Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Η παραίτηση Ρέντσι φέρνει ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ με πρωθυπουργό τον Σαμαρά;

Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΛΟΝΙΖΕΤΑΙ

 

Το ΔΝΤ εγκαταλείπει την Ευρώπη;

H επικράτηση του OXI στην Ιταλία και η παραίτηση Ρέντσι σε συνδυασμό με την επιμονή του Σόιμπλε στις μεταρρυθμίσεις για το ελληνικό πρόγραμμα φέρνει για μια ακόμη φορά την Ελλάδα στη κόψη του ξυραφιού.
«Η Αθήνα πρέπει σε τελευταία ανάλυση να εφαρμόσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις. Εάν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στο ευρώ, δεν υπάρχει τρόπος να παρακαμφθεί αυτό–ανεξαρτήτως του επιπέδου του χρέους», δήλωσε στην Κυριακάτικη BILD o υπ. Οικονομικών της Γερμανίας.
Το σημερινό Eurogroup έρχεται σε μια πολύ κακή συγκυρία για την Ελλάδα μια και οι Ευρωπαίοι έχουν ένα ακόμη μπελά-τον ιταλικό-στο κεφάλι τους.
Εαν το Eurogroup της Δευτέρας αποβεί άκαρπο για την Ελλάδα πλησιάζουμε επικίνδυνα στο 2017 που ο Τραμπ θα αναλάβει και επίσημα τα καθήκοντά του και φυσικά θα πατήσει πόδι και στο ΔΝΤ, γεγονός που θα προκαλέσει ανατροπές και περαιτέρω σκλήρυνση της στάσης του: H ιταλική κρίση κλονίζει το ευρώ και το ΔΝΤ δεν θα είναι εύκολο να δανείσει λεφτά σε μια Ευρώπη της οποίας η οικονομία είναι έτοιμη να ξαναμπεί σε περιπέτειες.
Γι΄αυτό και στην Αθήνα έχει σημάνει συναγερμός καθώς βρισκόμαστε μπροστά σε ραγδαίες εξελίξεις.
-EΡΧΟΜΑΙ!!!
Αυτό είναι το μήνυμα που περνάει ο πρώην πρωθυπουργός ΑΝΤΏΝΗΣ ΣΑΜΑΡΆΣ με συνέντευξή του στην ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής. Κι αυτό παρότι στην συνέντευξή του στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το ίδιο κάνει όμως και με τον σημερινό υπ. Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά όσο αφορά τους χειρισμούς του στο Κυπριακό. Ο Σαμαράς μέσα από την συγκεκριμένη συνέντευξη εμφανίζεται ως υπερκομματικός ηγέτης που βάζει πάνω απ΄όλα το καλό της πατρίδας.
BRA_0412_001
Ας δούμε κατ΄αρχήν τι λέει για το Κυπριακό και τον Νίκο Κοτζιά.
Ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει πως «πρέπει να υπάρξει λύση στο Κυπριακό», σημειώνοντας παράλληλα πως «αναζητούμε λύση! Όχι να δημιουργήσουμε, μόνοι μας, πρόβλημα χειρότερο απ’ αυτό που πάμε να λύσουμε.,. Όχι να νομιμοποιήσουμε μόνοι μας τα «τετελεσμένα» της κατοχής! Όχι να δεχθούμε επέκταση του ελέγχου της Τουρκίας και στην Ελεύθερη Κύπρο».
Σε ερώτηση σχετικά με τους χειρισμούς από μέρους του υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά, ο πρώην πρωθυπουργός παρέχει σαφή στήριξη στον Έλληνα ΥΠΕΞ και τους χειρισμούς του: «Ο κ. Κοτζιάς είναι πολιτικός μου αντίπαλος, αλλά δεν μπορώ να ακούω τέτοια πράγματα. Στις συνομιλίες υπήρξε αδιέξοδο επειδή η Τουρκία έδειξε αδιάλλακτη στάση για άλλη μια φορά. Τελεία και παύλα» σημειώνει ο κ. Σαμαράς και συνεχίζει: «Άλλο οι διαφωνίες μας γενικά με την κυβέρνηση Τσίπρα, άλλο οι διαφωνίες μας με διάφορα πράγματα που έχει κάνει κι έχει πει κατά καιρούς ο κ. Κοτζιάς ως υπουργός των Εξωτερικών, κι εντελώς άλλο πράγμα οι συνομιλίες στο Κυπριακό. Εκεί υπεύθυνος για το αδιέξοδο είναι η Τουρκία και μόνο! Κανείς άλλος…».
Παραμένοντας στο θέμα του Κυπριακού, ο κ. Σαμαράς σημειώνει πως είναι ένα θέμα που «αφορά πρωτίστως τους Κυπρίους» αλλά «η Ελλάδα έχει υποχρεώσεις στην Κύπρο», τονίζοντας πως η χώρα οφείλει να παρέχει τη συνδρομή της στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού «γιατί έχει συμβατικές υποχρεώσεις ως “εγγυήτρια δύναμη”».
​ ​
Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος είχε ταχθεί σαφώς κατά του σχεδίου Ανάν, σημειώνει στη «Βραδυνή της Κυριακής» πως το σχέδιο που παρουσιάστηκε τώρα «είναι πολύ καλύτερο από το Σχέδιο Ανάν». Στη συνέχεια επιρρίπτει ευθύνες στην Τουρκία για το «ναυάγιο» των διαπραγματεύσεων, αναφέροντας πως «η Τουρκία δεν ήταν έτοιμη να κάνει τις παραχωρήσεις που επιβάλλει και το Διεθνές Δίκαιο και τα δίκαια της Κύπρου. Οπότε υπήρξε αδιέξοδο. Από την πλευρά της Τουρκίας και εξ αιτίας της μόνιμης αδιαλλαξίας της…».
Σε ερώτηση για τις συνεχείς προκλήσεις Ερντογάν, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ σημειώνει πως δεν θα έπρεπε να ανησυχούν τη χώρα οι επιμέρους δηλώσεις Ράμα ή Ερντογάν, όσο η γενικευμένη αποδυνάμωση της Ελλάδας στο διεθνές στερέωμα: «Με ανησυχεί – κυρίως και πρωτίστως – ότι η Ελλάδα αποδυναμώνεται. Αυτό είναι που αποθρασύνει την προκλητικότητα «ανήσυχων» γειτόνων… Αυτά δεν θα υπήρχαν,ΑΝ η Ελλάδα ενίσχυε τη θέση της διεθνώς. Και δεν υπήρχαν όσο η Ελλάδα ενίσχυε τη θέση της διεθνώς…», αναφέρει.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η συνένετυξη του Βασίλη Λεβέντη στον ΣΚΑΙ ο οποίος στην γραμμή Καμμένου υποστηρίζει:Έχει στρατιωτική ισχύ ο Ερντογάν… και τόνισε πως ο ίδιος θα έκανε παραγγελία αεροσκαφών.
-Εγώ θα έκοβα κι άλλα 200 ευρώ από τις συντάξεις για να εξοπλίσω τις Ένοπλες Δυνάμεις. Για την Ένωση Κεντρώων το υπέρτατο είναι ο εξοπλισμός των Ενόπλων Δυνάμεων γιατί εδώ υπάρχει ισορροπία του τρόμου και η Τουρκία απειλεί εκ του ασφαλούς. Ο κ. Καμμένος θα μπορούσε να πάει στον Πρωθυπουργό και να πει χρειάζεται ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα μαμούθ. Ας πεινάμε, χρειαζόμαστε 30 αεροπλάνα πέμπτης γενιάς. Αυτή είναι η απάντηση στον Τούρκο…
Στο μεταξύ ασκήσεις στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έχουν προγραμματίσει για αυτή την εβδομάδα οι ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδας αλλά και της Τουρκίας, στη σκιά των προκλητικών δηλώσεων και κινήσεων της τουρκικής ηγεσίας. Ελλάδα και Αίγυπτος ενώνουν τις Ένοπλες Δυνάμεις τους σε κοινή αεροναυτική άσκηση που πρόκειται να διεξαχθεί στην θαλάσσια περιοχή του νοτίου/νοτιοανατολικού Αιγαίου και Κρητικού πελάγους, από σήμερα έως και την Παρασκευή.
Το Σάββατο η Τουρκία είχε δεσμεύσει περιοχές στο Καστελόριζο για ναυτική άσκηση, ενώ την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, το τουρκικό πολεμικό ναυτικό έχει προγραμματίσει άσκηση με πραγματικά πυρά σε διεθνή ύδατα μεν, αλλά σε απόσταση μόλις 15 μίλια από το Καστελόριζο. Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις παρακολουθούν από κοντά την τουρκική άσκηση. Για την ακρίβεια έχουν λοκάρει τους Τούρκους. Τη Δευτέρα μάλιστα στο Καστελόριζο θα βρίσκεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος με βουλευτές που μετέχουν στην κοινοβουλευτική επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας.
 Σύμφωνα τώρα με πληροφορίες η έντονη κινητοποίηση του Αντώνη Σαμαρά κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Ούτε επίσης οι δηλώσεις του Βασίλη Λεβέντη οι οποίες στηρίζουνστην ουσία την πολύ καλή δουλειά που έχει κάνει ο Πάνος Καμμένος στο υπ. Εθνικής Αμυνας. Το σενάριο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες περιλαμβάνει την απομάκρυνση του Τσίπρα από το πρωθυπουργικό Μέγαρο αλά ΓΑΠ. Οι δανειστές σχεδιάζουν Κάννες για τον Ελληνα πρωθυπουργό με πρωτεργάτες τους Γερμανούς και χωρίς να υπάρξει προσφυγή στις κάλπες. Τώρα για το πως θα εξαναγκασθεί σε παραίτηση ο Τσίπρας δεν υπάρχει ακόμη ξεκάθεση εικόνα. Στο παρασκήνιο, σύμφωνα με την φημολογία, επιχειρηματικά συμφέροντα χρησιμοποιούν διάφορα δέλεαρ για βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ οι οποίοι δεν θα ψηφίσουν τα νέα μέτρα.
Πάντως για τη θέση του πρωθυπουργού της Οικουμενικής-μεταβατικής του Ιανουαρίου παίζει δυνατά το όνομα του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος φιλοδοξεί να είναι και ο διάδοχος του Προκόπη Παυλόπουλου στο Προεδρικό Μέγαρο. Στην θέση του ΥΠΕΞ παραμένει ο Νίκος Κοτζιάς και στο υπ. Εθνικής Αμυνας ο Πάνος Καμμένος. Το υπ. Οικονομικών-σύμφωνα με την φημολογία-θα αναλάβει ο Τάσος Γιαννίτσης ενώ στη θέση του θα παραμείνει και ο Γιώργος Σταθάκης. Η συγκεκριμένη κυβέρνηση θα έχει διάρκεια 2 ετών-ως τις εκλογές του 2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...