Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

«ΚΗΔΕΙΟΣΗΜΟ» ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ: Πότε υπολογίζουν το τέλος του (Βίντεο)

EI-BP438_AGENDA_G_20111122161151
Ο υποψήφιος πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ευρώπη δήλωσε στο BBC ότι το ευρώ «θα μπορούσε να καταρρεύσει» εντός των επομένων 18 μηνών.
Άκρως ενδιαφέροντα για το μέλλον της Ευρώπης και του ενιαίου νομίσματος ειπώθηκαν από τον καθηγητή Τεντ Μάλοχ σε συνέντευξη του στο BBC Radio4, ο οποίος είναι ο υποψήφιος πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ευρώπη.
Όπως γράψαμε και εμείς εδώ στο Crashonline από χθες, 25/1, (δείτε εδώ) ο Μάλοχ θεωρεί το ευρώ τελειωμένη υπόθεση. Συγκεκριμένα είπε ότι «σε 18 μήνες δεν θα υπάρχει το ευρώ ως νόμισμα».
Εξίσου ενδιαφέροντα είναι όμως και άλλα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από την συνέντευξη του καθηγητού. Είπε ότι η Αμερική θα διακόψει τις συμφωνίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα διαπραγματευθεί νέες με κάθε μια ξεχωριστά τις χώρες της Ευρώπης.
Ο Μάλοχ είπε ότι η παρούσα συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ – που ονομάζεται διατλαντικό εμπόριο και επενδύσεις Εταιρικής Σχέσης – είναι «νεκρό». «Νομίζω ότι ο Ντόναλντ Τράμπ είναι πολύ αντίθετος σε υπερεθνικούς οργανισμούς, πιστεύει στα εθνικά κράτη, στις διμερείς σχέσεις και νομίζω ότι πιστεύει ότι η ΕΕ έχει ξεπεραστεί.»
Καταγραφή130-600x389
Είπε ότι η Βρετανία θα μπορούσε να κάνει μια «αμοιβαία επωφελής» συμφωνία ελευθέρου εμπορίου με την Αμερική μέσα σε μόλις 90 ημέρες. Και αυτό ήταν το καλύτερο για τις ΗΠΑ, αν η Βρετανία πραγματοποιήσει ένα «ξεκάθαρο» Brexit.
Μόλις βγει έξω από την ενιαία αγορά και την τελωνειακή ένωση, το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να παρακάμψει τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών και να κλείσει μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου, είπε.
Ο Μάλοχ πρόσθεσε ότι οποιαδήποτε προσπάθεια της ΕΕ να εμποδίσει τη Βρετανία να αρχίσει διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ θα ήταν «παράλογη», σαν τον άντρα «που προσπαθεί να σταματήσει την σύζυγό του να πάρει διαζύγιο».
Όσο για το Ευρωπαϊκό νόμισμα είπε: «Το ένα πράγμα για το 2017 είναι ένα σύντομο το ευρώ.»
«Νομίζω ότι είναι ένα νόμισμα που οδεύει μόνο προς το «θάνατο», αλλά έχει ένα πραγματικό πρόβλημα και θα μπορούσε στην πραγματικότητα να καταρρεύσει το επόμενο ενάμιση έτος.
«Δεν είμαι το μόνο πρόσωπο ή οικονομολόγος με αυτήν την άποψη.
«Και ο αναγνωρισμένος Τζόσεφ Στίγκλιτς – ο διάσημος οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας – έχει γράψει ένα ολόκληρο βιβλίο για το θέμα αυτό.»
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...