Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Το Brexit προκαλεί διεθνές χρηματιστηριακό κραχ που θα συνεχιστεί – Στην Ελλάδα η αγορά θα προσγειωθεί στις 380 μον.

 24/06/2016 - 23:48

Το Brexit προκαλεί διεθνές χρηματιστηριακό κραχ που θα συνεχιστεί – Στην Ελλάδα η αγορά θα προσγειωθεί στις 380 μον.
Οι 380 μονάδες θα δούμε αν θα είναι το τέλος της χρηματιστηριακής καταστροφής στην Ελλάδα.
Το παγκόσμιο σύστημα μπορούσε να προβλέψει με μεγάλη ακρίβεια τις δραματικές επιπτώσεις του Brexit αλλά σχεδόν όλοι ενδόμυχα πίστευαν ότι οι Βρετανοί δεν θα αλλάξουν το status quo και δεν θα αποχωρήσουν. 
Το Brexit είναι γεγονός και η πρώτη αντίδραση παγκοσμίως ήταν ένα παγκόσμιο κραχ βιβλικών διαστάσεων. 
Το βρετανικό χρηματιστήριο άντεξε τις πιέσεις έκλεισε με απώλειες -3,15% τις μικρότερες σε σχέση με άλλες αγορές με πολλές μετοχές να κλείνουν με θετικό πρόσημο αλλά τράπεζες όπως η Barclays -1%, Lloyds -21%, Schroders -12% αλλά η HSBC μόλις -1,43%.
Η στερλίνα δέχθηκε βιβλικών διαστάσεων σφυροκόπημα και διολίσθησε βίαια χάνοντας ενδοημερήσια έως -12% της αξίας της. 
Η Βρετανία λοιπόν δεν κατέρρευσε, προφανώς δέχθηκε ένα ισχυρότατο σοκ αλλά δεν κατέρρευσε. 
Αντιθέτως η Ισπανία έκλεισε με απώλειες -12,35% με τις τράπεζες να κατακρημνίζονται -19,89% η Santander, η BBVA -16% και η Bankia -21%.
Στην Γαλλία που έχασε -8% ο CAC 40 η Credit Agricole έχασε -14%, η Peugeot -18%, η Renault -18% ενώ η Societe Generale -20% και η BNP Paribas -17%.
Στην Γερμανία που έκλεισε με -6,8% ο DAX η Deutsche bank υποχώρησε -14%, η Commerzbank -13% και η Volkswagen -10%.
To σοκ του Brexit χτύπησε και τις ΗΠΑ με την Wall να κλείνει με απώλειες άνω του -3% αλλά οι τράπεζες δέχθηκαν τις ισχυρότερες πιέσεις. 
Η Goldman Sachs -7%, η J P Morgan -7% κ.α. 
Τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών δείχνουν ότι το κραχ θα συνεχιστεί και την νέα εβδομάδα με δραματικές απώλειες.
Όμως το πρώτο συμπέρασμα που εξάγεται είναι ότι ο τραπεζικός κλάδος παγκοσμίως δέχθηκε το ισχυρότερο πλήγμα λόγω της Βρετανίας ως διεθνούς χρηματοπιστωτικού κέντρου. 
Το διεθνές sell off θα συνεχιστεί μέχρι να επανατιμολογηθεί και να επαναξιολογηθεί ο κίνδυνος που λόγω Brexit έχει δραματικά αυξηθεί. 
Όμως το Brexit ήταν μια άριστη ευκαιρία να αποκατασταθούν βίαια οι στρεβλώσεις ειδικά στην μεγάλη φούσκα των μετοχών ΗΠΑ και Ευρώπης. 

Η Ελλάδα και οι 380 μονάδες 

Το ελληνικό χρηματιστήριο συμπεριφέρθηκε όπως και η Ισπανία, έκλεισε με απώλειες -13,4% στις 534 μονάδες και τεχνικά το μεγάλο στοίχημα είναι αν θα κρατήσει τις 500-510 μονάδες που είναι ένα ενδιαφέρον ψυχολογικό σημείο στήριξης.
Αν σπάσουν αποφασιστικά οι 500 μονάδες που αποτελεί και το βασικό σενάριο το ελληνικό χρηματιστήριο θα επιχειρήσει να προσεγγίσει πάλι τις 420 μονάδες δηλαδή το χαμηλό του Φεβρουαρίου του 2016.
Το νέο βασικό σενάριο είναι ότι το ελληνικό χρηματιστήριο θα δει τις 380 μονάδες σε ένα σχετικά αισιόδοξο σενάριο και σε ένα απαισιόδοξο τις 220 μονάδες. 
Ωστόσο ο ρεαλιστικός στόχος είναι οι 380 μονάδες. 
Το ελληνικό χρηματιστήριο αποκάλυψε πριν το Brexit ότι η άνοδος από τις 420 στις 660 μονάδες ήταν πλασματική άνοδος ήταν η λεγόμενη ανοδική σφήνα. 
Με μαθηματική ακρίβεια θα ακολουθούσε μια μεγάλη διόρθωση – ξεφούσκωμα όπως και έγινε οπότε ότι συμβαίνει στο ελληνικό χρηματιστήριο είναι λογικό και εύλογο. 
Οι 380 μονάδες θα δούμε αν θα είναι το τέλος της χρηματιστηριακής καταστροφής στην Ελλάδα. 

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...