Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )
Η Ρωσία προχωρά σε μία κίνηση η οποία είχε προαναγγελθεί από το μακρινό 2008 από αξιωματούχους της τότε ρωσικής κυβέρνησης ως το τελικό σχέδιο για τον έλεγχο της Ευρώπης μαζί με τον εξοπλισμό του Καλίνινγκραντ. Η κίνηση αυτή βάζει σε πυρηνικό κλοιό το Βερολίνο και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες…
Η Μόσχα συμφώνησε να αποστείλει «θανατηφόρα συστήματα» στη Σερβία….  η οποία βρίσκεται ανάμεσα σε  Ελλάδα, Ιταλία και Αυστρία μετά από μια πρόσκληση από του Σέρβου πρωθυπουργού .   

Ο Σέρβος πολιτικός ζήτησε από τον Ρώσο πρόεδρο την αποστολή εξελιγμένων οπλικών συστημάτων στα νοτιοδυτικά της χώρας….πρόσκληση την οποία αποδέχθηκε ο Ρώσος πρόεδρος με μεγάλη χαρά.
Ο υπουργός εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε: «Ζητήσαμε από την ρωσική πλευρά να εγκατασταθούν «θανατηφόρα συστήματα» και ορισμένα άλλα είδη εξοπλισμού που συνδέονται με άλλες μονάδες του στρατού. Περιμένω την επίσκεψη [Σέρβου Πρωθυπουργού Αλεξάνταρ Βούτσιτς ]  για του δώσω την  πρόοδο σε αυτό το θέμα». Χάρη στη βοήθεια και την υποστήριξη της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η Σερβία ενισχύει την αμυντική ισχύς της», κατέληξε ο ίδιος.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε: «Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε εποικοδομητικά  τυχόν «ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ» και απορίες από τους Σέρβους φίλους μας προκειμένου να  εξασφαλιστεί η αξιόπιστη άμυνα στην χώρα και  φυσικά  στο πλαίσιο μιας  γενικής σταθερότητας στην περιοχή».
744887
Αναμένεται η αποστολή ρωσικών αεροσκαφών και άλλου «θανατηφόρου»  στρατιωτικού  εξοπλισμού  που προβλέπεται να εγκατασταθεί στην καρδιά της Ευρώπης  μετά από μια συγκλονιστική  πρόσκληση , τονίζουν οι Βρετανοί ειδικοί αναλυτές .
Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας ανακοίνωσε Βλαντιμίρ Πούτιν θα ενισχύσει τη στρατιωτική δύναμή της  χώρας , μετά από αίτημα. Οι πληροφορίες μιλούν για την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων S-400 , ενδεχομένως  στην  βάση φυσικών  καταστροφών στο Νις .
 «Ζητήσαμε από την ρωσική πλευρά να μας προμηθεύσει με  θανατηφόρα συστήματα», είπε ο Ίβιτσα Ντάτσιτς.
Την ίδια στιγμή η  ΕΕ εξετάζει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τις συνομιλίες με την  Σερβία, λόγω της μεγάλης « σύσφιξης» των σχέσεων και της αμυντικής συμμαχίας με την Ρωσία.

Αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ..το Βερολίνο και άλλες πρωτεύουσες χριστουγεννιάτικα ευρίσκονται σε αναβρασμό από την σημερινή δημοσιοποίηση αυτού του γεγονότος έχοντας ως δεδομένο, μαζί  με την πρόσφατη  αποστολή πυραύλων S-400 στο  Καλίνινγκραντ , μια  περιοχή ανάμεσα σε Πολωνία και  Λιθουανία.
a-map-showing-serbia-748188
Ο Πούτιν σε καμία των περιπτώσεων δεν τρελάθηκε αλλά δείχνει τις πολύ άγριες προθέσεις του στην Ευρώπη , στο ΝΑΤΟ και ειδικά σε Γερμανούς και Αμερικανούς , οι οποίοι αναμένεται να αντιδράσουν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.
Επίσης επιβεβαιωνόμαστε σύμφωνα με άρθρο μας από το  2015 και τίτλο (Τι επίκειται; Η Σερβία προμηθεύεται ρωσικά όπλα αξίας 5 δις ευρώ!!), με το οποίο είχαμε αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτςς  σε  επίσκεψη του στην Μόσχα είχε υπογράψει μια μεγάλη αμυντική συμφωνία για  μια άνευ προηγουμένου ποσότητα οπλικών συστημάτων .
Το  MEGA-συμβόλαιο για την αγορά ρωσικών οπλικών συστημάτων αφορά καθαρά την απόρριψη εκ μέρους του Βελιγραδίου της ιδέας εισόδου της χώρας στο ΝΑΤΟ.
Το υπόλοιπο κομμάτι αφορά την αντιμετώπιση του «καλπάζωντα» αλβανικού εθνικισμού που ετοιμάζει να βάλει μπουρλότο στα Βαλκάνια.