυτούς που δηλώνουν πολιτικοί και εντός κι εκτός Ελλάδας που τώρα λένε ότι “είναι εναντίον των δημοψηφισμάτων”! Δεν έχει καμία σημασία αν μέχρι πριν από λίγα χρόνια ήταν φανατικά υπέρ αυτών των διαδικασιών και σε κάθε ευκαιρία εξέφραζαν τον θαυμασμό τους για τις χώρες της Ευρώπης που “εμπιστεύονταν στους πολίτες τους,σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή τους”! Φαίνεται ότι ήταν υπέρ των δημοψηφισμάτων με την προϋπόθεση να βγάζουν το αποτέλεσμα που τους βολεύει…
Διαβάσαμε επίσης με λύπη πολλά σχόλια πολιτών στο διαδίκτυο που έλεγαν ότι “αυτά παθαίνεις όταν αφήνεις στην κάθε Μαρία Πενταγιώτισσα να έχει λόγο σε τόσο σοβαρές αποφάσεις”! Έχουμε γνωρίσει πάρα πολλούς με άπειρα πτυχία στον τοίχο του σπιτιού τους που δεν ξέρουν που πάνε τα τέσσερα.Και είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι η Μαρία Πενταγιώτισσα θα είχε οπωσδήποτε καλύτερη άποψη,γιατί την είχε ζήσει τη ζωή της.
Να προσθέσουμε σ΄ αυτά τα επίσης απίθανα που ακούγονται περί …επαναλήψεως του δημοψηφίσματος! Το είπε στα σοβαρά κι εδώ στην Αθήνα ο κ.Λεβέντης. Ο Γιούνκερ δε,εξέφρασε …το φόβο του ότι μπορεί να υπάρξουν κι άλλα δημοψηφίσματα σ΄ άλλες χώρες! Φόβος για τα δημοψηφίσματα;
Όλα αυτά δικαιολογούν νομίζουμε τον τίτλο του κειμένου: Ευρωπαϊκή Ένωση τσίρκο με επικίνδυνες αντιδημοκρατικές ακροβασίες!
Ούτε λίγο,ούτε πολύ οι θαυμαστές αυτής της ΕΕ –όχι αυτής που ΟΛΟΙ ονειρευόμασταν και θέλαμε– μας ζητάνε να θυσιάσουμε τους ελάχιστους τρόπους δημοκρατικής έκφρασης που μας έχουν μείνει για να σώσουμε τι; Το γραφειοκρατικό τέρας που δημιούργησαν στις Βρυξέλλες και το οποίο “ρουφά” απίστευτα δισεκατομμύρια για να λειτουργεί χωρίς να κάνει τίποτα εκτός από το να διαλύει ζωές και κοινωνίες ολόκληρες; Να σώσουμε την ΕΕ στην οποία κανένα θεσμικό όργανο επί της ουσίας δεν λειτουργεί και απλά επικυρώνει τις αποφάσεις του Βερολίνου;
Αυτό που αρνούνται να πιστέψουν όλοι αυτοί οι γραφειοκράτες μη εκλεγμένοι που κατέλαβαν την ΕΕ,είναι οτι η συντριπτική πλειοψηφια των Ευρωπαίων θέλουν την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν θέλουν με τίποτα ΑΥΤΗ την ΕΕ,έτσι όπως την κατάντησαν.Κι επειδή δεν έχουν καμία ελπίδα ότι οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο θα στρίψουν το τιμόνι προς άλλη κατεύθυνση,ναι ρισκάρουν ακόμη και τη διάλυσή της!
Το αστείο αλλά ταυτόχρονα και εξοργιστικό είναι ότι όλοι αυτοί που εκφράζουν τις αντιδημοκρατικές απόψεις περί “κακών δημοψηφισμάτων”  έχουν και το θράσος να κατηγορούν συλλήβδην όσους είναι υπέρ αυτών των διαδικασιών ως “ακροδεξιούς”! Ναι οι ακροδεξιοί σ΄ ολοι την Ευρώπη κάνουν…πάρτυ με τα δημοψηφίσματ,αλλά όχι σε καμία περίπτωση η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που σπεύδουν και ψηφίζουν κατά της ΕΕ δεν έχουν σχέση με τα ακροδεξιά μορφώματα. Τα οποία δυνάμωσαν λόγω της απάνθρωπης και καταστροφικής διαχείρισης της οικονομικής κρίσης από Βερολίνο και Βρυξέλλες.
Μένει να διαπιστώσουμε και κάτι ακόμη πιο επικίνδυνο. Θα ευνοήσουν οι “τιμονιέρηδες” της ΕΕ αποσχιστικές τάσεις όπως αυτές που εκδηλώνονται από τη Σκωτία για παράδειγμα;Θα αποδειχτούν τόσο αδίστακτοι για να δώσουν παράταση ζωής στην καταρρέουσα ΕΕ; Πολύ πιθανό.
Αναδημοσιεύουμε το άρθρο του Γιάνη Βαρουφάκη στην Εφημερίδα των Συντακτών,γιατί συμφωνούμε απολύτως με την άποψη ότι η ΕΕ δεν πρέπει να διαλυθεί.Αλλά ο μοναδικός τρόπος για να γίνει αυτό είναι να ξηλωθούν όλοι αυτοί οι επικίνδυνοι γραφειοκράτες που την διοικούν.
Το άρθρο από την Εφημερίδα των Συντακτών:
Το Brexit κέρδισε για έναν λόγο: η Ε.Ε. ταυτίστηκε με τον αυταρχισμό, την καταστρατήγηση των αρχών του ορθολογισμού, την ακύρωση της δημοκρατίας και την υποταγή της ελπίδας στην παράλογη λογική της αυτοτροφοδοτούμενης λιτότητας.
Παράλληλα, η σύμπλευση της συντηρητικής κυβέρνησης του Λονδίνου και του Σίτι με αυτές τις πρακτικές, στο όνομα της ελευθερίας του κεφαλαίου, διοχέτευσε ένα αντισυστημικό μένος προς το Brexit.
Από τον περασμένο Σεπτέμβρη συμμετέχω ενεργά στην καμπάνια εναντίον του Brexit και υπέρ ενός ριζοσπαστικού ΝΑΙ στο όραμα ενός πανευρωπαϊκού κινήματος για τον εκδημοκρατισμό της Ευρώπης – του DiEM25.
Σε 16 πόλεις της Αγγλίας, της Σκοτίας, της Ουαλίας και της Ιρλανδίας απευθύνθηκα σε προοδευτικούς Βρετανούς εξηγώντας ότι, παρά το ελεεινό πραξικόπημα του περασμένου καλοκαιριού εναντίον της Ανοιξης της Αθήνας, η λύση δεν είναι η διάλυση της Ε.Ε. αλλά η σύγκρουση με τις δυνάμεις του ανορθολογισμού-μισανθρωπισμού εκ των έσω.
ΕΝΤΟΣ και ΕΝΑΝΤΙΟΝ ήταν το σλόγκαν που χρησιμοποίησα.
Σε αυτή τη γραμμή προσελκύσαμε και τη νέα ηγεσία του Εργατικού Κόμματος. Mαζί με τον Τζον Μακ- ντόνελ, τον σκιώδη υπουργό Οικονομικών, μεταφέραμε το μήνυμα αυτό σε όλο το μήκος και το πλάτος της Βρετανίας.
Απέναντί μας είχαμε όχι μόνο το Σίτι, τη συντηρητική κυβέρνηση, τις Βρυξέλλες, τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (του οποίου οι απειλές απέναντι στους Βρετανούς ψηφοφόρους δούλεψαν υπέρ του Brexit) και την καταρρέουσα γαλλική σοσιαλδημοκρατία, αλλά και την ελληνική κυβέρνηση της οποίας η εξελισσόμενη συνθηκολόγηση θεωρήθηκε από τους Βρετανούς προοδευτικούς απόδειξη ότι η ελπίδα δεν ζει πια στην Ε.Ε.
Η Ε.Ε. καταρρέει. Το μόνο που μπορεί να τη σώσει είναι ο εκδημοκρατισμός της. Κι αυτό απαιτεί ρήξη με τους διαχειριστές της.
Από την πλευρά των Αθηνών, είναι η τελευταία ευκαιρία του πρωθυπουργού να εναντιωθεί στις δυνάμεις της ευρωπαϊκής αποδήμησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...