Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Οι Κούρδοι προελαύνουν σε δυο μέτωπα - Στη Ράκκα και την Αλ Μπαμπ

 

Το μέτωπο της Αλ Μπάμ και οι κινήσεις των στρατευμάτων - Με κίτρινο οι Κούρδοι, με πράσινο ο ΕΣΣ, με μπλε οι Τούρκοι, με γκρι οι τζιχανσιστές του Ι.Κ. και με κόκκινο ο στρατός της Συρίας
Σε δυο μέτωπα προελαύνουν τα στρατεύματα των Κούρδων στη Συρία.
Το ένα είναι αυτό που οδηγεί προς την άτυπη πρωτεύουσα των τζιχανστιών του Ι.Κ., τη Ράκκα.
Σήμερα, σύμφωνα με κουρδικές πηγές, οι δυνάμεις του YPG κατέλαβαν την πόλη Tal as-Saman, η οποία βρίσκεται πάνω στον άξονα που οδηγεί προς την Ράκκα, και σε απόσταση 30 χλμ από αυτήν.
Το άλλο μέτωπο είναι αυτό της Αλ Μπαμπ. Εκεί οι Κούρδοι εκδήλωσαν επιθετική ενέργεια από χθες το πρωί και κατέλαβαν μια ευρεία περιοχή, γύρω από την κωμόπολη Αρίμα, που βρίσκεται δυτικά της Ιεράπολης/Μένπετζ, στην κατεύθυνση προς Αλ Μπαμπ.

Οι δυνάμεις των Κούρδων προελαύνουν επί της οδού που οδηγεί στην Αλ Μπάμπ, έχοντας διανύσει μια απόσταση 10 χλμ, ενώ έχουν στραφεί και προς την κωμόπολη Qabasin, που κατέλαβαν πριν από μία μέρα οι δυνάμεις του ΕΣΣ που ελέγχονται από την Τουρκία. Εκεί έγιναν κάποιες συμπλοκές, ενώ τμήματα του ΕΣΣ προσπαθούν να ελέγξουν τον οδικό άξονα προς Αλ Μπαμπ, για να ανακόψουν την προέλαση των Κούρδων.
Εν τω μεταξύ, αναφέρονται συγκρούσεις στην πόλη Αζάζ, μεταξύ ομάδων του ΕΣΣ.
Μάλιστα, σε επίθεση αυτοκτονίας σήμερα στην Αζάζ, σκοτώθηκαν 30 μέλη του ΕΣΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...