Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Independent: Οι 4 λόγοι που τα βρετανικά Πανεπιστήμια πρέπει να είναι αισιόδοξα για τη «μετά-Brexit» εποχή

 24/06/2016 - 22:01

Independent: Οι 4 λόγοι που τα βρετανικά Πανεπιστήμια πρέπει να είναι αισιόδοξα για τη «μετά-Brexit» εποχή
Τα βρετανικά Πανεπιστήμια είναι κορυφαίου επιπέδου, με την ποιότητα τους να είναι ασύνδετη με τις πολιτικές εξελίξεις της χώρας
Οι δεκάδες δημοσκοπήσεις που διεξήχθησαν το προηγούμενο διάστημα, διαπίστωσαν ότι μία από τις κοινωνικές ομάδες που στήριξαν ένθερμα το Bremain, ήταν οι φοιτητές… 
Επίσης, αντίθετοι στην έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν και οι ακαδημαϊκοί, ίσως λόγω του φόβου που επικρατεί για περικοπές στη χρηματοδότηση της έρευνας, αλλά και περιορισμένη πρόσβαση στα ιδρύματα από ταλαντούχους καθηγητές και φοιτητές της Ε.Ε.
Ωστόσο, η Independent, επικαλούμενη την έρευνα της QS, παραθέτει 4 λόγους για τους οποίους θα πρέπει η ακαδημαϊκή κοινότητα του Ηνωμένου Βασιλείου, πρέπει να είναι αισιόδοξη, ακόμα και στην «μετά-Brexit».
Αρχικά, τα βρετανικά Πανεπιστήμια είναι κορυφαίου επιπέδου, με την ποιότητα τους να είναι ασύνδετη με τις πολιτικές εξελίξεις της χώρας.
Ενδεικτικά, στην κατάταξη του QS World University Rankings, στα 10 καλύτρεα Πανεπιστήμια του κόσμου, τα 4 είναι βρετανικά!
Επίσης, μία υπεύθυνη πολιτική από την εγχώρια κυβέρνηση, θα αναπληρώσει τα κεφάλαια της Ε.Ε. για την R&D που θα χαθούν.
Δεύτερον, η Μ. Βρετανία προσελκύει εκατοντάδες χιλιάδες φοιτητές από ξένες χώρες παγκοσμίως (436.000 τη διετία 2014/15, οι 124.000 από την Ε.Ε.), κάτι που θα αλλάξει μόνο αν υπάρξει αύξηση στα δίδακτρα, κάτι που δεν θα συμβεί, ειδικά αν μειωθεί και η αξία της στερλίνας σε σχέση με το ευρώ.
Επιπλέον, η απόκτηση βίζας για τους νέους που θέλουν να σπουδάσουν στο νησί είναι πολύ πιο εύκολη.
Τρίτον, το σύστημα πόντων που χρησιμοποιούν τα βρετανικά Πανεπιστήμια, καθιστούν πολύ ευκολότερη την πρόσβαση των μεταδιδακτορικών φοιτητών από όλο τον κόσμο, όχι μόνο από την Ε.Ε.
Καταλήγοντας, η έρευνα QS δείχνει ότι το 67% των εργοδοτών εργαζόμενους με διεθνή εμπειρία σπουδών, γεγονός που ουσιαστικά αναγκάζει τα βρετανικά Πανεπιστήμια να συνεχίσουν, αλλά και να εντείνουν τις συνεργασίες τους με τα υπόλοιπα ιδρύματα του κόσμου.

www.bankingnews.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...