Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Αποκάλυψη! Αυτούς βλέπει η αστυνομία πίσω από την αιματηρή ληστεία στον "Υφαντή" - Ποιοι είναι οι αδίστακτοι που δεν διστάζουν να σκοτώσουν κόσμο;

 

Για συμμορία αδίστακτων σκληρών ποινικών με βαρύ οπλοστάσιο κάνει λόγο η αστυνομία πίσω από την αιματηρή ληστεία στην αλλαντοποιία Υφαντής. Στο μικροσκόπιο των ερευνών έχει μπει και η ληστεία που έγινε την περασμένη Παρασκευή στην Πεύκη,
σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας «Γερμανός», καθώς ο τρόπος δράσης των ληστών έχει πολλά κοινά στοιχεία.
Οι δράστες και στις δύο περιπτώσεις έφεραν βαρύ οπλισμό και μάλιστα δεν δίστασαν να πυροβολήσουν ακόμη και κατά αστυνομικών. Το μεσημέρι της Τετάρτης, τραυμάτισαν δύο μέλη της οικογένειας Υφαντή όταν μπήκαν μπροστά στους απειλούμενους υπαλλήλους τους, ενώ την περασμένη Παρασκευή στην Πεύκη οι δράστες είχαν πυροβολήσει εναντίον ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ που είχαν σπεύσει να τους καταδιώξουν μετά τη ληστεία.

Η επίθεση σημειώθηκε λίγο πριν από τις 15.00 χθες τους μεσημέρι. Οι τέσσερις κουκουλοφόροι εμφανίστηκαν στην οδό Σενέκα 4, με το μαύρο BMW. Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο πώς πέρασαν από τον έλεγχο, ωστόσο τα κατάφεραν και κατευθύνθηκαν αμέσως προς το λογιστήριο.
Ο ένας από αυτούς έριξε την ριπή με το καλάσνικοφ στην οροφή όταν δεν υπάκουσαν άμεσα στις εντολές του. Τότε, οι δράστες άρχισαν να ζητούν από τα μέλη της οικογένειας «Υφαντή» μετρητά. Ο Κωνσταντίνος Υφαντής αντέδρασε, για να δεχθεί τα πυρά από πιστόλι του δεύτερου δράστη όπως και ο 60χρονος θείος του που επιχείρησε να τον υπερασπιστεί.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας κατά τη διάπραξη της ένοπλης ληστείας πυροβόλησαν με σκοπό τη διάπραξη ανθρωποκτονίας εις βάρος του ιδρυτού και Προέδρου του ΔΣ της εταιρείας, Αλεξίου Υφαντή.
Στη συνέχεια, άρπαξαν κουτί με περίπου 50.000 ευρώ και έτρεξαν προς την έξοδο. Επιβιβάστηκαν με τους συνεργούς τους στο αυτοκίνητο και αφού διήνυσαν απόσταση ενός χιλιομέτρου το πυρπόλησαν.
Τότε επιβιβάστηκαν σε δεύτερο αυτοκίνητο διαφυγής, μάρκας Audi, χρώματος ασημί με το οποίο κινήθηκαν σε παράδρομο της Εθνικής Οδού με κατεύθυνση προς Πειραιά.
Ωστόσο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που τους αντιλήφθηκαν άρχισαν να τους καταδιώκουν. Όταν οι κακοποιοί κατάλαβαν ότι οι αστυνομικοί τους πλησιάζουν, σταμάτησαν, δύο από αυτούς άνοιξαν τις πόρτες και άρχισαν να σημαδεύουν προς τους αστυνομικούς. Ακολούθησαν τουλάχιστον 12 πυροβολισμοί εναντίον τους. Οι άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. απάντησαν γλιτώνοντας από θαύμα. Μετά τη «βροχή» πυρών οι ληστές διέφυγαν φτάνοντας μέχρι την Αγ. Σοφία Ασπροπύργου, όπου έβαλαν φωτιά και στο δεύτερο αυτοκίνητο και το έριξαν σε έναν γκρεμό.

Οι άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. δεν μπορούσαν να διαβιβάσουν στο κέντρο επιχειρήσεων

Αίσθηση προκαλεί η καταγγελία που έκανε χθες το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Αττικής, σύμφωνα με την οποία την ώρα της καταδίωξης οι άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που δέχθηκαν πυρά από καλάσνικοφ δεν μπορούσαν να διαβιβάσουν στο κέντρο επιχειρήσεων λόγων των απαρχαιωμένων αναλογικών ασυρμάτων.
«Είναι τραγικό με τις διαστάσεις της εγκληματικότητας αλλά και της ποιότητας του εγκλήματος, να κρατούν οι συνάδελφοι μας στα χέρια τους διακοσμητικό και κατ ‘ ουσίαν άχρηστο ασύρματο», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους επιφυλασσόμενοι να απευθυνθούν στην δικαιοσύνη για να αναζητήσουν τυχόν ποινικές ευθύνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...