Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ Δεύτερη ημέρα «κόλαση» στους δρόμους της Αθήνας λόγω της επίσκεψης Ομπάμα

 
07:13
16/11/2016
Translate this page: EN FR DE ES RU AR
Δεύτερη ημέρα κυκλοφοριακού χάους ξημερώνει στην Αθήνα λόγω της επίσκεψης του Αμερικανού Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα. Το πρόγραμμα του σήμερα περιλαμβάνει ξενάγηση στην Ακρόπολη, η οποία θα κλείσει για όλους τους άλλους που θέλουν να την επισκεφθούν και ομιλία στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Αυτό σημαίνει πώς το κέντρο της Αθήνας, η λεωφόρος Συγγρού και η παραλιακή μέχρι και το απόγευμα που ο Ομπάμα θα αναχωρήσει για το Βερολίνο θα είναι κλειστά. 
Στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχουν προσκληθεί 1.000 άνθρωποι να παρακολουθήσουν την ομιλία του Μπάρακ Ομπάμα, οι οποίοι όμως αναμένεται να περάσουν από εξονυχιστικό έλεγχο κατά την είσοδό τους. Η Λεωφόρος Συγγρού θα κλείσει και θα πραγματοποηθούν τρεις έλεγχοι, κατά τα πρότυπα που γίνονται οι έλεγχοι στα αεροδρόμια.
Να μηνύματα που θα εκπέμψει από εκεί ο Αμερικανός Πρόεδρος θα είναι περι δημοκρατίας, ιστορικών σχέσεων των δύο λαών και άλλα τέτοια. Επί της ουσίας και στο πολιτικό κομμάτι τα όσα είχε να πεί ο Μπάρακ Ομπάμα τα είπε χθες στη συνάντηση του με τον Προκόπη Παυλόπουλο και τον Αλέξη Τσίπρα και δεν ικανοποίησε ιδιαίτερα ανεξάρτητα αν ανέφερε το θέμα τιου χρέους. Ο τρόπος και οι συγκυρίες είναι αυτές που έχουν σημασία. 
Που απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις την Τετάρτη
Από 06:00 ώρα της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου 2016 μέχρι και την 16:00 ώρα της ίδιας ημέρας, στην περιοχή του Κέντρου Πόλεως Αθηνών που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους: Ιπποκράτους (από τη συμβολή της με τη Λ. Αλεξάνδρας) – συνέχεια Νικολάου Γκύζη – δεξιά Εμμανουήλ Ροΐδη – συνέχεια Κεδρηνού – αριστερά Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – συνέχεια Παναγιώτη Κανελλόπουλου – δεξιά Κοκκινοπούλου – συνέχεια Γκανογιάννη – συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου – συνέχεια Ούλωφ Πάλμε – συνέχεια Υμηττού – συνέχεια Ηλία Ηλιού – δεξιά Αμβροσίου Φραντζή – αριστερά Καλλιρρόης – συνέχεια Π. Τσαλδάρη – δεξιά Πειραιώς – δεξιά Ερμού – αριστερά Αγίων Ασωμάτων – δεξιά Ερμού – αριστερά Αιόλου – δεξιά Κολοκοτρώνη – συνέχεια Αμερικής – συνέχεια Λυκαβηττού – αριστερά Σόλωνος – δεξιά Ιπποκράτους (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας), ως και στη Λ. Αθηνάς (Βουλιαγμένη) , στη Λ. Καραμανλή (Βουλιαγμένη), στη Λ. Απόλλωνος (Π. Φάληρο), στη Λ. Ποσειδώνος (από Γλυφάδα έως Π. Φάληρο), στη Λ. Συγγρού, στη Λ. Λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου, στη Λ. Κορωπίου – Αεροδρομίου, στο τμήμα της Αττικής Οδού από τη Λ. Κορωπίου – Αεροδρομίου έως το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών, ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
 
Η διαδρομή για την Ακρόπολη δεν έχει καθοριστεί ακόμη, όμως χθες επιλέχθηκε για τις μετακινήσεις του Μπαράκ Ομπάμα η παραλιακή και η Συγγρού, οπότε στους συγκεκριμένους δρόμους αναμένονται παρεμβάσεις από νωρίς σήμερα το πρωί, ενώ θα κλείσουν δρόμοι στο κέντρο για να περάσει η πομπή με τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Ταυτόχρονα από τις 14:00 το μεσημέρι έως τις 16:00 το απόγευμα θα είναι κλειστή η Βάρης - Κορωπίου και η συγκεκριμένη έξοδος της Αττικής Οδού.
Aπό 06:00 ώρα της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου 2016 μέχρι και την 16:00 ώρα της ίδιας ημέρας , στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους: Λ. Συγγρού (από τη συμβολή με την οδό Αχιλλέως) – δεξιά Λ. Ποσειδώνος – δεξιά Επαμεινώνδα – συνέχεια Λάμπρου Κατσώνη – δεξιά Αχιλλέως (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Συγγρού).
Την ίδια ώρα τέθηκε απαγόρευση της θαλάσσιας κυκλοφορίας γύρω από τον Αστέρα Βουλιαγμένης, όπου θα διαμένει ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα
Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ
Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια από και προς το αεροδρόμιο από τις 14:00  έως  τις 16:00. Το τραμ δεν θα λειτουργεί από τις 10:00 έως τις 16:00. Στη Γραμμή 1 δεν θα υπάρχει κυκλοφορία συρμών  από τις 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας,  λόγω στάσης εργασίας εργαζομένων.
Ο σταθμός Ακρόπολη καθ’υπόδειξη της Αστυνομίας θα κλείσει στις 09:30 για επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτόν τον σταθμό χωρίς στάση. Ανάλογα με τις υποδείξεις και τα μέτρα της ΕΛΑΣ, ο ΟΑΣΑ θα προβεί και σε προσωρινές τροποποιήσεις της διαδρομής ή/και μεταφοράς της αφετηρίας λεωφορειακών γραμμών, γραμμών τρόλεϊ και τραμ σε οδούς περιμετρικά του Πολυτεχνείου και σε όλο το κέντρο της πόλης, σταδιακά και ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες έως τις 06:00 της 18/11/2016.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια και σήμερα. Η διαδρομή για την Ακρόπολη δεν έχει καθοριστεί ακόμη, όμως χθες επιλέχθηκε για τις μετακινήσεις του Μπαράκ Ομπάμα η παραλιακή και η Συγγρού, οπότε στους συγκεκριμένους δρόμους αναμένονται παρεμβάσεις από το πρωί, ενώ θα κλείσουν δρόμοι στο κέντρο για να περάσει η πομπή με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.
Ταυτόχρονα από τις 14:00 το μεσημέρι έως τις 16:00 το απόγευμα θα είναι κλειστή η Βάρης - Κορωπίου και η συγκεκριμένη έξοδος της Αττικής Οδού.
Κλειστός θα είναι από τις 9:30 ο σταθμός του μετρό Ακρόπολη καθ' υπόδειξη της Αστυνομίας. Οι συρμοί θα διέρχονται από τον σταθμό χωρίς όμως να πραγματοποιούν στάσεις.
Επίσης, δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια από και προς το αεροδρόμιο από τις 14:00 έως τις 16:00, ενώ ακινητοποιημένοι θα είναι και οι συρμοί του Τραμ από τις 10:00 έως τις 16:00.
Λόγω στάσης εργασίας εργαζομένων στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στη Γραμμή 1 από τις 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...