Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Μέρκελ σε (άναυδο) Μητσοτάκη>Στις 13 Φεβρουαρίου θα έλθεις σαν πρωθυπουργός!

 

Προφανώς κάτι θα έχει στο μυαλό της

Στις 13 Φεβρουαρίου θα έλθεις σαν πρωθυπουργός!
Αναυδος έμεινε ακόμη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν άκουσε την Γερμανίδα καγκελάριο να του κλείνει με αυτό τον τρόπο το ραντεβού τους στο Βερολίνο. Η Μέρκελ δεν είχε χρόνο ώστε να εξηγήσει στον σημερινό αρχηγό της ΝΔ τις τεχνικές λεπτομέρειες αυτού του επιτεύγματος, προφανώς όμως κάτι θα έχει στο μυαλό της. Φυσικά η ανακοίνωση της ΝΔ για την συνάντηση ήταν λιτή αλλά στο μεταξύ ο Κυριάκος δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του.
Η ανακοίνωση:
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.) είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με την Καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κυρία Angela Merkel. Στη συνάντηση αυτή, επιβεβαιώθηκε ότι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα επισκεφθεί στις 13 Φεβρουαρίου 2017 το Βερολίνο, όπου και θα συναντηθεί με την Γερμανίδα Καγκελάριο.
Στο μεταξύ ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο της παρουσίας του στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.) είχε συναντήσεις με τον πρώτο Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Frans Timmermans, με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Valdis Dombrovskis και τον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για Δημοσιονομικές και Οικονομικές Υποθέσεις, κ. Pierre Moscovici. Στη διάρκεια των συναντήσεων αυτών, ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για έξοδο από την κρίση και επισήμανε ότι η παρούσα Κυβέρνηση δεν έχει τη διάθεση και την ικανότητα να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις για να οδηγηθεί η χώρα στην ανάπτυξη.
Παράλληλα, τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι, εισάγοντας ένα εμπροσθοβαρές μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, με μειωμένα πρωτογενή πλεονάσματα, η χώρα μπορεί να καταφέρει καλύτερα αποτελέσματα. Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως οι μονομερείς ενέργειες από πλευράς ελληνικής Κυβέρνησης ενισχύουν τα επιχειρήματα εκείνων που θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Και πρόσθεσε πως η Νέα Δημοκρατία, ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη, δεν μπαίνει σε παιχνίδια μικροκομματικής τακτικής.Τέλος, στις συναντήσεις αυτές συζητήθηκε εκτενώς το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα, με έμφαση στο δυσανάλογο βάρος που πέφτει στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και τις καθυστερήσεις για την ολοκλήρωση της διαδικασίας του ασύλου με υπαιτιότητα της ελληνικής Κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...