Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016

Τραμπ: Στόχος η καταστροφή του ΙΚ και όχι ο Άσαντ

 

Τραμπ: Στόχος η καταστροφή του ΙΚ και όχι ο Άσαντ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα καταλήξουν να εμπλακούν σε πόλεμο με τη Ρωσία εάν επιτεθούν στον πρόεδρο της Συρίας, Μπαράρ Αλ Άσαντ, δήλωσε ο εκλεγμένος Ρεπουμπλικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στο πλαίσιο μιας συνέντευξής του η οποία δημοσιεύθηκε χθες στην εφημερίδα The Wall Street Journal.
Όπως είπε, εάν οι ΗΠΑ εξαπέλυαν επίθεση εναντίον του ‘Ασαντ «θα καταλήγαμε να πολεμάμε με τη Ρωσία».
Τόνισε δε, πως «η θέση μου είναι πως (...) η Συρία πολεμάει το Ισλαμικό Κράτος και πρέπει να απαλλαγούμε από το ΙΚ.
Η Ρωσία βρίσκεται τώρα σε συμμαχία με τη Συρία, και τώρα έχουμε το Ιράν, που γίνεται ισχυρό, εξαιτίας μας, σε συμμαχία με τη Συρία (...).
Υποστηρίζουμε αντάρτες εναντίον της Συρίας και δεν έχουμε ιδέα ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι».
Σημειώνεται ότι στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ο Τραμπ είχε τονίσει ότι ο νυν πρόεδρος της Συρίας Μπαράρ Αλ Άσαντ μπορεί να μην είναι ο ιδανικός ηγέτης της χώρας αυτής, όμως πολλές από τις οργανώσεις της αντιπολίτευσης που θα αναλάμβαναν την εξουσία εάν απομακρυνόταν θα μπορούσαν να αποδειχθούν χειρότερες.
Είχε προσθέσει ότι η προτεραιότητά του στη Συρία θα είναι να εξαλειφθεί το ΙΚ, όχι να απομακρυνθεί ο Άσαντ από την εξουσία.
Ακόμη, o Ντ Τραμπ στην ίδια συνέντευξη, δήλωσε ότι εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να μην «ακουμπήσει» διατάξεις του «Obamacare», του νόμου του Μπαράκ Ομπάμα για την υγειονομική περίθαλψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΣΤΙΓΜΕΣ ΓΕΛΙΟΥ