Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Reuters: H Γερμανία αρνείται ελάφρυνση του ελληνικού χρέους παρά τις δηλώσεις Obama

 

16/11/2016 - 17:34
Reuters: H Γερμανία αρνείται ελάφρυνση του ελληνικού χρέους παρά τις δηλώσεις Obama
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών «ξέκοψε» τα περί ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους
Στη διάσταση απόψεων μεταξύ ΗΠΑ και Βερολίνο σχετικά με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους αναφέρεται δημοσίευμα του Reuters, καθώς -όπως προκύπτει- το χάσμα μεταξύ των δυο πλευρών παραμένει.
Όπως αναφέρεται παρά την υποστήριξη που προσέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος Barack Obama κατά την επίσκεψη του στην Ελλάδα, το Βερολίνο είναι αντίθετο με αυτό το ενδεχόμενο. 
«Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble είπε αργά την Τρίτη (σσ. 15/11/2016) ότι τα περί ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους αποτελούν κακή υπηρεσία» αναφέρεται στο δημοσίευμα όπου περιλαμβάνεται και η επίμαχη δήλωση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών.
«Όποιος λέει ότι ''θα κάνουμε μείωση στα χρέη σας'' προσφέρει στην Ελλάδα κακή υπηρεσία» είπε χαρακτηριστικά ο Schaeuble σύμφωνα με την εφημερίδα Passauer Neue Presse.
Τα σχόλια του Schaeuble δεν αποτελούν ευθεία απάντηση στον Obama, επεσήμανε -σύμφωνα με το Reuters- ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.
«Η Αθήνα συμφώνησε σε ένα τρίτο πακέτο οικονομικής διάσωσης της τάξης των 86 δισ. ευρώ το περασμένο έτος (σσ. 2015), αλλά θέλει μακροπρόθεσμα μέτρα για την αναδιάρθρωση του χρέους προκειμένου να βγει από την κρίση.
Η Γερμανία, η οποία από καιρό έχει είπε ότι δεν υπάρχει άμεση ανάγκη για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, καθώς θα αποθαρρυνθεί η υλοποίηση των αναγκαίων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, δήλωσε ότι πρόσεξε τα σχόλια από τον Obama, ο οποίος πετάει στο Βερολίνο αργότερα την Τετάρτη (σσ. 16/11/2016)» αναφέρεται στο δημοσίευμα του Reuters.
«Έχουμε προσέξει ότι ο πρόεδρος Obama τόνισε τη σημασία της ελάφρυνσης του χρέους. 
Το Eurogroup συμφώνησε τον Μάιο σε ένα χρονοδιάγραμμα γι' αυτό ακριβώς το θέμα… σχετικά με τα βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα μέτρα για το 2018», δήλωσε -σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα- ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Steffen Seibert σε συνέντευξη Τύπου.
«Το Μάιο, οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης προσέφεραν στην Ελλάδα ελάφρυνση του χρέους το 2018, αλλά άφησαν τις βασικές λεπτομέρειες να συμφωνηθούν αργότερα σε ένα συμβιβασμό μεταξύ της σκληρής στάσης της Γερμανίας και της έκκλησης του ΔΝΤ για την άμεση λήψη αποφάσεων.
Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών είπε ότι δεν υπήρχε τίποτα καινούργιο να πει. 
'' θέση μας παραμένει αμετάβλητη. 
Η επίσκεψη του Obama δεν έχει αλλάξει τίποτα'', είπε κατά τη συνέντευξη Τύπου της κυβέρνησης» αναφέρει το Reuters.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...